.

.

woensdag 17 maart 2010

Brood en spelen (met mijn moeders laptop)

Ik probeer al van acht uur vanochtend het UVW te bereiken. Denken jullie dat dat lukt? Met geen mogelijkheid kom ik er doorheen. Ik krijg niet eens het bericht: "dit telefoongesprek kost het lokale tarief vermeerderd met de kosten van de mobiele telefoon". Ik krijg een tijdje niets, en na bijna een minuut slaat hij in gesprek. En dat terwijl ik een fout van hen wil goed zetten. Nou ja, straks nog maar een paar keer proberen. En anders misschien via de mail. Dat ze mij bellen.

Verder ben ik al naar de markt geweest, bij de bank binnengelopen om Internet bankieren goed te zetten, bij de Super geweest voor melk en yoghurtdrank, weer naar huis gegaan. Daarna ben ik begonnen met het installeren van de nieuwe laptop van mijn moeder. Heb Evelien aan de telefoon gehad, en ben toen weer naar het Kruitvat gegaan.

Nu ben ik bezig met schrijven van dit logje en tegelijk bezig met het installeren van de laptop van mijn moeder. Het is een Compaq en hij is voor haar prima. Duidelijk beeldscherm, geen tiptoetsen maar gewone die gemakkelijk te bedienen zijn. Verder zitten Windows 7 op. Daar ben ik blij om, want dat is een stuk gemakkelijker te bedienen dan Windows Vista. Ondertussen heb ik alle programma's die ze niet nodig heeft er al afgegooid en ben ik bezig met een legale versie van Windows Office te installeren. Ik heb er ook Google chrome opgezet en die als standaard browser ingesteld.

Natuurlijk heb ik er ook enkele handige programmaatjes bijgezet zoals WinRaR en het gratis anti virusprogramma in plaats van het hele zware logge Norton waar ze toch maar een evaluatie versie van had. Jammer genoeg paste mijn anti virusprogramma niet, ik heb een 32 bit versie en mijn moeder's laptop is 64 bit. Nu ben ik bezig met alle updates van Windows te installeren. Dat kan nog wel even duren.

Ja, ik heb er allemaal legale programma's opgezet. Dit doe ik voornamelijk om mijn moeder niet in paniek te laten raken als er weer een scherm komt met: " Dit is geen legale versie". Dat trekt ze niet. Nu is het voor gewone stervelingen wel niet helemaal mogelijk om alles legaal te kopen, maar zij heeft net haar huis verkocht. En ik hoef niet meer te zeggen, denk ik.

Ik haal net een nieuw luisterboek uit de brievenbus. Dat is fijn want ik heb "de man die glimlachte" van Henning Mankell bijna uit. Ik heb nu weer een Henning Mankell boek: "De Daisy Sisters ". Ik ben benieuwd.

Ik ga voor mezelf een broodje klaarmaken. Dat is het leuke van brood op de markt kopen: je krijgt altijd een gratis broodje. En vandaag kreeg ik er twee. Allemaal een hele fijne dag. Dat moet lukken want de zon schijnt en het is niet zo koud. En natuurlijk heb ik een klaartje: de twee broodjes van de bakker. Lekker!!!

13 opmerkingen:

 1. laat het broodje maar smaken ! Ollie heeft het boek gelezen dat je nu hebt het is... moet je maar lezen !
  UVW ? wat is dat? Geniet maar van de lekkere zonnestraaltjes !

  knuf Ollie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he het zonnetje ik heb er net ook even van genoten even het hoofd leeg maken tijdens een flinke wandeling.

  Het UWV is dus waardeloos als het nodig heb zo te lezen.

  Je heb het aardig druk met de nieuwe laptop van je moeder maar wel super dat ze het nog doet :) zoveel ouderen hoor je er niet over, ik zal opa nooit zo ver krijgen hihih.

  Geniet ze van je broodje en van je boek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn voor je moeder dat jij zo handig bent met computers...

  UWV is een drama, daar heeft een mens heel veel geduld voor nodig.

  helaas moet ik morgen werken maar ik hoop dat jij enorm van het weer gaat genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ps ben dol op broodjes als avondeten...zou het 3 keer per week kunnen eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Morgen wordt het LENTE, dat moest ik even naar je typen, ook al weet je het allang natuurlijk, het is morgen ZON!!!!

  Liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waw zeg, wat ben jij een computerexperte!
  dat allemaal zelf installeren en zo...

  en ja, de lente doet deugd hé!

  dat je het UVW niet vastkrijgt (wat dat dan ook moge wezen, want net als Ollie weet ik dat niet!), is dan weer wat minder...

  maar twee broodjes extra, njammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gisterenmiddag laat werd ik voor het eerst (met tranen in mijn ogen door mijn man door het dorp gereden. Zelfs hier in Noord-Groningen is de lente nu duidelijk voelbaar. Toen we even later thuis waren, werd jouw verrassing bezorgd. Wat een prachtig boeket en wat een bijzondere kleuren.
  Lieverd, heel erg bedankt!
  Veel liefs van Barbera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee broodjes maar liefst!! En vandaag echt even het zonnetje in, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sofwaretechnisch weer helemaal bijgepraat valt het meteen op dat je Mankell lees-luistert. Ik heb net 'de gekwelde man uit'. En als je dat weet valt er meteen iets op zijn plaats maar daar kom je later wel achter.

  De Daisy sisters moet ik nog lezen. Het is vast de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vrouwe Clair,
  Kijk, dat is nu eens iets wat ik niet kan: computers installeren. Nee, ik begin er niet aan.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoop dat het allemaal goed is gegaan met de laptop, maar daar twijfel ik niet aan! Ik heb helaas niet kunnen genieten van de zon, lag in bed, Hans ook. Hij is nu weer weg de zon. We wachten op een herkansing!

  BeantwoordenVerwijderen