.

.

maandag 2 januari 2012

Een goed begin???


Nou, het jaar was net een paar uur oud, toen we al in het ziekenhuis zaten... nee, niet ik deze keer. Maar Tonny heeft de "wedloop "gewonnen.  Hij werd wakker met vreselijke pijn in zijn borst. Zo erg dat hij ook moeilijk kon ademhalen. Liggen ging niet meer, en zitten nauwelijks. Na een tijdje alleen tobben heeft hij me toch wakker gemaakt. Maar ik kon ook niets doen. Alleen maar zeggen: rustig, geen paniek en zal ik de dokter bellen. En wie schetst mijn verbazing, maar ook geluk, dat hij ja zei. Tonny, die een dokter wilde. Tonny, die altijd roept: het is vanzelf gekomen.. en als ik naar de dokter ga duurt het ook een week... kortom...geen polonaise en zeker geen dokter aan zijn ziekbed.

Maar nu dus wel. Ik heb de noodhuisartsenpost gebeld en na 10 minuten stond de ambulance op de stoep. Hij moest naar spoeeisendehulp want hoewel het er niet echt op leek, er was inmiddels een hartfilmpje gemaakt, zou het best zijn hart kunnen zijn.

Ik ben later met Nicky naar de spoedeisende hulp gegaan.  Om 10 uur werd hij naar de spoed unit cardiografie gebracht om allerlei testen te doen. Hij had nog steeds veel pijn. Nicky en ik zijn weggegaan.

Natuurlijk heb ik om half 2 gebeld. Er was nog niet veel bekend, maar Tonny had weer een pijnaanval. Nee, de testen konden daardoor niet afgenomen worden. Misschien later op de dag. De eerste bloedtest wees wel uit dat er geen sprake was van hartproblemen. Maar het was wachten op de uitslag van de tweede. En op de fietstest.

Om half 5 belde ik weer. De uitslag van de 2de bloedtest was ook goed. De fietstest ook. Maar er zouden nog testjes gedaan worden. Om dingen te kunnen uitsluiten. Het zag er niet naar uit dat hij naar huis zou komen.

Maar om half 7 belde Tonny  zelf dat we hem konden komen halen. Dat hebben we natuurlijk gedaan. Geen long, hart of ontstekingen in die buurt, geen embolie. Wat dan wel??? Pijn, die geen oorzaak heeft. En dat is ook best eng.

Vannacht heeft hij goed geslapen. De pijn is wat verminderd, gaf hij aan. Gelukkig maar. Hij mag pijnstillers. We zien wel hoe het gaat. En bij de minste opleving bel ik gewoon onze huisarts!

Oja ik mag eerst direct op herhaling voor onderzoeken. Jawel, richting ziekenhuis. De auto kent de weg inmiddels vanzelf.

Gelukkig Nieuwjaar!

En mijn klaartje: We hebben een heel hechte familie. Ik heb heel lieve vrienden. En dat is elke keer een warm bad, een grote steun.


12 opmerkingen:

 1. Lieve Frieke,
  Alleen 2 armen om je heen,
  Reiki liefde Emmy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig, houdt het dan nooit op voor jullie? Sterkte. En een heel fijn 2012. Dat verdienen jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hechte familie , daar moogt ge erg trots op zijn hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tonny is vandaag toch weer opgenomen...afdeling neurologie.. hij heeft woordvind-, evenwicht- en coördinatieproblemen
  Morgen meer.. of anders op facebook....Frieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte mensen! Potverdorie toch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Frieke
  Ik probeer eerst even of er op kom ,Ik heb geen flauw idee waarom het mij nu al een jaar niet meer lukt
  groet ria uit Hatert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HAllo
  Zo te zien is het mij eindelijk gelukt .
  Meisje ,meisje.meisje. Houdt het nu nooit op .Je vraag je af hoeveel een mens kan dragen ,ze zeggen veel ,maar dit wordt wel heel erg veel .Ik weet je bent zo sterk als een paard .Hoe is het nu met Tonny ,Ligt hij in Nijmegen in het ziekenhuis zo ja ,kom gerust aan Groet ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meid, wat een toestanden. Je zou iedereen toch een beter begin van 2012 gunnen en jullie al helemaal! Heel veel sterkte, ik denk aan jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tonny ligt in het Jeroen Bosch, in 's-Hertogenbosch Ria. Anders was ik best wel even langs gekomen hoor.

  @allemaal Dank jullie wel..en ik ben het helemaal eens met jullie: we hebben echt al genoeg gehad...of is dit het Chinese jaar, dan hebben we nog een staartje oud jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel, heel veel sterkte, Frieke
  Jammer dat ik niet meer kan doen dan aan jullie denken en virutele knuffels sturen...
  Veel liefs en houd goede moed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Frieke

  Meidje dat is weer even schrikken om op je blog te lezen dat Tonny weer is opgenomen, Bart heeft een aantal jaren geleden hetzelfde gehad en na een paar dagen onderzoek bleek het vocht in het hartzakje te zijn wat gelukkig vanzelf weer over is gegaan
  ik zet hier wat uitleg erover neer, hopelijk is het bij Tonny ook niets ernstig want je hebt zeker genoeg op je bordje gehad

  Knuf, Annie en een arm om je heen

  Pericarditis is een ontsteking van het hartzakje, het pericard. Het hartzakje ligt om het hart heen en is normaal gesproken mooi glad. Door de ontsteking wordt de binnenkant van het hartzakje ruw. Wrijving van het hart over het ruwe hartzakje is zeer pijnlijk. Bovendien kan zich ontstekingsvocht ophopen tussen het hart en het hartzakje. Hierdoor heeft het hart minder ruimte om zich goed te kunnen vullen met bloed.
  Meestal is pericarditis een complicatie van een infectie door een bacterie of een virus elders in het lichaam. De patiënt krijgt dan één tot twee weken na een luchtweginfectie last van klachten die op een ontsteking van het hartzakje wijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach lieffie wat is dit nu weer? Ik lees nu net op fb dat er wat met Ton is. Was de hele week niet online wegens ziekte, zodoende. Heel heel veel sterkte en dat hij snel op mag knappen, genoeg is toch genoeg! XXX

  BeantwoordenVerwijderen