.

.

maandag 7 december 2009

Kerstmarkt in Valkenburg

Zo, vandaag maar weer eens een gewoon blogje. Niet iedereen heeft de typografieën begrepen. Dus een kleine uitleg. Ik maak de typografieën met het programma Word. Als ik de tekst daar naar mijn zin heb, de juiste lettertypes hebben gevonden, de juiste kleuren, dan selecteer ik hele geval, ik kopieer dat en plak het in PaintShopPro als nieuwe afbeelding. Hierin pas ik de grootte aan naar 800 pixels breed. Vervolgens exporteer ik het als png bestand met de achtergrond transparant. Deze beeltenis upload ik naar mijn webpagina waar ik een fotodatabank heb staan. Ik selecteer de afbeeldingslocatie van de beeltenis, en plak deze in mijn Weblog.

Normaal gesproken zet ik deze typografieën alleen neer op mijn weblog "Een kopje thee?...." maar voor gisteren en eergisteren heb ik een uitzondering gemaakt. Mijn verhaal over de tortilla was veel minder spannend zonder de typografie. Mijn logje over de pakjesavond kwam beter uit met deze letterspelerij.

Maar nu dus weer een gewoon met Draakje gemaakt log.
Gisteren zijn we met Janneke en Evelien naar de kerstmarkt in Valkenburg geweest.Het was er ontzettend druk, maar ook heel gezellig. Na anderhalf uur met de auto hebben we deze geparkeerd bij het casino. Toen mochten we de Cauberg aflopen want we moesten in de gemeente grot zijn. Dat was bijna midden in het centrum.

Gelukkig regende het toen nog niet. Na een kleine 10 min konden we de entreeprijs betalen naar binnen gaan. Voetje voor voetje schuifelend liepen we langs de kramen. Ook waren er winterse taferelen te zien.
Het was bloedheet, dit hadden we niet verwacht. Maar ja, wat wil je met zoveel mensen ... dan wil het wel warm worden. Toen we na ruim twee een half uur weer buiten stonden, regende het. Dus we zijn snel na een cafeetje gelopen om wat te drinken en te eten. Daarna zijn we na de fluwelen grot gegaan. Hier was ook een kerstmarkt. En ook weer entree. In deze grot was het minder druk. Ik vond de uitstalling ook meer kerstsfeer hebben.
Langs de looproute waren taferelen uit het boek "A Christmas Carol" te zien. Dat was heel knap gedaan. Ook in deze grot zijn we zo'n twee uur gebleven.

Toen we weer buitenkwamen was het donker en was ik aan het einde van mijn Latijn. Maar we moesten de Cauberg nog op om bij de auto te komen. Ik mocht van Tonny wel beneden wachten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik ben de berg ook weer opgeklommen. Vooral dat laatste stuk vergde veel inspanning en ik was blij dat we de parkeerplaats bereikte. Janneke en ik hebben toen aan het begin staan wachten terwijl Tonny en Evelien de auto gingen halen. Rond half zeven waren we thuis. En moe dat ik was ...

Vanochtend ben ik bij Coralie op de koffie geweest. Het was erg gezellig. We hebben werkelijk over alles gepraat, zeg maar geklets. En verder houdt deze hele dag heel rustig. Ik ga kijken of de snijbonen kan rengen en in stukjes kan snijden. Lukt dat niet, dan mag Tonny het doen.

Ik heb ook een klaartje: het was een geslaagde dag gisteren samen met onze eigen dochters. En ook zij zeiden: "dit moeten we erin houden", en dat voelt goed.

10 opmerkingen:

 1. hé, wat ziet dat er supergezellig uit...
  moet ik ook es doen, valkenburg is helemaal niet ver van waar mijn jongste broer met nichtje woont... was het alleen gisteren of blijft dat nog een tijdje doorgaan daar?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Tricky: het is tot de kerst Tricky.. even googelen dan weet je het...en het is echt leuk...
  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh , je woont dichtbij het circuit van de Gold Race ! We hebben daar eens stage op gedaan met de "preutestampers" (renners) en de Cauberg is knap lastig hoor!
  Mooie foto's , prachtige sfeer !
  vermoei je maar niet zo erg hé Frieke.
  Warme knuf , Ollie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend vermoeiende dag!
  Blijkbaar willen je benen beter mee dan je polsen en handen.
  Als het dan echt heel leuk was, heb je het er waarschijnlijk voor over om nu moe te zijn.
  Hoe prettig dat je dochters het zo goed vonden om dit met jullie samen te doen.
  Dat het deugd deed, lijd ik ervan af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je zo een gezellige dag hebt gehad! Knap hoor, de berg op. Speciaal sfeertje toch altijd wel. Hoop dat er nog heel veel van deze momenten komen meiske! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt en ziet er uit als heel gezellig. Mooie foto's. Dat verhaal over die typografiën ga ik nog eens lezen. Want het lijkt me wel leuk daar ook wat mee te gaan doen. In Word is dat niet zo moeilijk maar nu jouw verhaal eens goed in me opnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ben dol op kerstmarkten! het is dat valkenburg voor mij een beetje te ver weg is, deze ziet er echt heel erg leuk uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's! Mooie sfeer ook. Die pinguïns en dat kleine ijsbeertje vind ik vooral erg leuk. Wat goed zeg dat je zo ver hebt gelopen.
  liefs van Bar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat alles goed gaat? ffff checken hoor, knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet het er gezellig uit, zeg!! Je zou spontaan zin krijgen in de kerst! Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen