.

.

donderdag 21 januari 2010

Firefox en mijn Draakje

Het is me weer gelukt, wel met enige moeite, maar ik heb met Draakje dit programma Word kunnen openen. Ik kan ook via [ start, klik Mozilla Firefox] Firefox openen. Het navigeren in Firefox heb ik nog niet helemaal door, maar ik moet niet teveel willen. Ik ben al heel blij dat ik gewoon tekst kan uitspreken en dat het bijna onberispelijk als geschreven tekst wordt neergezet. Draakje en ik wennen steeds meer aan elkaar, en dat moet ook.

Ik las ergens in een logje een vraag over Firefox. Ik vind het een geweldige webbrowser. Hij is stukken kleiner als Internet Explorer en daardoor veel sneller en heeft verschillende add-ons om een helemaal naar je zin aan te passen. Ik heb er bijvoorbeeld een Nederlands woordenboek onder zitten. Zo wordt mijn spelling gelijk gecontroleerd als ik iets op het www intik. En dat is best handig. Een nadeel is wel dat je voor sommige updates toch Internet Explorer nodig heb, je kunt hem dus niet van je machine verwijderen. Of je moet geen updates van Microsoft willen hebben.

Ik heb trouwens nog meer van Firefox, wat denk je van pdf lezen en schrijven. Daar heeft Firefox ook programma's van die ook weer een stuk kleiner en daardoor handzamer zijn dan die van Adobe. Ik ben een fan van open source software en het is dat ik een professional versie van Office op mijn machine heb staan, anders ging ik ook voor Open Office.

Vanochtend elk een halfuurtje bij de kapper doorgebracht, ja mijn haar zit prima, en ik ben na mijn moeder geweest. Ik had nog twee kippenpoten van gisteren over dus ik heb voor haar "tafeltje dekje" gespeeld. En ik heb gevraagd of zij mij eventueel het geld kan lenen voor een fiets. Dat vond ze geen enkel probleem, maar dat kon pas na 1 maart. Zo zie je maar: moeders helpen als ze dat kunnen.

Mijn hoofdpijn is gelukkig wat gezakt. Het zijn een soort migraine aanvallen. Ik kan dan heel moeilijk licht verdragen, dus ik verduister de kamer of ik zet mijn donkere bril op. Die migraine aanvallen zijn een restverschijnsel van de Herceptin. En ze treden redelijk frequent en lang op. Ik kan bij de neuroloog aanklopt voor medicijnen, maar dat er voorlopig nog even uit. Dat kan altijd nog ... ik wilde dat ik niet zo vatbaar voor bijverschijnselen was….

De drie bomen voor ons huis zijn sinds vanochtend allemaal weg. Wat een ruimte buiten, en wat een licht heb ik in mijn huis. Dat scheelt nogal wat. Het is nu ook heel duidelijk te zien dat mijn tegels van de voortuin allemaal groen uitgeslagen zijn. De oorzaak hiervan lag bij die bomen. Hopelijk is dat nu ook verleden tijd en krijg ik eindelijk een wat drogere voortuin.

Allemaal een hele fijne dag, en natuurlijk heb ik een klaartje: ik kan geld van mijn moeder krijgen ...

PS: ik ben weer een paar ons afgevallen, nog even en de drie cijfers van mijn gewicht worden er twee

6 opmerkingen:

 1. Misschien een domme vraag, maar wat is draakje. Een spraakprogramma? Ik heb ooit firefox gehad en daar kon ik het goed mee vinden. Nu heb ik weer IE. Mijn zoon regelt dat allemaal en ik heb niet veel puf veel tijd in de techniek te steken want over een half jaar is alles weer anders. Voor woorden tellen en controle gebruik ik Word gewoon en daarna zet ik de tekst over in de beheerpagina van weblog.

  Ik ben wel benieuwd naar de pluspunten van FF op IE.

  Rot van die hoofdpijn nog steeds. Maar fijn dat er ook een Klaartje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Plato Draakje is mijn naam voor Dragon Naturally Speaking, een spraakprogramma voor je computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je door de bomen het bos weer kan zien en dat je geld krijgt (lieve mama) en dat je hoofdpijn zakt. Hoop voor je dat het zo blijft, migraine lijkt me verschrikkelijk! Groet, Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Frieke,
  Hier ben ik eindelijk weer eens. Wat ben je toch een kei met de computer!
  Interessant te lezen dat die hoofdpijn een restverschijnsel van de herceptin kan zijn. Ik ben er een week of zes geleden ook mee gestopt en heb ook af en toe hoofdpijn maar niet heel erg. Ik dacht al dat het door de hersentumoren kwam maar dat hoeft dus helemaal niet. Jippie!
  Ik hoop dat je snel van die hoofdpijn af bent en als het lente wordt fijn kunt fietsen.
  liefs van Barbera/Harvey

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hadden vroeger ook firefox. Nu zijn we al jaren Mac fan, en ik denk dat dit nooit meer veranderen gaat!! Mac is echt geweldig!! Ik hoop dat de rest van je hoofdpijn ook snel verdwijnt... maar wie weet... nu er meer licht in je huis komt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. zie ineens in je Twitter update iets over Veghel staan.... wij wonen vlak bij elkaar dus!! :-) (Uje)

  BeantwoordenVerwijderen