.

.

woensdag 16 juni 2010

Ontstoken

Nee, ik heb niet zulke leuke berichten. Het litteken van mijn operatie is ontstoken. En erg. Eergisteren was ik naar mijn huisarts. Ik kreeg een penicilline kuur mee en de boodschap als het erger werd te bellen. Dus gisteren belde ik, want ik had een hele dikke rode keel en kon moeilijk slikken en ademhalen. Ook praten ging moeilijk.

Ik moest me melden op de SEH , de spoedeisende hulp. Na enige tijd daar doorgebracht te hebben, kwam de poortarts. Zij wilde overleggen met de chirurg of ik een drain kreeg of dat ik opgenomen werd ter observatie. Korte tijd later kwam ze terug met het bericht dat de chirurg niet wilde komen. Het was niet spoedeisend want ik had geen hoge koorts Ik moest maar een afspraak maken met mijn eigen chirurg. En ik mocht naar huis.
De poortarts en het verplegend personeel op de SEH was helemaal verbijsterd en zeiden dat ik als ik het ook maar een beetje niet vertrouwde, terug moest komen, of naar de SEH in de stad moest gaan.

Vanochtend heb ik contact opgenomen met de afdeling chirurgie om een afspraak te maken. Het verhaal verteld, en de reactie was daar ook een van verbijstering. "Een dienstdoende chirurg MOET komen", ach het staat nu weer in een dossier. Ik heb met deze man al vaker iets mee gemaakt en eerlijk gezegd wil ik hem niet eens.. maar als er geen keus is...
Ik kan als ik wil naar de SEH in het Groot nu, maar ik heb een afspraak op de wondpoli morgen. Want mijn chirurg is er niet. Die is op vakantie.

Ik probeer het te redden tot morgen met paracetemol tegen de pijn, penicilline tegen de ontsteking (2 maal daags 1000mg) en een beetje rustig blijven...
Ik weet dat als ik wil naar de SEH kan gaan in het Groot waar wel een arts komt kijken en dat is een geruststelling.

Janneke heb ik je al bedankt voor je kaart. Het is een hele mooie.

Allemaal een fijne dag vandaag.. en hopelijk kom in volgende keer met beter nieuws..


grts

12 opmerkingen:

 1. Sjips meid, d´r kan nog meer bij hé? Sterkte maar weer, het is wel een waardeloze chirurg trouwens! Hoop dat er nu toch eens schot in komt voor je, zodat je nog een beetje zomer kan vieren!Dacht trouwens al dat er wat was... XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijwerkingen of dingen die mislopen, het kan gebeuren al is het helemaal niet plezant. Maar zo'n arts, dat moet niet kunnen en mogen.
  Gelukkig was er wel begrip bij alle anderen.
  Beterschap, zonder verdere verrassingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè jakkes, wat vervelend voor je!
  Denk je dat je 'klaar' bent en dan dit nog nog eventjes als bonus :-(

  Akelige chirurg ook. Je blijft er nog redelijk nuchter onder.. hopelijk helpt dat en kikker je snel weer op. Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goh, ook dat nog! stopt het dan nooit hé?!
  ik dacht trouwens dat ik op je vorige logje ook al gereageerd had, maar blijkbaar deed ik dat alleen maar in gedachten, hihi...
  neem je rust maar meid! je zal het nodig hebben hé!
  en wat een eikel van een chirurg zeg, goed dat het geweten is daar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat naar. en wat een pech. Pech dat je een ontsteking hebt gekregen en pech dat je z'on nare man tegenkomt, of beter gezegd niet tegenkomt.

  Kan er ook nog wel bij (maar niet heus) Kop op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat heeft u pech , en die arts mag er wezen , gen manieren.Ollie wenst u het allerbeste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé, wat vervelend allemaal en dan die chirurg...
  Weer veel sterkte gewenst!
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tsss, wat een eikel die chirurg. Sorry hoor, maar dat kan toch niet?

  Ik hoop dat je snel opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He jakkes meid, hopelijk kan het met een ABkuurtje opknappen.

  Maar wat was dat voor een chirurg jeetje die heeft zijn bul ook bij een pakkie roomboter gehaald zeker.... Hopelijk kijkt je eigen chirurg er goed na!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He bah, wat een vervelend nieuws. Heel veel sterkte meis!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hemeltje lief, ik weet niet wat ik lees! Dat is een arts van lik me vestje.....hij heeft een eed afgelegd! Hoe kan hij???
  Hoe gaat het nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goede morgen, Frieke .
  Ik snap jou niet .Ik ging gewoon terug ,niks wachten .Het is jouw lichaam en daar mot je zuinig op zijn .Kom op ,meid
  Pak je op en ga naar de SEH.
  groet Ria Jansen

  BeantwoordenVerwijderen