.

.

woensdag 11 november 2009

wie heeft er....

Wat zijn die kip- in- de- zak pakjes toch handig.. ik heb net een hele schaal kippenbouten in een zak gegooid, het in een zakje bijgeleverde toei er bij en hup een uurtje de oven in.... je stoomt de kip gaar... tenminste dat staat er op het pakje... Evelien gooit er ook nog een massa eigen spul in.. zoals champignons, knoflook, uien, worteltjes of zo.. nouja je snapt het wel.. gewoon alles wat je lekker vindt bij kip in een zak...volgens mij kan je er dan ook gelijk aardappeltjes bij doen zit ik nu te verzinnen.. dat ga ik de volgende keer dan eens proberen....je moet alleen zorgen dat je je aan het uiterste aangegeven gewicht houdt, denk ik...

Maar goed na dit geschreven te hebben heb ik nog een vraag.. ik wil bij de winterbbq zuurkool serveren... maar heeft er iemand van jullie nog een leuk bereidingsidee... die van ananas, perziken en rozijnen ken ik al... geen stamppot, maar een warme salade, warme groente....die ook koud nog smaakt..

Graag reacties...verwijzingen mag ook hoor..ik ben met alles blij denk ik..

grts

4 opmerkingen:

  1. wij belgen zijn niet zo'n zuurkooleters hé... dus ik kan je helaas niet helpen aan een lekker receptje... maar typ eens 'zuurkool' in op de site van AH, daar krijg je er vast wel een hele hoop...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bereidingstijd in minuten
    30 wachten
    15 bereiden
    Bevat per eenpersoonsportie
    energie 1080 kCal - eiwit 35 g
    vet 88 g - koolhydraten 39 g
    Ingrediënten
    2 eetlepels paneermeel

    8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

    1 theelepel mosterd (pittig)

    1 rookworst, fijngesneden

    100 g gerookte spekreepjes

    1 pakje zuurkool (500 g), uitgelekt

    3 eieren

    125 ml slagroom

    150 g geraspte kaas

    Materialen
    springvorm (doorsnede 28 cm), ingevet
    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de ingevette springvorm met paneermeel en bekleed 'm met bladerdeeg. Besmeer de bodem dun met mosterd. Meng de stukjes rookworst en de spekreepjes met de zuurkool en verdeel dit over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom, breng op smaak met peper. Schenk dit mengsel over de quiche en strooi de kaas erover. Bak de quiche in 30 minuten in het midden van de oven gaar.
    Tip
    'Als je de zuurkool goed laat uitlekken en eerst wat paneermeel in de beboterde vorm strooit, wordt de taartbodem lekker knapperig.'
    Een hartige taart is toch ook lekker?
    Groetjes: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bjèkes Frieke...zuurkool...at het heel veel toen ik in nederland woonde, maar wende er nooit aan.
    Pindasaus is echter wel één van m'n favorieten geworden. Maar ik vind de tip van Tricky wel slim. Even op google, en je vindt vast iets lekkers: smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zuurkool of choukrout , veel moeten eten in de legerdienst en echt het smaakt barslecht en moet dat nooit meer hebben.
    Lamsoor stoven met olijfolie is een heel lekkere groente bij de bbq die zovel dan warm en koud heel lekker is als groente.

    BeantwoordenVerwijderen