.

.

donderdag 4 maart 2010

zonnig logje


De zon schijnt. Ongelooflijk maar waar, al voor de derde dag heb ik de luiken voor moeten sluiten. Sinds die bomen weg zijn, ben ik mijn natuurlijke beschutting kwijt. Maar ik ben ook het vocht kwijt. Nu zal mijn stoep wel drogen.

Vanochtend werd ik wakker gebeld om half 10. Ik lag lekker schandalig uit te slapen. Normaal gesproken sta ik altijd om half 9 op. Ik heb Mieke natuurlijk later terug gebeld. En uiteindelijk hebben we voor volgende week maandag een afspraak gemaakt. Ik vind dat erg leuk. Zaterdag komt Gisella op bezoek, maandag Mieke, en dinsdag mag ik naar de dokter. Natuurlijk elke week fysio op vrijdag en mijn hulp op dinsdag. Wie zegt dat ik niks te doen heb ...

Het oefenen met mijn memorecorder heb ik even aan de kant gezet. Ik kan er mijn gedachten niet op richten, waarom niet? Dat weet ik niet! Maar het zal allemaal wel goed komen. Momenteel ben ik heel veel uren aan het lezen. Ik wil zo graag weten hoe zo'n boek afloopt ... als ik geschreven boek heb, kan ik naar de laatste pagina kijken. Over sommige gedeelten kan ik schuin lezen. Maar bij een luisterboek gaat dat niet. Je bent gebonden aan het voorleestempo. Niet dat dat verkeerd is, het tempo is prima. Maar eventjes vooruit bladeren, dat gaat dus niet ...

e.d.i.t.

Kijk
blauwe lucht
de zon schijnt
helder is haar licht
mensen richten zich weer op
ze komen massaal uit hun huis
ze groeten elkaar met een gulle lach
op straat staan ze met elkaar te praten
een nieuw begrip voor de ander ontstaat heel spontaan
wat een beetje zon al niet kan doen voor onsDit is dus een zonnig logje. Ik kan er niets anders van maken. Allemaal een hele fijne dag, geniet van de zon, geniet van de gesprekken op straat, geniet van elkaar. En mijn klaartje: ik voel dat het gaat lukken: I will survive….

Frieke

10 opmerkingen:

 1. Ha heerlijk dit! Ik ben blij voor je, geniet er maar van!
  Ja, wat stom eigenlijk met zo´n luisterboek kan je natuurlijk niet even snel vooruit bladeren, had ik me nooit gerealiseerd.

  Als de zon schijnt ziet er alles er beter uit en is iedereen vriendelijker. Zo en dan ga ik nu even naar je liedje luisteren, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha ; Zie eens wat een zonnestraaltje al kan doen ! , De muze werkt zonnig ! Inderdaad Nog nooit aan gedacht op een gelezen boek kan je niet eens stiekem vooruitbladeren. Hopelijks gaat die verdomde koude wind eindelijk eens weg en komt de warmte op ons af !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een zonnig logje. Blijmoedig voorwaarts en een leuke EDIT er achteraan. Het kon slechter... zeggen ze in Groningen. Ondertussen heb ik het hartstikke koud. En een fleecetrui aan. Getver...toch geen griep he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, heb achter de computer zitten swingen. Doet mij weer denken aan de gezellige verjaardagsfeesten, hééééééél lang geleden , waar iedereen om een uur of twaalf uit z'n dak ging.
  Wat een vrouw is het, ik had graag naar haar concert gewild, maar vond het toch een beetje te kostbaar. Misschien komt er nog ooit eens een dvd van haar langs......!

  Ja, de krokussen komen alweer tevoorschijn, net als het zonnetje, nu nog de temperatuur omhoog en de rosé kan weer knallen.

  Geniet van het voorjaar!
  liefs,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk, positief logje.
  Wat zijn we toch allemaal blij met een beetje zon! We waren er gewoon aan toe! We verdíenen het gewoon!
  Geniet maar van dit opgewekte gevoel en inderdaad: you will survive!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk he, die zon. Ik vind het ook heerlijk dat ze er eindelijk weer is. Ook al werkt het momenteel nog niet helemaal geweldig door in mijn hoofd. Maar dat komt wel weer. Enne... uiteraard ga jij surviven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Let the sunshine...let the sunshine... the sun shine in...hahahahaha onderwijl vriest het weer en krijgen we sneeuw, maar dit pakken ze je niet meer af. Hoop op nog meer zonnige dagen en zonnige logjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joepie! Joepie! Joepie! Een ode aan het Leven! Zit zelf tussen de verfspatten door te wachten op de roze vinyl van Soetkin's kamertje. Lekker kleurrijk! Had vanmorgen nog één van je kaartjes in m'n handen. Bloos, bloos...zelf nog steeds niets teruggestuurd...maar denk wel aan je! Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja dat zonnetje, gisteren was het er nog, vandaag is het grauw en grijs en er vallen weer vlokjes uit de lucht. Kan dan echt niemand die grauwe koude winter verjagen? Ik doe mijn best, maar meer dan dat kan ik niet doen.
  Al wordt het steeds wat zonniger als ik jou logjes lees.
  Knuf Klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. erg mooi geschreven Edit Frieke.
  groetjes van Novie

  BeantwoordenVerwijderen