.

.

donderdag 5 januari 2012

Een beroerd begin

Na de MRI van vanochtend was het zeker: Tonny heeft een beroerte gehad. Precies ook in zijn spraakcentrum. De oorzaak van de beroerte kan van alles zijn, maar geen emotionele stress. daar hebben we natuurlijk nog naar gevraagd.

Het meest waarschijnlijke is dat er vanuit de halsslagaders, die ietwat verkalkt zijn, een stukje kalk heeft losgelaten en zo voor een zuurstof tekort in de hersenen heeft gezorgd. Maar er kan net zo goed iets anders aan ten grond slag hebben gelegen.

De ergotherapeut en fysiotherapeut zijn tevreden mensen. Zij hoeven niets meer te doen voor Tonny. Zijn lichaam heeft met het zelfherstellend vermogen de boel goed opgelost.  Voor zijn spraak krijgt hij nog logopedische ondersteuning.

Vanmiddag zouden er nog enkele afrondende onderzoeken worden gedaan. En als alles goed is , mag hij morgen wellicht naar huis. Zijn hoofdpijn kan afkomstig zijn van lekkend hersenvloeistof. Daar is een interessante remedie voor: plat blijven liggen.... of als dat morgen niet geholpen heeft, wordt er bloed in het gaatje gespoten. Dit vormt vanzelf een korstje. En over is de lekkage. En voornamer: weg is de hoofdpijn. Tenminste, dat beweerde de arts. En zij zal het best wel weten.

De komende 30 jaar zit Tonny vast aan medicijnen: bloedverdunners en cholesterolverlagende tabletten. Niet dat zijn cholesterol nu te hoog is, maar hij heeft een beroerte gehad en dan is dat standaard medicijn. Ter voorkoming van een te hoog cholesterol natuurlijk.

Geen dieet, geen restrictie... behalve voorlopig geen autorijden enzo...tot dat ze hem weer op de poli hebben gezien.

Verder nieuws: mijn foto's van de borsten waren niet goed gelukt... van de rechterborst kon helemaal geen foto gemaakt worden zelfs. Gelijk daarop een echo, maar ook dit beeld gaf geen duidelijkheid. Het kan net zo goed allemaal littekenweefsel zijn, volgens de radioloog. Of iets anders. In ieder geval geen vocht.
Besloten is toen toch de MRI aan te vragen en die mag ik de 19de ondergaan. De week daarop krijg ik van de chirurg alle uitslagen.
Tussendoor ga ik ook nog naar de neuroloog. Die afspraak stond al, maar ik ben er wel blij om. Ik barst namelijk van de pijn in mijn handen en van de krampen. Zo erg dat ik een heel tablet rivotril heb moeten innemen. En nu ben ik moe... de hele dag al. En ik mag ook nog naar het ziekenhuis op bezoek...

Ik zal echt blij zijn als dat over is en Tonny thuis is.

Nog één nachtje slapen, hoop ik


Een klaartje: ik kreeg van de Weenergroep, Tonny's werk, een prachtige bos bloemen. Als ondersteuning in deze moeilijke tijd. Lief hè...

Maar ook alle ondersteunende woorden, hier en op facebook doe zoveel goed. Ze geven mij de kracht en de moed om door te gaan, om te blijven kijken naar een hoopvolle toekomst samen met allemaal!!

16 opmerkingen:

 1. poeh poeh, dat is idd een 'beroerd' begin van het jaar zeg!
  maar al bij al toch wel goed dat ie het nog kan navertellen nu hé... had de pijn in de borst daar dan ook mee te maken?!
  de mens is toch een kwetsbaar wezen hé!
  sterkte nog voor jullie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat worden jullie toch gepakt zeg. Ik vind het zo naar voor jullie. Hopelijk vanaf nu alleen maar een stijgende lijn. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte Frieke.... en fijn dat het al bij al eigenlijk nog wel meevalt, wat Tonny betreft. Ik hoop dat zijn zelfherstellend vermogen hem er inderdaad weer helemaal bovenop helpt, binnen de kortste keren...
  En nu jij nog... ik ga heel hard voor jou duimen, opdat de MRI de 19de zal meevallen...

  Warme knuffel
  Fran ( Ik zoek je al tijden op facebook, maar weet niet onder welke naam ik je daar kan vinden)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig begin van het jaar, maar wel fijn dat er nu duidelijkheid is en vooral dat men vermoedt dat het helemaal hersteld. Zo lees ik het tenminste. Ik hoop dat hij snel van zijn hoofdpijn af is.
  Nu nog hopen dat jouw scan geen nare dingen laat zien. We blijven duimen.
  Mathemagic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou zeg, jullie krijgen het wel voor je kiezen! Het herstellend vermogen, ook wat spraak betreft, kan echt heel groot zijn hoor! Zuigen is een heel krachtig middel om herstellend vermogen te mobiliseren. Je moet dan alles door een rietje drinken, ook b.v. yoghurt. Als je vragen hebt op logopedische gebied en je wil of kan ze niet aan de behandelende logopediste stellen, kun je me altijd mailen of zelfs bellen hoor, ook midden in de nacht....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zei het al op facebook. Gelukkig is hij er zo van af gekomen. En nu oefenen met zijn spraak.Hopelijk komt dat ook helemaal weer goed. Maar wat zal de schrik erin zitten zeg pff . Het blijft jullie ook niet gespaard lieverd...Dikke knuffel voor jullie beide.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee inderdaad geen goed begin van dit jaar, en we hoopten zo dat jullie het voorlopig wel gehad hadden. Gelukkig komt Tony er goed uit, veel oefenen met zijn spraak en hopen dat hij snel de oude wordt.

  Ook ik zal voor je duimen en hopen dat de mri goed is, dat het echt littekenweefsel mag zijn.

  Veel veel sterkte en warme knuffels
  lieve groet karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel fijn dat Tony weer naar huis komt Frieke.

  En dat jullie dan weer lekker samen thuis zijn, ook ik duim mijn duimen stuk dat jou uitslag goed zal zijn van de mri.

  Heel veel liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoeveel kun je hebben...
  Ik hoop dat hij snel mag herstellen, voor jou en je gezin heel veel sterkte toegewenst.
  Liefs ellen/ meiske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat hij naar huis mag meidje, wens hem ook namens Hans en mij alle sterkte toe. Dan jij nog, ik hoop dat de 19de positief(voor jou dan) zal zijn. we denken aan jullie, altijd , elke dag, niet vergeten hoor! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje Frieke, wat een ellendig begin van het nieuwe jaar voor jullie. Niks geen schone lei en rust, maar meteen weer klap op klap.

  'Gelukkig' komt Tonnie er met een sisser vanaf en kan hij wel gewoon weer naar huis, maar jemig... Ik hoop dat de MRI alleen maar positief nieuws brengt en dat de neuroloog een oplossing heeft voor je handen. Want daar wordt het zo langzamerhand wel tijd voor.

  Ik hoop dat jullie een fijn weekend samen zullen hebben. En thuis!

  Liefs
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte en liefs toegewenst
  Dygyd

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo het zit jullie ook niet mee, je krijgt weer heel wat voor je kiezen, ik hoop voor jullie dat dit voorlopig het laatste is en dat de rest van het jaar voorspoedig verloopt voor jullie.
  Ik weet dat het schrikken is mijn man kreeg vorig jaar een hersenstaminfarct en was eerst links verlamd en kon niet slikken dit is gelukkig door zijn wilskracht ook voor het grootste gedeelte terug gekomen, en ik geloof dat Tony ook die wilskracht heeft.En die pillen slikken moet je er maar bij nemen, mijn man heeft nu eindelijk het rijbewijs terug maar hij moet nog heel erg wennen met rijden, maar die heeft dan ook 1 jaar niet gereden
  Ik wens je dan ook heel veel sterkte en kracht toe en voor de 19-de zal ik voor je duimen jullie hebben nu toch wel wat geluk verdiend
  liefs en een heel dikke knuf en een arm om je heen Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo,
  Jeetje zeg .Wees blij dat je er zo vroeg bij was .Hans van mij heeft er 2 achter elkaar gehad en is toch redelijk opgeknapt Natuurlijk lever je in ,maar daar ga je ook weer naar leven
  Zou het van al de spanningen en verdriet gekomen zijn .Bij Hans was dat wel de veroorzaker ,op het werk liep het niet zoals het lopen moest en ook het nodige verdriet erbij.
  Ik hoop dat het de 19de mee zal vallen en ik wens jullie veel sterkte toe
  groet ria en hans

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tjonge, zeg... jullie maken nog al eens iets mee... Ik hoop dat Tonny nu weer thuis is en dat het goed met hem gaat. Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het heel naar om te lezen dat dit jullie moest treffen. Heel veel beterschap gewenst, een goed herstel!
  En jij sterkte met de MRI. Man wat vond ik dat dit eng....dat kabaal terwijl je daar ligt....sterkte lieffie!

  *knuf*

  BeantwoordenVerwijderen