.

.

vrijdag 18 december 2009

Klaartjes lied


Het is vandaag een rare dag...ik weet zeker dat het vrijdag is, maar het lijkt wel zaterdag gezien de drukte op het plein. Normaal gesproken ga ik van de fysio gelijk even langs de winkels. Maar dat heb ik nu nagelaten. Ja, ik ben er wel langs geglibberd, maar ik ben er niet binnen gegaan...alleen even bij Mieke Wijgergangs voor kerstzegels en etiketten. En ook daar was het druk.

Tonny heeft het plan opgevat om ook vandaag boodschappen te doen. Morgen is hij heel de dag bezig met de verhuizing van mijn moeder. Hij plus alle anderen die opgetrommeld zijn.. ik denk dat ze elkaar goed in de weg gaan lopen....maar misschien valt het allemaal mee.. dus wij gaan straks ons in de mêlee begeven.
De Jumbo waar we altijd onze boodschappen deden is weg. Er is er wel een terug maar daar is het parkeren helemaal een ramp. Dus we gaan maar naar het plein hier. We hebben niet veel nodig...wat te drinken denk ik.....en wat groentes...ik denk dat ik voor morgen een hartige taart maak. Lekker gemakkelijk.Of mijn beroemde snelle vleeshap.. ik denk dat dat nog lekkerder is...

Mijn paroxetine slaat goed aan. De jeuk is nu weg, de donzige deken komt nu ook overdag. Alles is wat afgevlakt. Dat is wel minder maar dat wist ik van te voren en die keus heb ik dus bewust gemaakt. Liever donzige deken gevoel dan jeuk.. Met mijn handen en polsen, voeten en enkels blijft het onverminderd slecht gaan, slechter zelfs: alle gewrichten in mijn handen doen nu zeer, even als de pols en enkel gewrichten. Gelukkig vlakt de paroxetine dat ook af denk ik...maar ik ervaar het wel.

Mijn oedeem arm is redelijk stabiel, neemt niets af in dikte. Het vocht verplaatst zich wel. Nog 1 afspraak dit jaar en dan 2 weken niet. Dat kom ik ook wel boven hoor...

Ondanks alle afvlakking heb ik momenten dat is zomaar zit te janken, zingen is weer ver weg, en hoofdpijnen liggen op de loer...ik lijk wel een puber met "Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt" nou hier dan Klaartjes Lied uit het treurspel Egmont. Klärchen is de geliefde van Egmond.

Klärchens Lied (Aus „Egmont“)

Freudvoll
Und leidvoll,
Gedankenvoll sein;
Hangen
Und bangen
In schwebender Pein;
Himmelhoch jauchzend,
Zum Tode betrübt -
Glücklich allein
Ist die Seele, die liebt.


Johann Wolfgang GoetheOndertussen schijnt de zon in mijn kamer, zitten de sneeuwmannen dwaas te grijzen op de bankleuning en ligt Mau te snurken in haar mand. Ik moet niet zeuren.
Mijn klaartje voor vandaag: alle kerstkaarten zijn op de bus

grts

8 opmerkingen:

 1. Och wat een mooie tekst van Goethe !
  Mag Ollie Frieke en familie een gezellige , vrolijke en veilige eindejaarsfeesten toewensen ! Ollie zal wel tijdens zijn verlof de blogjes verder volgen!

  Warme Vlaamse knuffel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben wel geen echte Vlaming maar ik woon tenslotte parttime in Hasselt en dan mag ik ook een klein Vlaams knuffeltje combineren met een echte Noordhollandse.

  Logisch dat je die pieken en dalen kent. Meer dan logisch. Ik vind je dapper. En daar heb ik respect voor.

  Ik wens jullie heel fijne dagen en dus nu ook van mij een knuffel, een Hollaamse :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is de beroemde Christmas Blues, hij waart hier ook rond...heb al een paar depressievelingen uit de put gepraat deze week. Mijn eigen blues moet ik maar ff parkeren ergens, niemand heeft er tijd voor. Fijn dat de jeuk weg blijft voorlopig en een wollige deken kan soms best fijn zijn, het haalt de scherpe kantjes er wat af. Ik staar net uit het raam en dacht....nu wou je al jaren een witte Kerst, nu komt hij waarschijnlijk en doet het je niks. Wat zijn wij mensen soms ondankbaar....dikke kerstknuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zeg Klaartje krijg je pijn in je gewrichten van femara?
  verder lijk je een moedige klaartje hoor.Jeuk heb ik gelukkig nooit gehad van mijn behanelingen fijn dat het nu over is.Goede moed blijven houden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ps behandelingen moet het natuurlijk zijn ....(glimlach van het verlegen soort)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meid, wat rot voor je dat je emoties zo met je op de loop gaan...... Ik weet niet zo goed wat ik er op moet zeggen, alleen dat ik met je meeleef en zo. Ik ben vandaag ook in een melancholische stemming, zie mijn logje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van de week was ik bij Intratuin bij de kerstafdeling. Bij het horen van de kerstliedjes liepen bij mij ook plots de tranen over m'n wangen. Waarom???? Emotie????? Gevoelens????
  Och meid, we hebben heel wat voor onze kiezen gehad en dat mag er best eens uitkomen.
  Ik ben blij voor je dat de jeuk over is en dat donzige deken......., lekker toch!!!
  liefs,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet niet zo goed hoe te reageren...ik vind het zo erg dat je zoveel last hebt van die kwalen. Die emoties herken ik dan weer wel. Dikke knuffel voor jou!
  (Ik stuur helemaal geen kaarten dit jaar, maar dat betkent niet dat ik niet aan je denk en ik wil je hele goede dagen wensen!!)

  BeantwoordenVerwijderen