.

.

woensdag 16 september 2009

spoken? en hoelahoep

Ja ik zie de zon schijnen door mijn achterdeur....en hoewel ik niet gefietst heb ( vanwege serieuze pijn in mij knieën dus even kalm aan daarmee..morgen maar weer)noch naar de markt ben geweest, gaat het allemaal .... ik heb weer eens slecht geslapen .. het lijkt op de ene nacht wel, de andere nacht niet.. maar hierin ben ik niet de enige.. ik hoor van meer mensen dat ze slecht slapen.. het zal wel met het weer te maken hebben...

Waar ik een beetje van baal is dat ik het programma Kurzweil 3000 niet op mijn lappie aan de praat kan krijgen, ja ik weet het .. ik heb een demo maar die moet het ook doen.. er zit een handleiding bij in het Nederlands, maar dat komt niet echt binnen... en dat is meteen mijn probleem in een notendop: mijn concentratie is nog steeds als een natte dweil en mijn geheugen als een zeef.. Het zelfde werkt het met een boek dat ik gekocht heb: de nieuwste druk van DTLAS van Struiksma.. maar ik kan het niet bestuderen.. ja wel lezen maar ik weet niet wat ik lees.. dus ik kan niet zien waar veranderingen in het testen zijn...laat staan dat ik het voor testen kan gebruiken...

Even een vraagje zomaar tussendoor.. waarom worden mannen met een buikje wel maatschappelijk geaccepteerd en vrouwen met een buikje niet... je kunt ook zeggen waarom geven mannen er niet zo veel om als ze een buikje hebben en vrouwen wel. Het antwoord daarop is maatschappelijk bepaald.. dus kom in weer bij mijn oorspronkelijke vraag. Hoe ik daar op kom? Wel heel eenvoudig.. ik kijk al jaren naar het programma "Cash in the Attick" en ik zie daar de presentatoren en deskundigen gewoon ouder worden... gewoon zoals dat gaat hè... maar dan zie ik bij al die mannen een buikje ontstaan.. en ik eigenlijk vind ik dat gewoon... maar zie ik dat bij een van de vrouwen dan denk ik: Is ze in verwachting?....omdat ik mezelf niet als een maatschappelijke uitzondering zie, vertaal ik dit naar de maatschappij... en mijn eerste vraag...
Daarbij komt dat ik ook een buikje heb, maar wat ik ook doe.... daar kom ik niet van af......en soms vind ik dat best vervelend... zoals vandaag bijvoorbeeld... zomaar zonder reden.....en ja ik weet dat ik te zwaar ben, en ja ik weet dat ik daar wat aan moet doen, en ja ik weet ook hoe.....maar toch.. die buik zit me vandaag meer in de weg dan normaal en dat bedoel ik figuurlijk.. zou dit wat zijn???mmmmmmm.. als ik maar lang genoeg over dit blogstukje doe, is de zon vanzelf weer weg...maar het is niet echt koud buiten.. ik ga maar eens bedenken wat ik vanavond wil eten...gisteren had ik een filetlapje met geitenkaas en honing.. ja alleen voor mij .. Tonny had gewoon 2 filetlapjes....ook weer zoiets....waarom eten en willen mannen meer vlees dan een gewoon portie.. ik ken verschillende mannen die dat allemaal hebben... ach het kan wel hoor maar de verpakking is meestal 3 en dan moet er 1 in de vriezer.. en heel mysterieus is die dan de volgende dag toch verdwenen...dus dan maar ineens:)

wat ik vandaag eet weet ik nog niet... het zal wel iets van pasta worden omdat Tonny moet schieten.....we zien we....

Ik zie het wel als ik mijn schrijfsel nalees.. een stukje vol min of meer retorische vragen...

Mijn klaartje vandaag is een dubbele: het gezellige bezoek van Coralie gisteren en het telefoontje van Mieke T.

Even nog een gedachte die ik wil delen:


"'Gelooft u in spoken?' - 'Neen, daarvoor heb ik er te veel gezien.'"
Wiet van Broeckhoven
Belgisch politicus en mediapersoonlijkheid


grts

7 opmerkingen:

 1. Frieke ,
  Je moet leren aanvaarden hoe je bent , de dik te smal , vlug grijs worden enz. Ollie is ook niet aan de magere kant , maar hij voelt zich goed in zijn vel . Natuurlijk mag je niet overdrijven ! ollie let ook op wat hij eet en drinkt , maar ja als uw gestel nu zo is. Mijn secretaresse , lette ook hard op haar lijn; ganse winters door had ze verkoudheden , bronchitis en andere winterkwalen. Ze had totaal geen weerstand meer. Haar man heeft er met haar eens serieus over gehad , de lijn is wel weg , ze staat niet meer zo slank , maar ze voelt zich enorm veel beter !En Ollie volslank ? Dan kan hij letterlijk en figuurlijk meer wind vangen !:-)

  Warme knuf , Ollie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is alles Frieke, de meedogenloosheid van de maatschappij, de reclames waarin je nooit een vrouw ziet met een buik. De reclame voor rimpelcreme die aangeprezen worden door vrouwen zonder rimpels. Zelfs de tv sterren ontkomen er niet aan, Linde de Mol b.v, flink aangekomen kreeg telkens te horen ...ben je zwanger.Ikzelf heb geen probleem met dik, enkel ik heb er zelf last van. Ben snel moe, heb dikke voeten, handen enzovoorts, kan niet zo goed meer tegen wisselende temperaturen, het is lastig kleding kopen. Waarom moeten volslanke vrouwen strijk en zet in een tuniekje? Ik vind die tuniekjes dikker maken nog. Ja dikke vrouwen hebben een mooiere huid, klopt, als je altijd al dik was ja. Maar niet zoals ik eerst een gratenpaal en nu door een aandoening dik, dan heb je een rothuid. Ach ik heb ook die dagen, dan kijk ik niet eens in de spiegel. Maar gelukkig gaat het altijd weer over, ik hoop bij jou ook! Fijne avond meiske en dat van het slapen....helaas ik heb dat ook sinds een paar weken. Van mij mag het kouder worden, zodat je weer lekker onder je deken kruipt.
  Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Frieke,

  Nu toch maar eens een berichtje achterlaten...
  Dat een buikje bij mannen wel algemeen geaccepteerd wordt en bij vrouwen niet, dat ligt toch echt aan de vrouwen zelf. We praten het elkaar gewoon aan. Ik las vorige week in een blad, dat de modellen die in damesbladen gebruikt worden een stuk slanker zijn dan de modellen in de mannenbladen! Mannen houden helemaal niet van dunne dennen en vinden het dan ook niet erg als een vrouw een buikje heeft, dat denken wij alleen maar. Dus gewoon dooreten...en doordrinken, 2 glaasjes rode wijn per dag zijn heel gezond. Las dat je Homes under the hammer kijkt, heb ik ook een hele tijd gekeken. Heel leuk om te zien hoe die uitgeleefde huizen, weer bewoonbaar gemaakt worden. Misschien kijk je ook wel eens naar Escape to the country. Vind ik ook erg leuk, van die typische Engelse cottages die je dan te zien krijgt.
  Vandaag schrijf je dat je moeite hebt met het bestuderen van DTLAS, mocht ik je daarmee kunnen helpen, laat het maar weten. Ik kan er vast ook wat van opsteken. Ben deze week met de RT opleiding begonnen en vind het heel erg leuk.
  Grtjs,
  Renilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frieke,

  Wat een toeval, gisteren las ik in de Volkskrant een artikel over de Kurzweil, dit was nieuw voor mij, en nu lees ik dat jij daar mee werkt.
  Ben benieuwd hoe jouw bevindingen daar over zijn!
  Tja, die buik en die billen (bij mij).....,
  vandaag maar weer driftig geshopt, want het wordt herfst. Anders vind ik het leuk om nieuwe kleren te kopen, maar nu had ik het er moeilijk mee.
  Gelukkig ben ik, voor niet al teveel geld goed geslaagd en nu alles in de kast hangt, zie ik er het positieve maar van in en denk; wat ben ik toch een gelukkig mens, dat ik een hele nieuwe garderobe kan kopen!!!

  groetjes,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja Ollie, MET buikje is er ook meer knuffelgehalte. Bij mij zit je al snel op 't bot (en hard dat da is). Dus Frieke...ik volg Ollie volledig. Ik heb daar trouwens nog nooit zo op gelet of iemand smaller of dikker is...ik kijk meestal naar het gezicht en de ogen....
  Trouwens, dat filetlapje met geitekaas en honing is ook wel een klaartje waard, denk ik.
  De afgelopen week kon ik mijn klaartjes niet zo goed meer zien, was een beetje bui-ig, maar tijd heelt veel, dus vrolijke mama komt wel weer...
  Knuffel
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi, hoop vannacht wel goed geslapen? Zonnetje schijnt, het is vrijdag, lekkere dag altijd. Knufeldeknuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach buikjes Frieke, iedere gezonde vrouw heeft een buikje denk ik dan maar. Jammer dat er niet veel aan te doen is en al eet je maar heel weinig, toch blijft het zitten waar het zit. Ik heb er allang vrede mee.
  Khoop dat je snel wat beter kan slapen. De nachten worden frisser, dus misschien helpt dat wel?
  Fijn weekend alvast meis en hou je aan de bomen he?
  Knuf klaar

  BeantwoordenVerwijderen