.

.

donderdag 4 februari 2010

Voorjaar?

Het ruikt buiten zowaar naar voorjaar. Er zit iets in de lucht wat de vogels luider doen fluiten, mensen kwieker doen lopen, en katten ongegeneerd over de stoeptegels laat rollen. Al het ijs op de vijvers is verdwenen. Ook die hele dikke plakken waar vorige week schooljongens nog mee aan de haal gingen. Helaas maakte ik vandaag weinig van de ochtend mee. Ik heb me gruwelijk verslapen. Ik was zo uitgeput moe dat ik na het oppassen op Jaimey, wat niets voorstelde want hij sliep alleen maar en ik heb hem niet gehoord, als een blok in slaap ben gevallen. Af en toe ben ik nog wel wakker geweest, maar het was half 10 voor ik echt wakker was. Ik ben nu pas een kwartier beneden. Ik zal het nodig gehad hebben. Iets anders kan ik er niet van maken.

Ik heb mezelf net een kopje koffie gepakt. Misschien kan ik dan wakker blijven, want echt uitgeslapen ben ik niet. Ik betwijfel of dat ooit nog een keer zal zijn. Wie zal het zeggen ...
ik had vandaag een heel rijtje verzonden wat ik moest doen, maar ik ben het vergeten. Ja, ik hoor jullie al zeggen, schrijf dat dan op, maar zo werkt dat niet bij mij. Ik verzin wat, en ga daarop door. Een soort brainstormen. Normaal gesproken weet ik de roots eruit te halen. Maar daar laat mijn geheugen me in de steek, en de concentratie ook natuurlijk. Toch probeer ik het elke keer weer. Ik voel me er een beetje als die man die alsmaar met zijn hoofd tegen de muur stootte ...

Al dagen wil ik hier iets vertellen ... echt vertellen. Maar op de een of andere manier is dat verdwenen als ik beneden kom. Ik wil nog wel eens iets anders vertellen. Over het UWV . Ze belden mij op met het verzoek om mijn papieren te scannen en op te sturen. Dan konden zij de aanvraag afwerken. Voordat ze mij belden, hadden ze de Onderwijs BV (lees: de onderwijs tak van Randstad uitzendbureau) gebeld om van hen de benodigde papieren te krijgen. "Daar konden ze niet aan beginnen." En het aandringen van het UWV kreeg als reactie: "O, dat kan zeker een paar weken duren." Nu vraag ik me dus af: hoe moeilijk kan het zijn om een naam, wat allemaal op burgerservicenummer gaat, uit het bestand op te halen, de benodigde papier af te drukken, en ze op te sturen ( faxen). Dat moet zeker weken duren ... het niet meewerken van Randstad uitzendbureau noopte de medewerker van het UWV tot andere daden. Ik ben blij dat hij bij mij gewoon informeerde zodat werd dezelfde dag nog konden oplossen. Niets dan lof voor het UWV.

Inmiddels is de koffie koud. Ik ga nieuwe bak halen. En dan ga ik denk ik verder in mijn boek. eh….. ik weet even niet hoe het heet, "beroemd", geloof ik van ... maar het is wel leuk. Allemaal een hele fijne dag, en natuurlijk heb ik een klaartje: ik heb weer een scherfje van mijn mozaïek ingelegd.


6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook blij dat het vandaag weer ietsje warmer was.

  Rustig aan maar hoor Frieke, je lichaam geeft wel aan wat het nodig heeft. En je geest ook.
  Fijn dat het UWV goed werkt en zelfs dingen oplost die het tegenstribbelende Randstad nalaat (inderdaad, waarom zo moeilijk doen?).

  Ik hoop dat je je straks wat uitgeruster gaat voelen. De spanningen en emoties vanwege die scan hebben natuurlijk ook het nodige van je gevergd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je wat ik nou zo gek vond? Vanmorgen zat ik op de fiets naar werk en ik vond het naar herfst ruiken, in plaats van naar voorjaar. Ik voelde dat de dooi had gewonnen van de vorst, maar het rook 'oud'. Ik denk dat dat komt omdat de vorst een heleboel vertraagd heeft: er liggen nog herfstbladeren en dergelijke. Als ik het me goed herinner, begon de sneeuw voor de kerst en is pas nu de tijd dat het echt goed gaat verdwijnen...het is net alsof de natuur, net als eij, qua opruimen een beetje achterloopt...

  En jij? Neem jij ook lekker je eigen vertraging....komt ook wel goed, net als met de natuur...


  Dikke knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ruik ook het voorjaar!

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frieke, laatst heb ik bij de Liddle zo'n mini-recorder gekocht. Was niet duur. Sindsdien spreek ik altijd mijn ideetjes voor stukjes in. Misschien een idee om zo'n ding aan te schaffen en hardop te brainstormen.
  Want die concentratieproblemen zijn vervelend maar sturen kun je ze niet maar alternatieven pakken is dan DE oplossing denk ik.

  Raar van Randstad, in de TV reclame presenteren ze zich altijd heeeeeel anders. Eikels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OT over jouw reactie bij mij: het gaat mij niet om het schrijfonderwerp. Het onderwerp is het recht van de schrijver.

  Het gaat mij wel om de vraag, wie neemt er de tijd om goed te lezen. Ik bedoel: niemand is verplicht te lezen of te reageren. Maar als je de keuze maakt om te lezen: doe het dan ook goed en pak niet alleen de laatste vijf regels.

  Tagrijn zegt het ook al: je pikt ze er zo uit die het op die manier doen. En dat is irritant. Want daar schrijf je niet voor. Lees dan niet maar neem een makkelijke blog met huis-, tuin- en keuken onderwerpen van 30 woorden, denk ik dan wel eens.

  Wat vind jij daar van?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas is het voorjaar vandaag weer helemaal verdwenen: het is vandaag weer waterkoud. Bah, bah, bah, ik wil voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen