.

.

dinsdag 2 februari 2010

Tijd tekort????

Eigenlijk kom ik tijd tekort, ja, ik weet dat het raar klinkt. Ik heb immers vrij weinig bezigheden. Niet omdat ik niet wil, maar gewoon omdat de dingen niet kan. Ik kan niet zitten breien, haken, naaien, of meer van dat creatieve gedoe. Tekenen lukt niet, schrijven met de hand ook niet. Ja, ik kan het allemaal wel, heel eventjes, maar dat doet best zeer. En zeg nu niet: "je moet doorzetten, je moet door je pijn heen". Dat heb ik al lang geprobeerd en meer dan één keer. Maar dingen voor je plezier doen die je pijn doen, daar haak je al snel bij af. Koken, recepten uitproberen, ook een van mijn liefste bezigheden kan ik niet.

Zo, de batterij van mijn microfoon was op. Ik heb immers een BT microfoon en daar zit een batterij in. Een oplaadbare, maar als die aan de oplader ligt, dan kan ik hem niet gebruiken. Tenminste, dat kan ik vandaag niet voor elkaar. Maar hij was ook helemaal leeg. Ik zal eens kijken hoe ik dat toch voor elkaar kan krijgen. Maar goed, nu doet hij het weer, dus kan ik verder met mijn logje. Al weet ik niet meer wat ik wilde vertellen.

Ik had het over dat ik niet kon koken. Dat heeft te maken dat ik moeilijk kan snijden, potjes open kan draaien, en blikken kan openen. Zelfs het zoutvaatje opendraaien, kost moeite (lees: doet pijn). En geloof me als alles moeizaam gaat, zie je er al gauw van af. Dan doe je het niet meer voor je plezier.
Maar toch heb ik tijd tekort. Ik wil dingen doen, die heb ik verzonnen, maar ik kom niet tot actie. En een uur later denk ik: ik moet wat gaan doen ... herkenbaar? Vast wel! Aan de andere kant doe ik best wel dingen. Neem nu het telefoontje van het UWV. Zij vroegen een scan van mijn salarisstroken uit 2007. Ik wist niet eens of ik ze nog had, dus ik zocht gelijk met het UWV nog aan de lijn of ze aanwezig waren. Dat bleek zo te zijn. Dus ik heb ze gescand en opgestuurd. En nu zit ik met hoofdpijn. Deze inspanning, het lezen, het zoeken, het scannen, de scan bekijken, het opslaan, het wegsturen, vergt concentratie. Vergde te veel concentratie, met als gevolg dat ik nu hoofdpijn heb. En dan houd ik me wel rustig, maar dat helpt niet.

Ook het nazoeken waar ik met dit logje mee bezig was, kost mij energie. Ik stop ermee. Ik weet ook echt niet meer wat ik wilde vertellen.
Allemaal een hele fijne dag, en natuurlijk heb ik een klaartje: mijn hulp heeft de bedden verschoond. En daar ben ik heel erg blij mee.

9 opmerkingen:

 1. Logische dat als je dingen wilt en het niet meer kan dat je het ook niet meer ga doen, want pijn hebben om iets leuks te gaan doen dat is natuurlijk de bedoeling niet.

  Wat een gedoe met het uwv he, is dat nu nog niet rond?En hoe loopt je eigen praktijk nu? of heb je daar ook mee moeten stoppen?

  Ik ben vanmorgen bij de chiropracticus geweest (jeetje wat een woord hihi) en alles zit vast van me bekken tot me nek, maar laat ik dat nu niet zo vreemd vinden, vrijdag de eerste behandeling en ben benieuwd

  Wens je een fijne dag en ik hoop eigenlijk dat je binnen blijft het is spekglad buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vermoei je niet te veel meiske , ja papieren , de pc's doen de papierberg verminderen ! Nog nooit zoveel papieren moeten invullen de laatste jaren !

  Sterkte en rustig aan hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt zo het komt meidje, ik weet exact wat je bedoelt hoor. De zin verdwijnt ook, als alles moeite kost worden ook de leuke dingen die je graag deed een belasting.Maar laten we ook onze zegeningen tellen, het komt goed, alle dingen komen ooit goed. knufffff

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat je dingen niet meer doet omdat ze teveel moeite kosten of te pijnlijk zijn. Maar moeilijk en frustrerend lijkt me dat wel. Misschien ben jij daar al "ver" in en heb je al een hoop geaccepteerd.

  Maar de dingen die je in je hoofd hebt, toch niet doen, dát herken ik zeker. Ik wil zo veel en doe te weinig, naar mijn gevoel. Het kost me dan moeite me ergens toe te zetten. En hup, dan is er alwéér een dag voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is hartstikke logich dat je niet gaat pijnigen! Maar ik vind het zo naar voor je dat je niet zomaar alles kan doen wat je zou willen. Dat doet me plaatsvervangend pijn. Godzijdank heb je je draakje, zodat je kan loggen...

  Ik hoop dat je inmiddels een beetje bent bijgekomen en zo niet: neem lekker je rust, wij denken aan je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk kan je tijd te kort hebben als je al weinig doet. Ook zonder handicap word je steeds iets langzamer en gaan dingen moeite kosten, waardoor het gevoel van 'hobby' verdwijnt en het gevoel 'plicht' verschijnt. Laatstaan als je zoals jij, ook bepaalde 'gewone' dingen niet meer voor je plezier kan doen. Dan vergt alles een ijzeren discipline en veel concentratie en ook daar heb je moeite mee, dat is echt een hele nare combinatie. Sterkte meid, zoals Repel al zei: we denken aan je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. offotopic: Heb je bij de Scrapothekerin gekeken wat ze voor cadeautje heeft gekrregen? Even doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kom je alleen maar even sterkte wensen met al die pijn en ongemakken. Ik duim nog een beetje extra. Zo doen we allemaal een beetje ons best.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Naar Muziek luisteren en daar je eigen tekst bij verzinnen is ook heel creatief misschien iets voor jou? sterkte frieke Probeer te focussen wat je nog wel kan meis.sterkte hoor.je bent een heel positief mens.

  BeantwoordenVerwijderen