.

.

vrijdag 12 februari 2010

Blog award


Vorige week kreeg ik van Repel een blogaward. Dankjewel Repel en ik zal kijken of mijn Draakje het aan kan. Zeven wetenswaardigheden over mij die jullie nog niet weten ... ik weet niet of er nog zoveel zijn want ik doe niets anders als hier over mezelf kletsen. Maar ik ga een poging doen:

1. Ik verzamel horen zien en zwijgen. Dat doe ik al heel lang. Ik heb over de 100 verschillende. Vroeger had ik ze in een uitstalkast, op de planken staan, door mijn hele huis, maar tegenwoordig zitten ze in dozen. Er staan nog maar enkele in mijn kamer. Eigenlijk is het jammer, want er zitten zulke ontzettend mooie bij. Ook hele unieke. Momenteel weet ik wel dat ze ooit nog allemaal "ontdoosd" worden. Ik weet alleen niet wanneer.

2. Ik ben gek op rooibosthee met honing. Daar kan ik liters van op. Alleen heb ik het nu al een hele tijd niet in huis. Waarom niet? Ik vergeet het gewoon steeds op het boodschappenlijstje te zetten.

3. Verder drink ik elke dag een hele fles Bar-le-Duc Rood. Dat zijn anderhalve literflessen bronwater met bubbels. En nog heb ik een droge mond. De wijn die ik drink, bestaat hoogstens uit één glas. Mijn man grapt dan: "Maar wel de hele fles". Denk hier maar even over na ...

4. Ik ben een deadline werker. Ik stel net zolang uit tot niet langer meer kan. Dat uitstel doe ik niet eens bewust. Dat gebeurt zo. Heel vaak neem ik me voor wat eerder te beginnen, maar op de een of andere manier, lukt mij dat nooit. Ik heb de komende 20 jaar om hier verandering in te brengen.

5. Als ik 's ochtends na het hele aankleed en opmaak ritueel voor de spiegel sta, zeg ik: "Wat staat daar een geweldige vrouw". Dan pas ga ik naar beneden. Oh ja, dat zinnetje wil nog wel eens wijzigen in "wat zie je er geweldig uit", "je haar zit fantastisch" ... of meer van die oppeppers.

6. Ik heb het in mijn log nog nooit over mijn vader gehad. Dat heeft een reden. Laat ik het zo zeggen: mijn vader was niet de aardigste man die je kunt voorstellen. In ieder geval niet voor zijn dochters. Hij is nu al meer dan 10 jaar dood. Het precieze jaartal weet ik niet meer, hoewel ik daarbij aanwezig was. De datum weet ik wel: 29 februari. Mijn moeder en ik waren allebei aanwezig en naderhand zijn wij naar huis gegaan en hebben middenin de nacht een fles wijn soldaat gemaakt. Pas in de ochtend hebben wij de rest van de familie ingelicht. Ik ben zo blij dat mijn moeder verhuisd is en dat ze alle spoken achter zich kan laten. En ondanks alles hebben mijn zussen en ik één ding gemeen: wij houden van mensen! Op dit punt wil ik verder niet terugkomen, dat is dood, begraven, en verwerkt.

7." C'est si simple d'aimer, de sourir à la vie", dit is de inscriptie in de armband die ik Tonny heb gegeven op zijn verjaardag 34 jaar geleden. Hij heeft hem nog, al draagt hij hem niet meer. Dat is geen onwil maar noodzaak. Met zijn machinewerk mag hij geen loshangende sieraden aan hebben.


Zo, dit waren mijn zeven feitjes. Nu word ik geacht om zeven andere bloggers te nomineren. Maar dat kan ik niet. Iedereen heeft deze award al drie of vier keer gekregen. Dus ik laat het over aan de lezer of hij deze uitdaging wil oppakken. Laten we wel even wat weten, zodat wij jouw 7 feitjes kunnen lezen!


7 opmerkingen:

 1. Wat mooi. Er zitten een aantal feiten tussen die mij stil achterlieten.

  Je vader.
  De armband voor je man. Die vind ik nog het mooiste. Wat schitterend.

  Dank je wel dat je dit wilde delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, daar word ik wel een beetje stil van.Wat bijzonder wat je schrijft over je vader en je moeder en de armband. Je bent een lief, eerlijk, heerlijk mens! Fijn weekend, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd met je Award en voor het delen van weer een stukje van je leven.
  Bewonderenswaardig hoe je over je vader verteld.
  Fijne zondag straks
  Knuf klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Clair, Je warmte en eerlijkheid treffen mij. Dank je wel voor het delen. Na mijn vakantie in Mexico, ga ik 7, 14 of 21 feiten over mezelf neerzetten, of ik ga 7 lange feiten neerzetten, daat ben ik nog niet uit. Ik heb nl. drie keer een Award gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ook hier even slikken bij je eerlijkheid! fijn dat je dat wilt delen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joh, wat een heftige punt 6 heb jij!! Ik zie het wel weer helemaal gebeuren... vader dood en moeder en dochter aan de wijn... Dat zegt genoeg denk ik... aan wat er gebeurd is. *zucht*
  En dat met die waterbubbels... wat zal jij bubbelend door de dag gaan, zeg...! ;-) Hihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke feitjes. Mbv je vader. Herkenbaar: ik had er ook zo een. En ook hij is inmiddels bijna 10 jaar overleden. Het blijft zwaar, een leven lang. Misschien ook wel voor hem. Maar ik heb hem sinds 1966 niet meer gezien en kan daar niet over oordelen.

  Gelukkig dat je geen Award uitdeelt. Dat kiezen is monsterlijk.

  BeantwoordenVerwijderen