.

.

donderdag 28 januari 2010

Een rotte kies + update

Zo, ik ben weer thuis. Vanochtend om half 11 zat ik bij de tandarts. Ja, ik had gewoon weer een afspraak. In ieder geval, die ene kies waar ik zoveel last van heb, wilde ik er uit laten halen. Maar na overleg en beraad bleek dat toch niet zo'n verstandig idee. Langs die kant is namelijk de bestraling gegaan. Dat betekent dat de wonden aan die kant slecht genezen. Mijn tandarts durfde het trekken van een kies daar niet aan. Maar hij kwam uit een andere oplossing: een wortelkanaalbehandeling. Dus dat hebben we (lees: hij) maar gedaan. Achteraf een goede keuze, want mijn kies bleek ontzettend ontstoken onder de vulling. Logisch dat ik er zoveel last van had. Na de carnaval mag ik terugkomen voor de vervolgbehandeling.

Daarna ben ik even naar mijn moeder gegaan met een tafeltje-dekje. Ik had van gisteren speklapjes, gebakken krieltjes, en broccolipuree over. Voor ons te weinig om nog een keer te eten, maar voor mijn moeder een helemaal maaltijd.

De handtekeningen voor de verkoop van het huis zijn gezet en per 1 maart wordt de boel overgedragen bij de notaris. Alles bij mekaar houdt ze heel veel geld over. Daar hebben we het ook over gehad, hoe ze dat het beste kan wegzetten. En waar. Ik heb wel overal om een en/of rekening gevraagd om de doodeenvoudige reden dat ik dan altijd toegang hebt binnen een paar minuten via Internet bankieren. En verder doe ik er niets mee. Ik heb immers al lang een en/of rekening met haar. Voor de begrafeniskosten.

Mijn moeder kreeg tranen in haar ogen toen ik vertelde dat ik voor een scan moet omdat de huisarts het niet vertrouwt. Ja, ik moet voor een CT-scan en niet voor een MRI.

Ik heb vanochtend namelijk het ziekenhuis gebeld om te vragen hoe ver het stond. Jullie begrijpen wel dat ik zo snel mogelijk die scan achter de rug wil hebben. Nou bleek ik dus nergens binnenkort een afspraak te hebben. Ja, ergens halverwege maart voor een echo/mammografie. Op mijn vraag aan de secretaresse van radiologie bij wie ik terecht moest komen toch voor mekaar te krijgen, gaf zij aan om de huisarts te bellen. Die had het immers aangevraagd. Plus toen ik vertelde waarvoor het was zij aangaf dat het waarschijnlijk een CT-scan zou zijn en geen MRI. Maar dat moest ik ook maar bij de dokter even navragen.

Ik belde de assistente van de huisarts, draaide mijn verhaal af, en vroeg wat het nu was en of zij iets wisten over de aanvraag. Zij vertelde dat zij er al de hele tijd mee bezig was, maar dat ze op radiologie zaten te slapen. Het is in ieder geval een CT-scan en ze ging er achterheen. Als het goed is, hoor ik vandaag of morgen nog iets van haar.

Dus deze soap gaat nog even door. Maar ik hoef even niks doen. Ik kan ook weinig doen want mijn net behandelde kies doet gruwelijk zeer. De verdoving is inmiddels uitgewerkt. Ik denk dat ik toch maar even op de bank ga liggen. Dat boek van Zwagerman heb ik uitgezet. Ik ben nu iets van Lulu Wang aan het lezen: ik kan er weinig chocola van maken. Ik weet niet eens meer hoe het heet.

Ik heb vandaag een haat liefde verhouding met mijn Draakje. Hij doet net niet wat ik wil, en dan ineens weer wel. Dus ik stop er maar mee.

Allemaal een fijne dag ondanks de kou en de regen. En natuurlijk heb ik een klaartje: toen ik vanochtend uit het tuimelraam keek, zag ik een heel stuk blauwe lucht. Echt blauw!:UPDATE:
Morgen om half 2 lig ik onder de CT-scan

12 opmerkingen:

 1. Oef , wat een drukke ochtend voor jou Frieke ! Hopelijks niet te veel hommeles ervan. En ja , als patiënt bent ge gewoonweg een nummer!
  Fijn dat u alles zo regelt met uw ma.
  Heb ook een nieuwe handeling geleerd , Tafeltje Dekje " !

  Knuf Ollie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, kon dat er ook nog bij? Geen wonder dat je even geen conentratie ebt. Er is niets zo slecht voor de concentratie als pijn. Veel sterkte en wakkere radiologen toegewenst, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen CONCENTRATIE HEBT, moet er staan! Mijn concentratie is op het ogenblik ook zeker aan een vernieuwing toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, blauwe lucht ook hier gespot. Inmiddels weer aan het regenen en hagelen trouwens. Krijg je ook nog zo'n vervelende kies erbij, bah bah, je hebt wel genoeg op je bordje..geef maar wat aan mij dan, mijn hoofd doet toch al zeer daar kan best een kies bij.
  Veel sterkte met het verdragen van de pijn na de verdoving en veel sterkte met de CTscan.
  Liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, mijn rectie is weg. Nou ja, is niet belangrijk: ik lees net je Tweet, dat is belangrijker: morgen. Dat is te overzien...

  Ik help met je mee aftellen naar morgen. Ik dnek aan je en steek een kaarsje voor je aan.

  Liefs,
  Repel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig hebben ze er vaart achter gezet.
  Ik zal morgen een kaarsje voor je aansteken om half twee.
  Sterkte met je kies en met alles!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. morgen heel veel sterkte met de scan.
  Ik denk aan je....
  liefs,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poeh ik was weer een paar dagen niet geweest en lees net dat je morgen een ct scan krijg in verband met mogelijke uitzaaingen, lieverd ik moest even slikken toen ik je verhaal las en over de visvrouw Ton en je kanjers van meiden, nog gefeliciteerd met Evelien, sterkte morgen en in gedachten ben ik bij je en dat is niet alleen morgen hoor

  Knuf, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is een doortastende doktersassistente. Erg dat zo iets niet in een keer goed geregeld kan worden en de communicatie soepel verloopt.
  Hou je goed morgenochtend, het zal weer spannend worden voor je, succes....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Half 2 wordt er aan jou gedacht.....knuf....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wilde op alles reageren, de kies, zwagerman (brrr wat een schrijver), over de verkoop van het huis en wat dat voor een rotgevoel in me opriep. Maar uiteindelijk blijft maar een ding over. En dat is dat ik je sterkte wens met die scan en dat ik vurig hoop dat het goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soap?? Nachtmerrie zal je bedoelen! Getver!! Hoe is het gegaan vandaag??

  BeantwoordenVerwijderen