.

.

zondag 1 november 2009

herfstblues

Zo, na de hele lap tekst van gisteren met weetjes en een blogje met een enkele zin, nu een gewone blog. Tenminste dat ligt in de bedoeling.

Ik ga eerst zelf een kop koffie pakken ... zo, dat is gebeurd.

Als ik naar buiten kijk zie ik dat de herfst nu werkelijk begonnen is. De blaadjes fladderen, aangetrokken door aantrekkingskracht van de aarde, langzaam naar beneden. Daar hopen ze zich op in de perken en op de stoepen totdat iemand ze met een bezem of een bladblazer weg haalt. Op het speelterreintje staat de jaarlijkse blad container van de gemeente. Het is aan ons om die te vullen met afgevallen blad. Maar dan moet je wel mee opschieten ... want zo maar ineens ook al zit er nog blad aan de bomen is de container weg ... en zullen we toch komende week aan de slag moeten met bezem en kruiwagen. En dat allemaal voordat het gaat regenen ... wat hebben jullie wel eens natte bladeren geraapt? ...

Net zomin als ik hier geschreven heb, heb ik ook niets anders gedaan. Ik heb de meeste tijd in bed doorgebracht of liggend met een dekentje op de bank. Nee, ik had geen leerlingen, het was immers herfstvakantie. En dat is dan ook weer het lot van een leerkracht: ziek tijdens vakanties! Wat zonde!
Afgelopen week heb ik verschillende papieren binnengekregen waar ik toch aandacht aan moet gaan gegeven. Hoe ik dat voor elkaar krijg, weet ik nog niet. Maar dat zien we na woensdag wel. Dan is het gesprek met de Hypotheker geweest, hebben we het appartement van mijn moeder bekeken, en zijn er verschillende beslissingen genomen. Ik ben benieuwd hoor!

Onze Magda en Berry hebben hun appartement gekocht. Ze kunnen er 15 december al in. Dus nu staat alles in het teken van opruimen. Volgende week worden er foto's voor de verkoop gemaakt van hun huis. Ik hoop echt dat ze het snel verkopen. Maar dat is in Berlicum vaak nog een probleem. Er staan zoveel huizen te koop, en allemaal best aan de prijs, dat het moeilijk wordt.

Ik hoor leven boven ... Tonny is wakker ... en uit bed ... Dat betekent dat ik weinig meer kan met dit spraakprogramma. Ik maak me een beetje zorgen, hij is zo aan het hoesten. En hij wil niks innemen om dat te verlichten. Gelukkig hoest hij 's nachts niet, hij slaapt!

Ik ga straks naar mijn moeder op de koffie. Er staat een hele bult was klaar om gewassen te worden.... ik zal in ieder geval een machine aanzetten voordat ik naar mijn moeder ga. Die is dan een heel eind wanneer ik weer terugkom. Het zal wel stil zijn bij haar vandaag. Ik moet nog kijken of ik wat tafeltje dekje voor haar kan meenemen. Gisteren hadden wij "snelle vlees hap" met linzen, gehakt en tomaat. Ik heb daar nog van over, maar ik weet niet of Tonny daar vandaag nog trek in heeft. Dat kan ik hem mooi direct even vragen. Ook bedenk ik me nu, dat ik brood uit de vriezer moet halen. Ik zal dat meteen maar even doen.

Zo, ook alweer gebeurd. Zo zie je nu dat ik tijdens het schrijven van dit web log, nog allerlei andere zaken ook doe. Ik moet wel, want anders vergeet ik het.
Op het gebied van lezen hebben jullie van mij nog een recensie van "De Mannentester" van Heleen van Royen tegoed. Maar dat komt in een volgend log. Voor vandaag stop ik hiermee sluit af met een klaartje: hebben jullie de prachtige kleuren van de herfst gezien? De bomen, hun bladeren, de struiken, en daar tussendoor de chrysanten ... de wereld is mooi!

Allemaal een fijne dag!
grts

3 opmerkingen:

 1. Gelukkig gaat het weer goed met je.
  En als je het positief bekijkt; maar goed, dat het in de herfstvakantie was!
  Zojuist heb ik je "weetjes" gelezen en het ontroerde mij......
  Ik herken er dingen van.
  Alleen die vette hap, bij mij is het niet zover gekomen, dat ik er nu van griezel, was 't maar waar, ha, ha, ha!
  groetjes, enne wij eten vanavond overheerlijke, eigengeschilde, zelfgebakken frieten, jammie!!!!
  fijne zondag,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gister was het zo mooi buiten, ik was met Hans boodschappen doen en had geen zin om naar huis te gaan. We zijn toen gezellig naar het tuincentrum gegaan, helaas weinig herfst maar al volop kerst. Vanmorgen om half 9 leek het echter wel nacht hier, mistig en donker. Net als het leven soms, soms helder en kleur, soms somder en donker. Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey meidje, weer boven water?
  Kheb je weetjes gelezen. Er zijn zo van die dingen die je dan je hele leven meedraagt. Een geur, een liedje, een geluidje.
  Herfst, ja dat is ook zo mijn seizoen. Ik kan zo genieten van die warme kleuren. Onder het varen zie je de blaadjes zo verkleuren, echt een heerlijk seizoen.
  Probeer je warm te houden meisje want het wordt kouder buiten.
  Dikke knuffel, Klaar

  BeantwoordenVerwijderen