.

.

maandag 8 maart 2010

weer wit

Het sneeuwt weer, de hele wereld ziet wit. En het blijft maar vallen! Ik hoef er vandaag niet uit. Ja, ik kan nog even naar het plein gaan, maar het is niet per se noodzakelijk. Dus ik kan van deze witte pracht weer lekker genieten. Raar is dat, bij de vorige sneeuw periode had ik er echt genoeg van. Maar na een paar dagen regen, zon, en koude wind, vind ik toch wel weer mooi. Ik kan het niet helpen ...Vannacht had ik een heleboel te vertellen dacht ik, maar het zal wel een droom zijn geweest. Gisteren heb ik Mardien en Ad ook uitgenodigd voor een etentje. Zij komen de 27e, de dag daarop komen Magda en Berry. Ik weet ongeveer wat ik wil gaan eten. Voor Mardien en Ad worden het biefstukken van de grill met een groene salade en krieltjes uit de Actifry. Ik denk aan een lichte bouillonsoep vooraf, een nagerecht weet ik nog niet. Voor Magda en Berry heb ik mijn macaroni schotel in petto. Vooraf denk ik ook een lichte bouillonsoep, misschien met iets vis erin ... daar moet ik nog over nadenken. Suggesties zijn welkom!

Het sneeuwen is opgehouden. O nee, dat leek maar. Ik hoorde namelijk de gemeentewerkers weer. En je denkt toch niet dat die in de sneeuw werken. Dat doet me denken, ik heb nog wat te vertellen.

Zaterdag waren bij mijn buren stratenmakers bezig. Dat hebben jullie gelezen. Op een gegeven moment gaat een weg, en de andere werk door. Niet lang daarna staat er ineens een ambulance. Nu is dat niet zo vreemd gezicht hier in de straat, mijn schuine overbuurman is een hartpatiënt en wordt regelmatig per ambulance opgehaald, of thuisgebracht. En ik ben ook niet zo dat ik dan meteen ga staan kijken. Niet omdat ik niet nieuwsgierig ben, maar uit respect. In ieder geval op een gegeven moment is de ambulance weer weg. En er komen gemeente werkers om ook te straten. Ik loop naar buiten om met hen te bespreken dat ik er geen stoep voor mijn huis wil. En dat dat mij beloofd is. Dan hoor ik waarvoor de ambulance aanwezig was. De stratenmaker die nog aanwezig was, lag voorover plat op de grond. De postbode heeft hem gevonden. Binnen een minuut was er iemand die kon reanimeren aanwezig, en binnen 5 min de hart ambulance. Die staat bij de brandweerkazerne geparkeerd. Maar het mocht allemaal niet baten. De man was helaas overleden. Die gaat dus ook 's ochtends weg met "tot vanavond" ... ... mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en andere familieleden. Ik heb hem niet gekend, maar het is wel dichtbij.

Dood
zomaar ineens
het leven afgebroken
waarom juist deze man
hij was in zijn levensbloei
zijn vrouw en kinderen blijven achter
een leegte die ze niet kunnen overzien
ze hebben verdriet om hun man en vader
ze hebben immens verdriet om hun man en vader
en wij, wij kunnen de "waarom hij" vragen niet beantwoorden


Allemaal een hele fijne dag. Kijk uit als je naar buiten gaat, het kan glad zijn ... en mijn klaartje: ik heb een witte wereld en ik geniet!

9 opmerkingen:

 1. Heel erg sneu wat je verteld van die stratemaker ,hier begint het ook weer een beetje te sneeuwen , onze baas loopt helemaal in de war ! Zoveel werk en niets kunnen doen ! Heel erg dit moment van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat maakt het leven zo ongrijpbaar, het besef dat het zo ineens over kan zijn. Net als die brandweerman in Veendam vanmorgen.... Het maakt me stil en betrokken bij de nabestaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heftig ja! 's morgens vertrekken maar niet meer thuiskomen... opnieuw besef je dan hoe broos het leven toch wel is hé!
  genieten, elke dag, dat moeten we doen hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is schrikken, telkens weer, als je zoiets meemaakt of hoort. Sneeuwen doet het hier niet, het is wel erg koud. Hans zit aan de clean prep voor zijn onderzoek morgen dus we gaan ook niet de deur uit. Mijn nichtje is vandaag ook jarig en morgen is Sander jarig, 38 alweer! Fijne dag meiske en succes met het uitdenken van je menuutjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je wordt er wel weer even met je neus bovenop gedrukt dat het leven zomaar afgelopen kan zijn.
  Ik kan me voorstellen dat het je raakt als het zo dichtbij gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh bah! Voor zijn familie, maar ook die arme postbode en zijn arme collega. Zo plots kan zo'n enorme schok teweeg brengen!

  Wij waren vandaag onder de indruk van het nieuws van de overleden brandweerman: dat hakt er bij ons altijd in...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hadden het er zaterdag al over, het is toch wat dat je zegt tot vanavond er is is geen vanavond meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is maar goed dat wij dit niet kunnen verklaren noch kunnen weten of hij nu gelukkiger is dan daarvoor. Als we dit zouden weten kwamen we helemaal nergens meer aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen