.

.

zaterdag 30 juli 2011

Sterren

We hebben zoveel kaarten gekregen, bloemen en kleine herinneringen: het is overweldigend. Ik ga niet iedereen apart bedanken, dat kan ik niet. Maar wat ik wel even wil uitlichten is de herinnering die we van de Googlegroep Plaatjesenzo kregen: Janneke als ster. Volgens de bijgeleverde coördinaten vinden we haar ster ergens midden in de Pegasus. En we zijn zeker van plan het hemelruim af te zoeken daarnaar.

Met name onze Evelien was heel erg onder de in druk. Want wat blijkt: zij en Janneke hebben nog geen half jaar geleden samen met de Ipad (googleSKY) boven hun hoofd gestaan om de sterrenhemel af te zoeken naar bekende sterren.


Pegasos (Gr. Πήγασος) of Pegasus (Lat.) is een figuur uit de Griekse mythologie. Pegasus, het gevleugelde paard, ontstond uit een liefde tussen de gorgo Medusa en de zeegod Poseidon. Hij kwam ter wereld uit Medusa's bloed toen de held Perseus haar doodde.
Zijn bekendste optreden is wellicht in de mythe van Bellerophon, waarin Bellerophon het dier vangt en temt zodat deze van dienst kan zijn in de strijd tegen de Chimaira en tegen de Amazonen. Bellerophon probeerde op Pegasus naar de Olympus te vliegen, maar de goden doorzagen de hoogmoedige daad van Bellerophon en stuurden een vlieg, die Pegasus onder de staart beet. Pegasus steigerde en Bellerophon viel eraf en stierf een gruwelijke dood (alhoewel hij volgens sommige bronnen door de godin Athena werd gered).
Pegasus kwam wel op de Olympus aan en werd 'drager' van de bliksemschichten van Zeus[1].
De hoefslag van Pegasus schiep de bron Hippocrene.

Pegasus heeft zijn naam gegeven aan één van de sterrenbeelden aan het noordelijk halfrond (Pegasus (sterrenbeeld)). Hij is ook het dichterspaard, het rijdier van de dichters.
uit: Wikipedia

Ik vind het een mooi idee om Janneke ergens in het gevleugelde paard terug te vinden.


Oja, ik weet inmiddels wat ik aantrek maandag. Dank voor alle adviezen.  

Janneke wordt maandag 1 augustus om 12 uur gecremeerd in het Crematorium te Rosmalen. In plaats van bloemen of kransen, liever een donkerrode roos. Op zondag kan nog afscheid van haar genomen worden tussen 19.00 en 20.00uur in het rouwcentrum van het crematorium Rosmalen.13 opmerkingen:

 1. Lieve Frieke

  Net terug van vakantie lees ik dit bericht, heb iedere dag gedacht hoe zou het het Janneke zijn, maar nu zo snel al had ik dit niet verwacht!

  Sterkte ook voor jullie allen gewenst!

  Liefs
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan er niet bij zijn. Maar weet dat ik maandag, hier in het verre zuiden, een kaarsje zal branden voor jullie Janneke in de kerk van het plaatsje waar we dan zijn. Een rode roos zal ik ernaast leggen, als gedachtenis aan Janneke...
  Heel veel sterkte lieverd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een heel mooi idee. Dat Janneke daar boven ergens onderdeel uitmaakt van zo'n mythisch figuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben de ster met liefde gestuurd Frieke


  Knuf, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie dit gebaar zo waarderen. Het blijft altijd moeilijk om iets passends te doen.
  Maar de hele groep leeft echt met jullie mee. Agnes kwam met dit idee en we waren het er direct mee eens! Janneke als Ster, dik verdient!
  xxxx, ik zal maandag in gedachten bij jullie zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik zal maandag in gedachten bij jullie zijn... en het kaarsje brandt nog elke dag.
  Ik zal nooit meer naar de sterren kunnen kijken zonder aan Janneke te denken.... Janneke, het sterrenkind!

  Liefs
  Francine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat jullie de symbolische ster zo fijn vinden. Een byzondere plek voor een byzondere vrouw. Koester de ster van Janneke. Het geeft je het gevoel dat ze zo ver weg toch zo dichtbij is.

  Sterkte morgen.

  Lieve groet

  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. vandaag zijn we in gedachten bij jullie.

  knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik denk aan jullie... veel sterkte vandaag en alle volgende dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sterkte! Heel veel sterkte! Nu en voor altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel sterkte...

  een lotgenote.

  BeantwoordenVerwijderen