.

.

woensdag 28 april 2010

POS en operatie streefdatum

Ik had vandaag via twitter een logje beloofd, dus dat schrijf ik dan maar. Gewoon met de vingers, dus het zal echt niet lang worden. Ik zat net ook al een hele tijd te msn-en.

Vanochtend heb ik het , nee dit wordt toch even draakjes werk..zo dan ben ik dan  ...Vanochtend had ik dus de pre operatieve screening, de zogeheten POS. Deze gaat in etappes tegenwoordig. Eerst word je bij de verpleegkundige geroepen. Deze neemt met je de hele vragenlijst door die je van tevoren had moeten invullen. Uit ondervinding wist ik dat ze dit zouden doen, dus ik heb mijn vroegere operaties en dergelijke mooie niet opgeschreven. Dat bleek achteraf ook weer niet nodig: alle operaties stonden nog genoteerd.
Na een halfuurtje ongeveer moesten we terug gaan zitten in de wachtkamer. Daar werden opgehaald door een volgende verpleegkundige die gespecialiseerd was in van alles en nog wat. Weer werd de vragenlijst doorgenomen. Daarna kwam de anesthesist. Hij beweerde dat hij mij makkelijk kan prikken. En hij wees op de aders op mijn linkerhand. En toen sloeg bij mij de paniek toe. Daar was ik juist zo bang voor: voor het aanprikken. Dat is zo vaak zo misgegaan ... daarom heb ik een PAC. Ik ben niet bang voor de anesthesie en ook niet voor de operatie. Nee, mijn angst ligt er bij het aanprikken.

Toen de anesthesist weg was, wist de verpleegkundige mij te overtuigen dat ik er via mijn PAC aangeprikt zou worden. En daar ga ik dan maar vanuit. Anders maak ik mijn eigen leven tot een hel. En dan ben ik toch echt niet van plan!

De datum voor de operatie is ook bekend. Het is een streefdatum: 25 mei. Als een eerder plaats, tijd en chirurg is, gaat die eerder. Maar 25 mei is niet zo ver weg. Een hele kleine vier weken. Waarvan twee weken vakantie. En dan is het nog maar een week. Het geeft mij ook de gelegenheid om wat orde hier op zaken te stellen. Niet van die moeilijke dingen, gewoon wat dingetjes ...

En ondertussen maken we er het beste van: met of zonder koude nodus..... allemaal tot de volgende keer. Ik ga weer proberen wat blogjes te bezoeken, maar het is geen onwil als ik even niet reageer. Natuurlijk heb ik een klaartje, ik heb altijd- nou bijna altijd- een klaartje: een verpleegkundige die snapte waarover ik sprak, die doorhad wat er wel en niet kon, die mee dacht met mij.

Zo of het zo zijn moet: mijn microfoon is leeg....helemaal....

grts

18 opmerkingen:

 1. Pffff, nou ja je weet nu hoelang je (maximaal) moet wachten. Duidelijkheid geeft ook rust.
  En natuurlijk gaan ze die PAC gebruiken! Die heb je toch niet voor niets! Vreemde anesthesist! Ze hebben het nu heus wel duidelijk in je dossier gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Frieke,

  al willen de woorden niet altijd komen. Ik denk wel aan je.

  Knuffel Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat er nu duidelijkheid is, je weet nu waar je naar toe kan leven. Fijn dat de verpleegkundige doorzag wat je dwars zat! Het gaat vast allemaal goed komen.

  Neem de tijd voor het lezen van blogjes. Niets moet, alles mag en reageren is niet verplicht. Als je de puf er niet voor hebt, is dat geen drama hoor.

  Liefs,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om weer wat van je te horen! Meid, we denken aan je! Geniet er lekker van en inderdaad: 25 mei is echt niet meer zo lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt fijn iets te lezen van je. En als je niet reageert is niet zo erg ! Ollie weet dat je het doet. Veel rust en alles komt goed! Dikke knuf Ollie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. net wat we elkaar al via twitter zeiden, het zijn snel drie weken. Je heb de PAC niet voor niks en ze zullen die wel aanprikken.

  Doe rustig aan meis, de blogjes komen wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We gaan er van uit dat het goed gaat, ja toch? Geniet nog ff van het lekkere weer!xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga voor je duimen hoor! En ik denk aan je, of je nou wel of niet blogjes bezoekt, reageert of zelf logjes plaatst. Die streefdatum geeft in ieder geval weer duidelijkheid en het is zo 25 mei...

  Liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik duim dat er toch nog wat eerder een plaatsje vrijkomt voor jou.. maar goed, je weet nu wel al de uiterste datum! en verder hoop ik dat je heel veel afleiding vindt de volgende dagen... wat luisterlezen, wat rommelen, wat blogjes bijlezen enz...
  knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een koude nodus, daar had ik nog nooit van gehoord. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat kan ik nog toeveogen aan de reacties hierboven...vrij weinig in houdelijk. Maar ik wil je wel laten weten dat ik oprecht vaak aan je denk.

  Ik vind dit een beresterk logje van je, wat ben jij mentaal sterk en positief. Daar kan menig mens wat van leren, wist je dat?

  25 mei....ik tel met je mee af...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. duimen voor een eerdere vrije plaats, al heb je nu zekerheid wat de uiterste datum betreft. sterkte met afwachten meis. Neem je tijd voor alles. Ook als je er even niet bent denk ik aan je.
  knuffel, klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo ik heb me weer eventjes bijgelezen Frieke.Goede moed blijven hou
  den hoor.Wat heerlijk dat er meestal altijd wel een mens is die je angst erkend en weg neemt.groetjes van Novie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. He jij, ik hoop dat je een goed weekend hebt.

  Ik zag trouwens vandaag iemand met een paraplu met het symbool dat ik altijd zie als jij een reactie bij mij achterlaat en toen werd ik ineens nieuwsgierig: wat betekent het?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had je blogje woensdag even snel gelezen.
  Vervelend, als ze iedere keer weer zo moeilijk doen over het aanprikken. Ikzelf wil wel altijd op de hand geprikt worden, maar toch zijn er van die eigenwijze laboranten, die in de arm willen prikken. Niet laten doen hoor,gewoon voet bij stuk houden en alleen laten doen wat je zelf wilt, je hebt tenslotte niet voor niets een port-a-cath.

  groetjes en probeer toch een beetje van het weekend te genieten!
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou ik ben blij weer wat te horen, denk aan je , probeer deze week even lekker van het mooie weer te genieten en te ontspannen...
  ik lees het steeds hier en weet nog steeds niet echt wat een klaartje is ??
  liefs ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hai Claire, nu ikzelf aan het bloggen ben, heb ik je meteen toegevoegd. Ik zag je niet meer op valtaf en ik nu volg ik je gewoon hier.
  Ik had nog nooit van een koude nodus gehoord. Hoe dan ook, ik wens je sterkte en maak je maar niet druk, want als jij een PAC hebt zullen ze heus daar wel in prikken en als ze ook maar enigszins aanstalten maken het anders te doen, dan weiger je zonder iets te zeggen en pas als ze bereid zijn te luisteren naar wat je zegt werk je weer mee.
  Niet praten gewoon door je daden laten zien wat je wilt. De mensheid reageert daar nu eenmaal sterker op. LOL.
  Wens je een fijne dag en liefs
  Anke

  BeantwoordenVerwijderen