.

.

donderdag 5 november 2009

als je maar vroeg genoeg bent.....

We hadden geluk, Evelien en ik. Vanochtend vroeg waren al naar de LIDL, want die had een aanbieding van houten treinen. En niet zomaar houten treinen, maar echte Eichhorn. Dat is goede kwaliteit. In het rek stonden nog net drie tonnen. Wij hebben er twee van meegenomen. Ook hebben wij de laatste drie verkeerspeelkleden meegenomen. En natuurlijk twee pyjamaatje, een doos memorie, een pak kinderkoekjes en stokbroden om af te bakken voor de winter barbecue.

Gisteren heb ik voor klaar gekregen om Wordpress op mijn eigen site te zetten. En in het Nederlands. Dat had nog wat voeten in aarde, maar uiteindelijk zag ik waar ik 'nl'. moest invoeren.... en toen stond alles ineens in het Nederlands. Maar ik ben er nog niet helemaal uit en voor ik dit blog ga overzetten, zullen er nog heel wat dagen, misschien wel weken, verstreken zijn.

Ik blijf maar pijn in mijn handen en polsen houden. Daar helpt geen lieve pil aan. Ik zal volgende week maar weer eens naar de huisarts lopen. Tenminste als ik tijd heb, want volgende week moeten ook twee keer naar het ziekenhuis. En Tonny's verjaardag komt aan. We moeten nog heel wat opruimen.
Het is sowieso een drukke week volgende week. Een week met veel denkwerk. Een week met veel gesprekken. Ik zie wel waar het schip strandt. Mijn hoofdpijn zal in ieder geval niet beter op worden.

Morgen zal ik ook eens met Specsavers bellen. Het duurt nu wel erg lang voordat mijn brillen klaar zijn. Misschien zijn ze gewoon vergeten op te bellen. En liggen de brillen te wachten tot ik ze kom halen. ...

Ik heb alles of kan bijna alles kopen wat mijn hartje begeert. Ik heb een huis waarin ik kan wonen, ik heb een bed om in te slapen, ik heb brood en eten op de plank. Ik hoef niet buiten in de regen een krant te staan verkopen. Ik hoef niet elke avond te zoeken naar een slaapplaats. Ik hoef niet in de rij te gaan staan voor een warme hap.... ik neem dit vaak allemaal "for granted". Natuurlijk werken wij ervoor of hebben ervoor gewerkt. Maar wij hebben wel die kans gekregen of gegrepen. Vandaag zag ik ze weer staan: een capuchon om hun hoofd getrokken, de daklozenkranten in hun verkleumde handen. En maar proberen voldoende geld bij elkaar te krijgen om zich voor vannacht "een bed" te kopen. En dan kom ik thuis en zet ik lekker de verwarming wat hoger, pak een warme kop koffie, en snoezel me in een stoel.Ik ga mijn ogen wat rust geven en mijn hoofd ook. Allemaal fijne dag, en natuurlijk heb ik ook nog een klaartje: buiten regent het, en ik zit lekker warm binnen.


3 opmerkingen:

 1. Leuk hé die treinen! Ik heb ze van Ikea, is bijna eender, ze passen ook in elkaar, de rails.
  Ik zit ook te bedenken wat ik moet kopen voor Sint, we doen enkel de kinderen en ik heb Fenna getrokken. Het was afschuwelijk weer vandaag! Over de straatkrant verkopers heb ik al vele vruchteloze discussies gevoerd. Altijd krijg ik te horen , ja....dan moeten ze maar een baan zoeken, of jaaa....eigen schuld... soms kom je gewoon in zo'n situatie, hoeveel DSB slachtoffers worden hun huis uitgezet weer? Vind maar eens wat anders en je hypotheekschuld blijft! Niemand kiest hier toch bewust voor, zo'n leven van op straat? Je glijdt er naar toe.
  Helaas zijn veel mensen, erg veel tegenwoordig, hard, kei en keihard. Ik kan er tegen jou wel over praten, maar meestal doe ik dat niet meer. Ik koop de krant en praat er verder niet over.
  Hoop dat je nieuwe brillen klaar zijn, Hans zijn nieuwe hoorapparaat was ook klaar, hij is hem ophalen. Het wordt een bij de kachel dag, lekker hoor, kopje thee erbij! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, leuk: houten treinen. We hebben hier ook een aknjer van een mand staan, en der wordt heerlijk veel mee gespeeld! En kzag daarnet in de reclamefolder dat de treinen van de Lidl ook naar onze streek komen aangetuft. Dat loopt storm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mam, ze bellen niet, die bril ligt na twee weken klaar...

  BeantwoordenVerwijderen