.

.

maandag 19 september 2011

De cirkel is rond

Zaterdag is Dean geboren, zoon van Evelien en Nicky, broertje van Jaimey, petekind van Janneke en Timmie. De cirkel is rond.

Iedereen maakt het prima, al blijven de emoties in een rollecoasterbaan. Maar dat is logisch en zal zo blijven.


Ik ben inmiddels begonnen met afvallen. Het lijkt niets 0.1 maar vorige week zat ik ik eens tegen de 105 aan. Dat is er nu gelukkig weer af. Ik hield zoveel vocht vast...of het had een andere oorzaak. Na een zoektocht op internet ben ik weer eens begonnen met schüssler zouten. In mijn geval type 6 Kalium sulfuricum. Ik denk, nee ik weet, dat ik hier baat bij heb. Om balans in mijn lichaamshuishouding te brengen.

En ik ben weer begonnen met koken. Eén tegenslag: mijn man vind het allemaal maar niets. Het smaakt wel, maar de poeha zoals hij het noemt eromheen, staat hem tegen. Hij wil eigenlijk enkel vlees. Ik kan hem daar helaas nog steeds niet afbrengen. Dit is eind vorig jaar erin geslopen toen ik alsmaar in het ziekenhuis lag. Maar ik ben van plan door te zetten. Met mijn eten koken.

Raar is wel dat ik een tajinepan van hem heb gekregen. En dat terwijl ik er niets mee mag doen :) bij 
wijze van spreke.Hij kan dus die spreekwoordelijke boom in. Vandaag is hij weer gaan werken. Van 10 -14uur, dus eigenlijk is hij koffiedrinken en lunchen op zijn werk...Maar ik heb wat uren lekker voor mezelf zonder dat iemand alsmaar vraagt waar ik heen ga, wat ik doe enzovoort. en dat zal mijn evenwicht, mijn balans ten goede komen.


7 opmerkingen:

 1. Ja die rollercoaster...... Ik zat na het lezen van je vorige logje te denken aan jullie allemaal, met zo'n kleintje en het enige wat ik kon bedenken was: Als de vreugde is vermengd met droefenis...... Want hoe heerlijk het is om zo'n kleintje te hebben, het lijkt me ook een dubbel gevoel. Ga lekker koken meid en geniet van je kleinkind en ja, het moet natuurlijk allemaal een plaatsje krijgen en ik weet niet of dat mogelijk is....Sterkte meid, ik denk aan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met de geboorte van het kindje ! Vreugde en verdriet , het ligt soms verdorie heel dicht bij elkaar ! Ja Ollie staat ook te zwaar voor het moment , Hij kan zich niet meer bewegen , bijna de hele dag , achter zijn pC en niet meer bewegen. Vreemd maar Ollie is een kleine eter !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier nog eens gefeliciteerd met de geboorte van de nieuwe wereldburger, Frieke
  Ik ben er vast van overtuigd dat Janneke een oogje in het zeil houdt en dat ze, waar ze ook mag zijn, verbonden blijft met haar petekind.

  Wat de tajine betreft: ik heb er twee en maak er graag gebruik van. Je kan er echt lekkere dingen mee doen :)

  Liefs
  Francine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met afvallen...en...koken! Ik heb nog nooit van die pannen gehoord trouwens. Geniet lekker van je kleinzoon, al geloof ik meteen dat de vreugde ook dicht bij het gemis zit.
  Overigens is mijn kleinzoon ook geboren vorige maand. Roan Cain, ook 8 pond en 55 cm. Heel veel liefs voor jullie allen...xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn hier ook vandaag weer iets te lezen. Die rollercoaster, dat lijkt me meer dan logisch. Hoge pieken, diepe dalen.
  Succes met afvallen en koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja de rollercoaster is heel goed aanwezig bij jullie meis. Ik heb maar even gegoogled op tajine want ik had er nog nooit van gehoord. Tja die kilo's die zullen eraf gaan maar denk wel goed om jezelf meid, niet te veel willen.10% is al genoeg he

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je mooie kleinzoon, vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar maar zoals je zelf al zegt de circel is rond
  Succes met je afval race meidje en ook ik heb nog nooit van die pan gehoord

  Truus jij ook gefeliciteerd met je kleinzoon meidje

  Knuf, Annie

  BeantwoordenVerwijderen