.

.

dinsdag 19 januari 2010

NoppesHet valt niet mee in Nederland om ook nog maar iets van de overheid te krijgen. Je betaalt via je inkomen voor allerlei voorzieningen waar je vervolgens geen gebruik van kan maken. Reden: samen verdien je teveel...maar van onze "te hoge" inkomsten is wel steeds belasting, ziektewet en dergelijke afgetrokken... hoger dan van iemand met een minimum loon of bijstandsuitkering....Het komt er dus op neer dat ik voor 1/3 per maand werk voor iemand met een bijstandsuitkering ( die zoveel ik er ken, zwart gewoon doorklussen, je moet wel... anders heb je niets te eten...). Ik krijg in ieder geval nul komma niets en moet als ik een driewielfiets moet voor ieders veiligheid en de mijne in het bijzonder, en ook mijn vrijheid, zelf de benodigde euro's op tafel leggen...nou die heb ik niet...
Ik denk dat ik mijn moeder om een lening vraag.. of een gift...die is immers vrouw in bonus met een verkocht huis...

Verder doe ik de hele dag niets dan koffie drinken met mijn dochter, met Jaimey spelen,met mijn hulp praten,thee drinken en luisterlezen.

Prettige dag verder allemaal..
en ik heb wel een klaartje hoor: mijn hulp heeft de was gestreken...

grts

4 opmerkingen:

 1. Helaas hoor je dit zo vaak. Dan denk je inderdaad waar betaal je al die jaren voor en niet zo weinig ook! Ik hoop dat je moeder je helpt hiermee. Zou erg fijn zijn. Zo te lezen was jouw dag met dochter en kleinzoon toch net ff leuker dan de mijne. Misschien mag ik morgen weer,okee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer genoeg hoor je dit zo vaak...ik had het toen met de reiskosten die ik tijdelijk moest hebben na me infarct maar kreeg het niet verdiende te veel, gelukkig hebben we het kunnen regelen via het uwv zodat ik toch naar me werk kon.

  Ik hoop dat je er met je moeder uit kan komen zodat je toch de fiets kan aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar, net nu je zo dapper die stap had genomen! Maar je moeder wil het je vast wel lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vertel mij wat. Ik heb in mijn werkzame leven wel gewerkt voor twee bijstanduitkeringen tegelijk. En mijn buurman was er zo een van liever lui dan moe. Ik bedoel maar. Ergerlijk.

  Nu heb ik een vutuitkering en daar worden ook weer allerlei eindjes van af getrokken. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen