.

.

maandag 3 mei 2010

het zijn de kleine dingen die het doen

Ik ben de laatste dagen niets anders aan het doen dan vegeteren. Natuurlijk ben ik gisteren wel naar mijn moeder geweest. Het gaat niet zo goed met haar. Ze heeft veel spierpijn in haar linkerbeen. Zij is daar wel voor onder behandeling, maar dat helpt nog niet echt veel. Ze is dan ook pas één keer geweest. Ik ben gisteren nog wel een keer op en neer gereden om een stok voor haar te halen. En dat was meteen een hele verbetering. Zoals Mardien en ik al tegen elkaar zeiden, was ineens de angst bij haar verdwenen. Welke angst? De angst om te vallen. De stok bracht haar duidelijk de zekerheid die ze nodig had om de toch naar de soos te kunnen gaan.
Ze wil nu zelf een stok aanschaffen, maar ze kan die van Tonny makkelijk nog een paar dagen lenen. Hij heeft er immers twee. Mijn moeder heeft nu wel de linkshandige dus gaan we straks even ruilen voor de houten stok die in Ton zijn auto lag. Ik heb meteen een tafeltje dekje voor haar.

Het hele weekend heb ik alleen gezeten Tonny was twee dagen op rij voor de schietclub bezig. Dat betekende vroeg weg en laat terug. En ik heb niks gedaan dan een beetje was,  een beetje drogen, een beetje vouwen, een beetje opruimen, wat eten koken en achter mijn lappie zitten. Daarom zeg ik dat ik de laatste tijd aan het vegeteren ben. Tenminste: zo voelt het voor mij! Natuurlijk is dit niet helemaal waar, dat weet ik ook wel, er zijn best wel mensen geweest en ik heb best wel mensen gesproken, maar zo voelt het niet. Ik heb het ook alsmaar koud. En bij het minste of geringste speelt mijn hoofdpijn weer op.

En dan heb ik jullie het leuke nieuws nog niet eens verteld! Ik heb vrijdagavond heel spontaan ineens een vakantie geboekt. We gaan 21 mei naar Egmond aan Zee. Dat is de vrijdag voor Pinksteren. De 22e hebben we een barbecue in Schoorl. Daar kunnen we dan lekker heen. Het is een crewmeeting van NZBheaven. Als jullie tijd hebben moeten jullie daar maar eens komen kijken op  NZBheaven. het is echt een leuke gezellige site met downloadlinken voor elk wat wils( zie ook bij de Moeite waard 2) Goed even terug naar onze vakantie: we hebben geboekt voor vier nachten. Dat zou betekenen dat ze de 25e mei naar huis terugkomen, maar dat doen we dus niet. We rijden 24 mei op ons gemak naar huis, zo in de middag. We hebben dan geen haast en hoeven ons nergens druk over te maken. De volgende dag ga ik dan uitgerust naar het ziekenhuis. We hebben er echt zin in! In de vakantie dus....

Ook heb ik nog niet verteld dat ik een nieuwe router gekocht heb. En met enige moeite geïnstalleerd. Het is natuurlijk weer een linksys: ik ben namelijk heel tevreden over  dat merk. Het nadeel was dat de met de router enkele adapters moest aanschaffen voor draadloos internet. De ingebouwde adapter in mijn laptop gaf toch maar 54mbps door. Met de nieuwe adapter krijg ik minimaal 130mbps maar vaker nog meer. Ook voor Tonny's computer en voor mijn computer op kantoor adapter aangeschaft, heb ik een adapter moeten aanschaffen ... Maar nu is alles draadloos en kan ik de touwen die overal lopen, weg laten halen door Tonny. Jullie lezen wel dat ik me niet heb lopen vervelen afgelopen week.

Ik wilde dat de zon zich wat vaker liet zien. Maar ik wil zoveel dingen ... en die komen allemaal wel, maar als je er op zit te wachten duurt alles dubbel zo lang. Ik denk dat ik maar een kopje koffie ga pakken. Maak er wat van vandaag ondanks de regen, dan doe ik het ook. Natuurlijk heb ik ook een klaartje: Luna ligt eindelijk op de bank op een poezenkussen gerold te slapen. Dat is zo'n huiselijk gezicht en het maakt me blij..

 


Klaartje: naam, verkleinwoord van klaar maar in mijn betekenis en inmiddels door mensen overgenomen: een klaartje is een klein alledaags iets waar je vrolijk van wordt, waardoor je boze gedachten kan laten varen, waardoor je ziet dat niet alles zo somber is…het zijn de doodgewoonste dingen. Dingen die alsmaar gebeuren zonder dat je er erg in hebt. Vogels die kwetteren en zingen, kippen die hard kakelen, de bloesem van een tulpenboom…Deze alledaagse dingen brengen klaarheid in je hersens, doen je glimlachen en soms zelfs schateren…

14 opmerkingen:

 1. He frieke

  Ziet er super uit
  heel mooi geschreven
  toppie

  mvg

  the king

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooo ik wou dat ik het zo mooi kon schrijven
  en ook leuk van de link nzbheaven
  ik ga snel kijken
  gr poppenhuisje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, weer een lekker lang bericht van je om te lezen.
  En je schrijft wel vegeteren, maar tussen de regels door lees ik dat je maar knap druk bent geweest!
  Je moeder geholpen, je netwerk thuis aangepakt en bovenal een vakantie geboekt! Ik doe het je niet na...

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je er even een paar dagen tussenuit gaat voordat je naar het ziekenhuis moet! En meestal is het met Pinksteren mooi weer! En ik hoop dat je moeder opknapt en in ieder geval met een stok weer meer durft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker joh, goed idee om er ff tussenuit te gaan! Kom je op andere gedachten en meer ontspannen het ziekenhuis in hoop ik dan! Zou ook wel weer de zon terug willen, weer in een trui met de kachel aan, bah! Maar wie weet klagen we over een poosje wel over de hitte, lol! Knuffel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan om er even tussenuit te gaan. Lekker een paar dagen uitwaaien aan zee, heerlijk.
  Even iets leuks om naar uit te kijken!
  Ja, de verwarming brandt hier ook weer volop, wat een verschil met vorige week toen was het 27 graden en nu 20 minder.

  Misschien zou je moeder gebaat zijn met een rollator, hoeft ze niet meer bang te zijn om te vallen, ze heeft steun tijdens het lopen en als ze moe is kan ze er ook nog op gaan zitten.
  Ik weet dat het voor sommige ouderen moeilijk is om over te gaan tot het lopen met een rollator, maar als ze hem eenmaal hebben, dan hoor je ze zeggen; "had ik veel eerder moeten doen"
  Gooi het in de groep, wie weet!

  groet,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om van je te horen altijd. Een vakantie! Wat eeen goed idee! Ik ga even op die link kijken, misschien kom ik dan nog wel even terug...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg die site niet geopend Frieke. Kan je een beetje vertellen waar het over gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb je een mailtje gestuurd Janneke
  en gelijk even gekeken, maar ik kan wel openen... heeft iemand dezelfde problemen als Janneke?
  Laat me dat dan even weten.. da kijk ik of ik aan kan passen..

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom wel op de site, maar als ik je naam doorgeef als "verwijzer" bij het registreren, dan kennen ze je niet ;-).
  Ik geef de naam "Frieke", maar als je daar heel anders bekent bent......dan lukt dat niet hè ;-)

  Wat leuk, zomaar even een tussendoor vakantie. Ik hoop dat je idd even lekker de muizenissen even kan laten wegwaaien daar, zodat je goed de operatie in kan gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Frieke,

  http://creawiek.blogspot.com/2010/05/ook-hier-een-award.html
  even hier kijken als je wilt. Een award!

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed dat je een paar daagjes ertussenuit gaat voor je operatie! Wat ben ik blij dat te lezen...

  Je bent een kei van een vrouw, dat ben je!

  Liefs...en ik hoop op morgen een beetje zonnig weer voor je...

  Repel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk hebben de behandelingen en de stok het gewenste effect voor je moeder en is ze snel weer wat meer op de been!

  Lekker dat jullie er nog even tussenuit gaan voor de operatie! Heb je iets leuks om naar uit te kijken en kan je inderdaad lekker bijkomen. En Egmond aan Zee is leuk. Niet zo ver hier vandaan :).

  Vind het met dat vegeteren trouwens best wel meevallen hoor, je hebt nog aardig wat dingen gedaan. En wat niet gaat, gaat niet. Dat komt dan nog wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. goed idee om spontaan zo'n vakantie te boeken, zo voor je operatie! je gaat er zeker van genieten... ben zelf al een paar keer in egmond aan zee geweest (jaja, als kind gingen wij meer naar de nederlandse kust omdat die rustiger was dan de vlaamse, en egmond was ons favoriete plaatsje!) het is er heel mooi, en erustig en gezellig...

  BeantwoordenVerwijderen