.

.

zondag 22 november 2009

wat een regen...

Heeft het bij jullie vannacht ook zo ontzettend geregend? Met veel met bakken uit de hemel, het leek wel voor niets! Ja, ik heb onrustig geslapen. Niet zo verwonderlijk, ik had een hele drukke dag achter de rug.

Naast de gewone huishoudelijke dingen, zijn we 's middags naar de Ikea gegaan. Van tevoren had ik gezegd dat ik niet de hele winkel wilde zien. Dus we zijn er rechtstreeks naar de pannen en andere keukengerei gelopen. Ik heb de appelboor, de knoflookpers, de aardappelknijper, en uiteindelijk ook mijn pannen. Naast een vispan, drie steelpannetjes, en oh ja de flexibele snijplanken, heb ik ook een braadpan gevonden. Ja, gevonden ... ze hebben er daar genoeg. Het is moeilijk een keus te maken. Ik wist wel wat ik wilde hebben: die senior braadpan, maar die was zo zwaar dat ik hem niet kon tillen. Zoek dan maar eens een andere, zeker als je je zinnen op die ene pan gezet hebt. Maar uiteindelijk hebben we er dan toch één. En ik ben er best blij mee.Als je denkt dat we toen klaar waren, dan kom je bedrogen uit. Via de doorsteek kwamen we bij de kaarsen uit. En daar zijn we ook heel lang geweest.Eindelijk reden de ruim twee uur later weer richting huis. En toen moesten we nog boodschappen doen.
Goed, we hebben alles gedaan, en daarna moest ik nog eten koken. Ik heb er maar een pizza in gegooid. Nee, echt lekker was ie niet.

En vandaag is het zondag, zo meteen ga ik naar mijn moeder, ik heb een wasmachine aanstaan, en ik schrijf dit nog blog bericht. Wat ik vandaag eet weet ik nog niet, Tonny is niet thuis: hij is schieten.

Ik heb een klaartje: ik ben blij met mijn nieuwe pannen. Nu nog zorgen dat ik er gerechten in maak die Tonny ook lust.... ik kan ook een groot stuk vlees braden...

Allemaal een fijne dag

6 opmerkingen:

 1. Ik was ook superblij toen ik mijn nieuwe pannenset kocht. Ik kocht ze toen we een keramische plaat namen: al onze oude pannen hadden kromme bodems.

  Kook ze en braad ze, zou ik zeggen!

  (ik vrees dat Middelste de Mexicaanse heeft...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mot helemaal goed komen met dat koken, als de pannen er naar zijn!! Misschien beginnen met ouderwetse gehaktballen??? Hmmm... jammie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een grote pan hachee,lijkt me heerlijk en lekker laten stoven. Met rode kool en appeltjes erbij! Fijn dat je zo goed bent geslaagd. Ik ben ff weer under the weather van de prik, ik kom wel weer als ik beter ben, anders steek ik je virtueel aan misschien? Knuf(uit de verte) Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ollie hoort zoals Wondelgijn zegt , over ouderwetse gehaktballen ? Hoe maken ze jullie klaar dan ?
  Ja , kookpotten , gisteren heeft Ollie ook gesakkerd , met de ouwe potten!
  Gisteren heeft Ollie gekookt met alle restjes , in de koelkast ; Aardappelpuree met selder en prei. Wortelen met soepvlees (boullie)ouderwets maar alles was op ! En da's het belangrijkste.
  Zondagmorgen als Lieve de strijk doet , kookt Ollie ! Echt een ontspanning voor hem!

  Knuf Ollie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk, je nieuwe pannenset! ben niet zo'n vleeseter, dus ik hou meer van wokken en minder van braadpannen... alhoewel ik van die lekkere ouderwetse gehaktballen ook wel kan smullen...
  hier is de regen nu ook toegekomen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb vandaag een heel, heel mooi en lief en met name een heel persoonlijk kaartje gekregen. Het was een zware dag vandaag en thuiskomen en dit vinden was precies wat ik nodig had. Wat heerlijk om zo opgefleurd te worden door zomaar een heel lief iemand die je ontmoet via het net!

  Lieve meid...jij hebt vandaag iemand heel erg blij gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen