.

.

vrijdag 8 januari 2010

Rozen

Zo, ik ben er weer! Een beetje uitgerust, en terug van de fysio. Eerst iedereen bedankt voor alle ondersteuning. En nu probeer ik in chronologische volgorde te vertellen wat er gebeurd is. Nou ja, chronologisch ...

Woensdagmiddag bracht Evelien me naar het ziekenhuis voor mijn afspraak met Van Bebber, de chirurg. Ondanks het slechte weer waren we goed op tijd, maar zoals altijd loopt de polikliniek Chirurgie uit. We hebben nog wel even heel gezellig staan praten met Ria Geerts, de mammacare verpleegkundige. Dat blijft toch een enig attent mens. Na enige tijd was ik aan de beurt. Tenminste... we mochten nu in een onderzoekskamer wachten. Evelien ging gewoon gezellig mee. En daar was Van Bebber eindelijk. Een beetje kijken en een beetje kletsen. En Van Bebbber bestudeerde de foto's nauwgezet. Dus ik vroeg of je op röntgenfoto's uitzaaiingen kan zien. "Ja" was zijn antwoord, "Als ze duidelijk zijn. En daar ben ik juist naar aan het kijken. Daarvoor wilde ik je terug zien." Oeps, dacht ik...

Maar meteen erop zei Van Bebber: "Alles zien er prima uit, geen uitzaaiingen te zien...." en hij feliciteerde me. Natuurlijk heeft hij mijn arm ook nog even onderzocht, gekeken naar de mobiliteit enzo.. en hij was niet ontevreden. Ik ook niet, gezien de pijn en last die ik ervan gehad heb. Dus met het verdict: "Kneuzingen van binnen uit, doe er maar rustig aan mee, dat moet vanzelf genezen", gingen we richting huis.

Het was eigenlijk een verrassing voor me dat je op röntgenfoto's van het bot uitzaaiingen in het bot kan zien.Maar nu denk ik aan de "pletter" bij een mammografie..dat is ook een röntgenfoto, maar dan van klierweefsel. Nou ja, in ieder geval: in mijn linkerarm waren geen sporen van kanker te zien. En het duurde even voor dat ook weer tot me doordrong. Maar inmiddels weet ik het hoor.Luid en duidelijk.

De hele donderdag stond in het teken van energieverlies. Ik was zo gruwelijk moe, zo chaotisch in mijn gedachten, zo lamlendig, dat ik keer op keer gewoon in slaap viel. Helemaal geen energie om ook maar iets te doen. Zelfs luisterlezen ging niet. Wel werd ik enorm verrast door een bosje rozen van Janneke. Bezorgd door de brievenbus. Vandaar dat ik er pas gisteren wat later achter kwam. Maar ze staan nu mooi te pronken op mijn tafel.
En ik kreeg een nagekomen "Secret Santa" pakje van Tricky...lieve meid... erg leuk.Dankjewel.Ze kwam precies op her goede moment, die engel:)

Maar vandaag gaat het een stukje beter. Tonny is net alleen boodschappen wezen doen. Ik kwam een beetje moe van de fysio af. Ik was daar op de fiets heen, en dat maakte me wat krampachtig. Maar ik heb het gered, heen en terug. En ik denk dat ik sneeuw en ijs prima vind, maar niet op de wegen, of op de stoep waar je moet lopen. Jammer voor de sleeërs onder ons, maar er is plek zat om met de slee plezier te hebben….Ja, alleen nu niet want de sneeuw is poeder en voor sleeën heb je ijs of wat gedooide sneeuw nodig….Pas dan glij je.Een losse poederlaag is niets waard.
Om de een of andere reden werkt mijn spellingscontrole van Word niet meer. En dat is heel erg lastig. Hij geeft aan dat hij de woordenboeken niet kan vinden. En ik heb hem al geherinstalleerd en alles. Maar het heeft niet geholpen. Dus ik moet aan iets anders gaan denken…maar ik weet nog niet wat.

Ook mijn Draakje heeft wat problemen met win7. Of met mijn stemgeluid, dat is ook heel goed mogelijk. Net zoals mogelijk is, dat de microfoon leeg was. En nu ik toch aan het opsommen ben: ook de draadloze muis, doet soms niet wat die doen moet. Dat is pas sinds vandaag….gisteren werkte win7 als een zonnetje met alles. Tenminste, dat dacht ik….

Maar goed. We gaan met goede moed gewoon verder. Mijn linkerarm is beduidend dikker dan mijn rechter. En dat is de oedeemarm. Dat doet de kneuzing, zegt Yolanda, mijn drainagetherapeut. Veneus oedeem….jaja, gooi dat maar in mijn pet…in die bruine..

Allemaal een fijne dag, ik weet niet of ik vandaag alle blogjes langs kom..ik ga direct toch eerst even liggen…

Mijn klaartje:
de rozen van Janneke…
grts

10 opmerkingen:

 1. Gelukkig! Gefeliciteerd en rust lekker uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik hier lees schaam ik me dood dat ik loop te zeuren en te zeiken dat ik depri ben . Ik vind je een heel sterke vrouw en ben blij dat de dr geen uitzaaiingen zag.
  Ik lees hier pas kort dus ken niet het hele verhaal maar ben je nu genezen verklaard ? Waarom zijn de behandelingen eerder gestaakt? Nou als je geen zin hebt me daarop te antwoorden begrijp ik het wel hoor...
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het er goed uit ziet. Kan me zo goed de spanning die je toch hebt voorstellen en dat maakt moe. Maar het is een goed bericht, hoop dat je arm snel wat beter wordt. Jammer dat alles niet meteen werkt met 7, is altijd weer ff puzzelen. Fijn de bloemen van Janneke! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Ilse: niet schamen, nergens voor nodig.. ieder heeft zijn eigen pakje te dragen..en dat is voor iedereen zwaar...even over genezen: nee daar moet ik 5 jaar of 7 jaar mee wachten... het blijft elke keer weer spannend, elk bezoek aan het ziekenhuis..maar so far so good:)..mijn behandelingen zijn eerder gestaakt omdat ik zoveel bijverschijnselen kreeg dat de behandeling meer kapot maakte dan iedereen lief was...maar het eerder staken heeft helaas niet helemaal geholpen... ik blijf neuropathie aan handen en voeten houden....

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig nieuws!! Ik ben zo blij voor je!! Jippieeeeeeee!!
  Dat is inderdaad een mooie bos waard! ;-) Van mij krijg je een knuffel, ook dát hoort erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja Frieke ik heb ook schade aan handen en voeten opgelopen helaas.Alleen niet zo erg als jij als ik het hier zo allemaal lees.Ik ben blij dat de foto`s goed waren.Ik moet in feruari voor een mammografie ...tweede keer na de behandeling.Altid spNNEND HE.mAAR IK HEB GOEDE MOED EN JIJ OOK LEES IK HIER.Leuk zeg zo`n mooi bosje rozen!!!!geniet ervan zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat er geen uitzaaiingen gevonden zijn!
  Ik ken het gevoel niet, maar ik kan me voorstellen hoe spannend het telkens weer is. Het vraagt, volgens mij, bakken energie.
  Iedere keer wanneer Mieke een nieuw onderzoek of behandeling moest ondergaan liep ik thuis te stressen en bang af te wachten op de telefoon. Hoe zou het dan niet voor jou moeten zijn?
  Geniet heel erg veel van de prachtige bloemen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig goed nieuws. De foto's zijn oké! Ik ben blij voor je!
  Het blijft iedere keer spannend. Logisch dat je donderdag zo moe was, die spanning vreet energie en die komt er later uit.
  Ikzelf moet over 2 weken voor een mammografie en dan de week erna naar van Bebber.
  Lief, die bloemen van Janneke, wat een schat!

  Meidje, doe maar voorzichtig op je fiets, want als je de weersvooruitzichten hoort, zijn we voorlopig nog niet af van alle sneeuw-ellende.

  groetjes en een gezellig weekend,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf blij dit te lezen....geen uitzaaiingen....niet.

  Ik hoop dat het nu gestaag beter wordt, al is het met muizenstapjes.
  alle beetjes helpen, zei de mug, en hij deed een plasje in de zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Frieke, ik ben heel erg blij voor je!
  Nu maar rustig aan bijkomen van alles. Fijn dat je durft te fietsen, maar doe toch maar voorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen