.

.

dinsdag 22 december 2009

Gezwets in een witte wereld

Ik herken mezelf een beetje in Assyma's writersblock...eigenlijk heb ik niets te melden.. behalve dat ik straks naar het ziekenhuis mag om te flushen, dat ik gisteren bij de huisarts was voor controle (alles was goed) en herhaling van het recept paroxetine. Dat helpt prima tegen de jeuk. Maar dat heb ik al een keer gemeld hier.

Momenteel is mijn hulp bezig met het huis poetsen, bijna geen doen met dit weer. Nou ja, wel te doen, maar niet echt nuttig....de vloer dan... iedereen loopt natte vuile stappen naar binnen.

Gisteren heb ik even gelachen.. We waren bij de Super en daar hebben ze een grote droogloopmat in het voor portaal liggen. Nou deze mat was zo door en door nat dat je er op liep te soppen. Zover dus de term droogloop mat..Het was overigens druk bij de Super. Ik heb alvast het vlees en wat goedblijf gerei voor 1ste kerstdag gescoord. Het enige waar ik niet aan kan komen is Stassen zero. Dus ik heb net Evelien gebeld: die neemt het voor me mee.

Nicky was ook gisteren jarig. Maar ze hebben het niet echt gevierd. Het plan was weg te gaan maar door de weersomstandigheden hebben ze dat toch maar niet gedaan. Het is dan ook bar en boos. Hopelijk is het direct wat beter als ik richting den Bosch moet. Ik zie grote stukken sneeuw bij de overburen van het dak af glijden: het dooit dus..

Het schiet niet echt op: dit logje.. ondertussen al meer telefoon gehad, koffie gedronken, kaarsen vernieuwd, Tonny aangespoord om de sneeuw weg te schuiven....gewoon druk geweest tijdens dit gebrabbel.. want dat is het.. geklets van de bovenste plank en de plank er onder.. nee niet met mijn draakje.. dat kan ik niet als er mensen rond lopen...

Janneke's eerste poging IUI is niet gelukt helaas. Maar ze gaat vol vertrouwen de 2de poging wagen, dit jaar nog. Ik schrijf nu wel Janneke maar het is net zo goed een poging van Timmy..dus ze gaan vol vertrouwen de 2de poging wagen. Mijn gedachten zijn bij jullie en er brandt bijna constant een kaarsje voor jullie...


Net zo goed als er bijna constant een kaarsje brandt voor allen die het nodig hebben. Maakt niet uit op welke manier....
Ondertussen moet er nog één nagel van Mau geknipt worden. Ik ben benieuwd of dat lukt. Ze is slim hoor, die kat.Nu zit ze op mijn schoot hard te snorren, maar zodra Monique er aan komt schiet ze weg...ja, Monique knipt de nagels..heel lief en heel rustig.. maar toch... Mau smeert hem..

Ik hoorde van mijn moeder dat de mensen die haar huis bezichtigd hebben op 4 januari terug komen. Ze hebben echt interesse.Ik hoop maar dat het door gaat. Dat is een hele zorg/last minder. Niet in geld want het huis is vrij.. maar in beheer. Een huis dat leeg staat, is een gemakkelijk doelwit. Ook in ons dorp...en net een telefoontje.. vanmiddag heeft ze andere kijkers.. dus het gaat goed zo..

Nou ik ga toch maar een eind aan dit logje breien... veel gezwets zonder nieuws.. maar dat is ook wel eens fijn.
Voor allen die ik geen kaart heb gestuurd:

mijn klaartje: deze witte wereld is toch zo mooi en vredig.. daar word ik stil van

grts

5 opmerkingen:

 1. Sja we hebben nu eenmaal niet elke dag interessante en bijzondere dingen om over te schrijven. De meeste dagen verlopen toch met dingen die geen groots literair proza opleveren.
  Kaarsje voor Janneke en Timmie gaat hier ook aan hoor, wie weet? Ik ga zo ook een poging wagen om wat te eten te scoren voor Kerst. Hans moet vandaag een drankje innemen waar hij van aan de diarree gaat, morgen ook en morgenmiddag het darmonderzoek. Dus liever voor die tijd maar de dingetjes in huis. Als hij beroerd er van is, hoeven we nergens meer heen en kan hij rustig opknappen.Beetje raar verhaal en geen hoogdravend hoogstandje, maar ja, het is wel de werkelijkheid in huize Ladenius, lol! Fijne dag meidje: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel gezellig die huis, tuin en keuken verhalen vandaag op je blogje. Het is volgens mij voor iedereen nu komkommertijd. Wat wil je met dit weer! Je gaat alleen de deur uit als het echt nodig is en anders blijf je lekker binnen.
  Beetje uitslapen, uitgebreid ontbijten, krantje lezen, koffie drinken, blogje lezen en als het dan echt moet ook nog wat huishoudelijke dingen.
  Lekker toch, daar is het vakantie voor.

  Ik hoop voor Janneke dat de volgende poging lukt. In ieder geval heel veel succes!

  gezellige dag,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieke, een doodgewone dag in een gewoon leven. Toch leuk die dagdagelijkse dingetjes.
  De sneeuwman animatie is prachtig.
  Hier in Duitsland is het gelukkig ook aan het dooien. Pff zoveel sneeuw, mooi om te zien, maar als je erin moet werken is de lol er snel af.
  Ik wens je warme kerstdagen toe en voor Janneke en Timmie ga ik duimen hoor!! Mijn dochter wil ook graag een kindje, maar tot nu toe nog niet gelukt om er eentje te breien. We blijven hopen!
  Liefs klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En t'is eindelijk gelukt om mijn reactie te plaatsen..:-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier thuis ist een drukte van belang voor de komende kerstdagen ik heb weinig gedachten over een eventueel logje om te schrijven.Ach het zal wel weer komen
  Ik wens je alvast gezellige feestdagen Frieke.
  groetjes Novie

  BeantwoordenVerwijderen