.

.

donderdag 10 december 2009

Een avond cadeau

Ik heb een hele avond cadeau gekregen net....HOERA!!! wat zal ik daar toch eens mee doen... mijn boek uitluisteren, televisie kijken, gewoon wat prutsen op de computer??? allemaal mogelijkheden die nu in mijn bereik liggen.... hoe dat komt?

Tja dan moet ik bij het begin beginnen. Vandaag had ik een drukke agenda. Even de stad in. Dat kost toch al gauw 2 uur uit en thuis, zelfs voor enkele een bril laten maken bij Specksavers en amuselepels bij de Xenos. Dan naar de tandarts, half uurtje voor schoonmaken van een half gebit en het plaatsen van een fluormasker. Naar huis met de boodschap half uur niet eten en drinken...Daarna naar de dokter, ook een kleine 3 kwartier en vervolgens ook nog even naar de apotheek( half uurtje)...

Terwijl ik mijn jas al bijna aan heb en de dokter gedag zeg met de woorden: "Tot vanavond.." - ik moest immers voor mijn 2de Mexicaan - zegt hij dat hij ook nu wel even wilde prikken. "Wacht maar, ik haal de spuit wel even. Dan hoef je er vanavond niet meer uit..." Kijk en hier is mijn gewonnen avond. Nu hoef ik vanavond niet naar d'n Durpsherd, niet in de rij te staan, niet weer naar huis fietsen waar ik dan weer doornat aan kom, bibberend van de kou en de donkerte....nee.. voor mij lekker vanavond de voetjes in warme sloffen op de vloer waar de vloerverwarming zijn best doet...

Bij de apotheek was er trouwens ook ineens een medicijn alert..ik kreeg van de HA paroxetine voorgeschreven tegen de jeuk die ik aan het ontwikkelen ben onder invloed van de tamoxifen. En geloof me als ik zeg dat ik die weg van jeuk niet nog een keer wil gaan.. Maar nu schijnt paroxetine een wisselwerking te hebben met die tamoxifen.. het schijnt de werking van tamoxifen iets te verslappen... om een lang verhaal kort te maken. De apotheker zou contact opnemen met het ziekenhuis en mijn internist over in hoeverre dat kwaad kon.

Ze belde me net terug met de mededeling dat ze in het ziekenhuis ook paroxetine geven in combinatie met tamoxifen. Dus ik ga morgen alles ophalen... en dan maar fingers crossed dat het weer helpt tegen de jeuk....oja.. ik weet van de bijwerkingen van paroxetine..maar die heb ik duizend keer liever dan jeuk..

Inmiddels is het bijna 5 uur.. ik heb kippenpoten uit de oven vandaag.. die ga ik er zo meteen maar eens inzetten.. en dan een soap kijken als ik daar aan denk..

Allemaal een fijne avond

en mijn klaartje, een dubbele vandaag, hoe kan het anders: mijn huisarts die zo begripvol, zorgzaam en voorkomend is....en mijn apotheek die zo goed opletten en dan zelf de nodige stappen gaan ondernemen...

grts

8 opmerkingen:

 1. inderdaad, wat een schat van een huisarts die dat gewoon even voor je doet. Voor hem nauwelijks extra moeite, en voor jou een avond gewonnen! En ook super dat de apotheek zelf navraagt of het toch samen kan...menig apotheek zou je naar huis hebben gestuurd met de mededeling dat je het zlef maar na moet vragen......Ik wens je een heerlijke vrije avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn voor je Klaar! Soms kun je zomaar ineens wat geluk hebben, al is het maar met een vervroegde prik. Attent ook van de apotheek, geniet er lekker van! Ik zou ook een kerstdiner in elkaar moeten flansen, ik weet nog niet of het doorgaat. Hans krijgt net ervoor een naar onderzoek met narcose, ik weet niet of hij zich dan zo lekker voelt. Zit ook met de boodschappen dan, maar ja, wie dan leeft...we zien het wel.Het is nog niet zover. Geniet van je vrije avondje! Grtssssssss...Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mazzel, dat je niet meer weg hoeft voor de griepspuit. Ik ben zojuist thuis gekomen. Er was een eindejaarsborrel met collega's in Den Bosch.
  Erg gezellig en er was ook een lekker buffetje bij. Maar toch is het weer fijn om lekker thuis te zijn en net als jij: " de slofjes aan"!

  nog een fijne avond!
  groetjes,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is me nog eens een kado: een avond krijgen. Dat lijkt me heerlijk! Oh wacht....ik heb een hele lieve Manlief...van hem krijg ik eigenlijk altijd mijn avondjes om tijd voor mezelf te nemen...

  Ik hoop dat het gaat lukken met de jeuk, het lijkt me afschuwelijk. Laat je het weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik betrap mezelf erop dat ik me zit te krabben... Brrrr... jeuk! Vreselijk! Maar inderdaad, wel een lieve huisarts en apotheek hoor! Heb je een beetje genoten van je avond??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoera, 2 klaartjes, dat kan hier niet op!
  jeuk is mij helaas ook bekend... niet leuk, die jeuk! hoop dat ie wegblijft, da's dan nog een klaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jakkes jeuk van de Tamoxifen, kan dat ook??
  Ik heb gelukkig (nog) nergens last van.
  Wel had ik een allergie ontwikkeld voor lymfetapes maar die heb ik gelukkig niet meer nodig.

  Leuke site!
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen