.

.

vrijdag 19 maart 2010

Ontroerd

Dag drie. Welke dag drie? Die van mijn moeders laptop, modem en telefoon. Wat we ook deden gisteren, hoe goed alle aansluiting ook zaten, we kregen zowel Internet als de telefoon niet meer aan de praat. En dat terwijl hij bij mij thuis vlekkeloos werkte. Uiteindelijk na lang getelefoneerd hebben met Ziggo hebben we een afspraak gemaakt voor een monteur. Deze is vanochtend vroeg gekomen. Ook hij had er grote problemen mee, en het lukte hem ook niet. Toen hij een snoer uit zijn auto wilde halen vroeg hij of mijn moeder een meterkast had. Natuurlijk heeft zij er een. Maar die is buiten haar appartement op de gang. Toen was het leed gauw geleden. Het modem moest namelijk in de meterkast, en daar moest alles aangesloten worden. De monteur sloot met kabels de computer en de telefoon aan en nu deden ze het allemaal. Het was aan ons om te zorgen dat die kabels weggewerkt werden of om te vervangen door draadloos internet. De keus is op het laatste gevallen, en morgen kan ik een router aansluiten. Tonny heeft vandaag de draden van de telefoon goed aangesloten en een gat geboord. Wordt vervolgd.

Ook heb ik haar een andere mobiele telefoon gegeven, mijn op terugval toestelletje, want bij de hare viel steeds het signaal weg. En dat bleek aan haar mobiele telefoon uit het jaar nul te liggen. Ik ben bijna een uur bezig geweest met haar de simpelste handelingen van de telefoon uit te leggen en toen had ik het gehad en ben naar huis gegaan. Morgen is er vast weer een dag. Ik heb tegen haar gezegd dat ze er zelf maar een keer op ontdekkingsreis door moest gaan. Dat moest ze van mij ook bij de computer doen. Gewoon wat dingen doen. Ik ben benieuwd.


Ondanks dat het toch wel aardige temperatuur buiten is, kijkt het een beetje grauw. De reden? We missen de zon! Die was gisteren volop aanwezig. Maar vandaag laat ze zich niet zien. Gisteren was trouwens helemaal een mooie dag. Ik kreeg van alle kanten complimenten. En zo'n ontzettend lieve kaart van Ilse (Tuttemerull) dat bij een cadeautje zat voor mij. Tonny heeft er een foto van gemaakt. Dat cadeautje zat in een grote doos waarin de bestelde KiKa beren zaten. Ook werd ik gisteren erg geraakt door de reactie van Barbera op mijn vorige weblogje. Lieverd, die bloemen zijn jou van harte gegund!

Al mijn inspanningen van de laatste dagen hebben wel tot een voortdurende hoofdpijn geleid. En ook bij de fysiotherapie deed vanochtend alles zeer. Alles was hypergevoelig. Ik kijk dit allemaal nog een paar dagen aan, misschien tot volgende maand, en dan loop ik maar weer eens naar de huisarts. Met mijn hoofdpijn moet ik eigenlijk naar de neuroloog, maar daar heb ik niet zoveel zin in. Hij wil mij er pilletjes voor geven. En ik slik al medicijnen genoeg vind ik.
Het is mooi geweest voor vandaag. Ik heb een kopje thee en ga lekker luisterlezen. Ik ben nu bezig in het boek van Dan Brown: "het verborgen symbool". Iedereen een fijne middag en avond en natuurlijk heb ik een klaartje, het zijn er eigenlijk twee: het cadeautje van Ilse en de reactie van Barbera.Ik ben er erg ontroerd door.


11 opmerkingen:

 1. Wat fijn voor je! En wat een mooie foto hiernaast..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè, zo'n dag met verwennerijtjes? Geniet er lekker van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe zo verder meiske , en nog een prettig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn die drie Boeddha's leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Plato nodigt u uit voor de platoonline kabinetsverkiezingen. Alle vuile trucs zijn toegestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Frieke,

  Zat vandaag nog in de auto aan je te denken. Er ligt namelijk een céédéétje op met een hoorspel. Eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar voor 'grote mensen' ontzetten leuk om naar te luisteren. Ik stuur hem es naar je toe, als je eens zin hebt in een luchtig, ludiek luisterstuk...
  Liefs
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo Frieke je bent druk bezig geweest om je moeder even goed te helpen met alle nieuwigheden die een ouder iemand al gauw te veel worden.En haar iets nieuws aanleren ....daar heb jij toch echt verstand van TOCH?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waauw, wat heb je veel gedaan! Ik doe het je niet na! Met al die emoties erbij, (doet ie hetniet?, waarom doetie het niet?)heb je wel even wat rust verdiend! Van voortdurende hoofdpijn rust je ookk niet goed uit. Misschien toch maar extra pijnstillers om wat rust te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geknutsel hè, om alles goed aangesloten te krijgen. Met modems, routers etc. Ik heb er echt de ballen verstand van. Maar deze week hebben wij ook behoorlijk zitten klungelen. Vanwege ons verbouwinkje was het een en ander door de war geraakt. Dan weer wel en dan weer geen internet. Pffff. Gelukkig is alles weer in orde nu.

  Fijn dat je je moeder zo helpt, je bent behoorlijk actief de afgelopen dagen. Die hoofdpijn is echt heel vervelend. Ik gun je zo dat dit (liefst snel) overgaat. Zou je toch niet naar de neuroloog? Ook al moet je weer een extra pilletje, als het helpt dan is dat toch meegenomen? Maar ik snap wel dat je dat voor je uit schuift.
  Doe maar rustig aan en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn, zo verwend te worden. Dat heeft een mens nodig. Ik vind je 3 Boedha's overigens schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief dat je je moeder zo op weg helpt. Het is altijd een heel gedoe dat aansluiten enzo. Sterkte met je hoofdpijn hoor! Je hebt trouwens veel liefs om je heen, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen