.

.

zondag 9 augustus 2009

Te klein, te groot, spannend en op...

Mijn luisterboekje is weer eens leeg... raar hoor... ben ik de hele dag aan het "lezen" en dan is hij 's nachts leeg... dus hij hangt nu aan de oplader.. ik ben boeken van Karin Slaugther aan het lezen.... en ja ik loop achter met boekverslagen...
Dus even snel.. er ligt nog een boekje van Tais Teng uit de griezelclub bibliotheek reeks: De wolven van Rome.. het is een jeugdboek, maar ik vind het altijd leuk om die ook te lezen...gewoon ongecompliceerd ....De wolven van Rome is een zwarte spiegel verhaal... met een hoogst onverwacht einde.....of eigenlijk geen einde...
Goed geschreven, spannend, niet langdradig, actief....

Beschrijving
Als Mark en Wendy een vreemde man achtervolgen, vallen ze dwars door een tijdspiegel. Die brengt hen in de tijd van de Romeinen. Alleen door een tweede spiegel kunnen ze terugkeren. Die bevindt zich echter in het paleis van keizer Nero, de gevaarlijkste man van Rome. Dat een weerwolf Mark en Wendy volgt, maakt de zaak niet eenvoudiger.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Mark en Wendy helpen mee in de speelgoedwinkel van hun ouders. Een vreemde klant trekt de aandacht en ze besluiten hem te achtervolgen. Daarbij vallen ze door een tijdspiegel en komen terecht in de tijd van de Romeinen. Goed geschreven verhaal waarbij de lezer en passant nog heel wat opsteekt van de geschiedenis ten tijde van keizer Nero. Mede door een flinke dosis spanning, magie, weerwolven en humor leest het verhaal vlot weg. Op het donkere omslag, in blauwe tinten, staan de hoofdpersonen afgebeeld. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar beslist een aanrader.
(Biblion recensie, C.J.J.M. Bouwen-Post)


Verder heb ik gelezen van Karin Slaughter: Triptiek...Het is best een ingewikkeld boek als je luistert... veel flashbacks.. maar die komen zo dicht bij het eigenlijke verhaal dat de spanning zich opbouwt.... Ik denk toch dat je zo'n boek gemakkelijker leest dan luistert..

Beschrijving
Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het blijkt te gaan om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Ormewood stort zich op de zaak en moet samenwerken met speciaal agent Will Trent, die hij bij voorbaat niet mag. Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
John wordt vrijgelaten, nadat hij twintig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten voor brute verkrachting en moord. Als er meisjes en een prostituee verkracht, vermoord en met afgebeten tong worden gevonden, krijgt detective Ormewood, wiens buurmeisje ook een slachtoffer is, assistentie van 'special agent' Will Trent. Na de serie met als hoofdpersonen een inspecteur en vrouwelijke kinderarts gaat bestsellerauteur Slaughter een andere weg in. Dit is een fantastische thriller: spannend, niet voorspelbaar en knap van opzet. Afwisselend speelt het verhaal zich af in 1985 en 2005 zodat telkens een stukje van de puzzel wordt opgelost. De sympathieke agenten Will Trent en Angie Polaski delen een gruwelijk verleden, wat de roman een meerwaarde geeft. Als de dader voor de lezer eenmaal bekend is, volgen meer verrassingen en wordt duidelijk wat er twintig jaar geleden gebeurd is. Op het omslag een foto van een in plastic verpakte naakte vrouw. Paperback, vrij kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)


Momenteel lees ik ook van Karin Slaugther: "Onzichtbaar"...spannend..afwachten wat er nu weer komt.. flashbacks.... en toen was mijn batterij op...anders had ik het nu wel uit gehad.. want dat doen haar boeken wel.. ze dwingen je door te lezen tot het einde...

Vandaag eet ik gewoon wat baklappen met een salade...dat zag ik tenminste in de koelkast.. en ik ga even naar mijn moeder zo..

De pijn in mijn handen en polsen blijft... mijn vingers vallen in slaap:)... mijn handen tintelen... dat is niet leuk... maar ach...het komt wel goed.. het is al beter dan gisteren....dat denk ik toch zeker... De hoofdpijn blijft een achtergrondgast... maar op de voorgrond staat de stekende pijn in mijn borst... dat is niets nieuws hoor.. maar wel heftiger dan ooit...net of er een mes door het litteken boort...en even lekker rondgedraaid wordt... gelukkig zijn het maar steken en is het niet constant...

Ik hoor leven boven.. volgens mij is Tonny wakker.....dus ik stop met dit blogje maar weer...de zon schijnt, je kunt goed buiten zitten en Mau ligt te slapen.. doet me even denken aan wat we gisteren zagen... 2 wel heel luie katten...... Mau ligt wel in een voor haar heel klein doosje te slapen....
en Luna had te weinig aan de stoelzitting......
en deze twee foto's zijn meteen mijn klaartjes voor vandaag...geweldig toch!...

fijne dag allen

1 opmerking:

 1. Hoi Frieke,

  Jaaa, daar zijn we weer, terug uit Frankrijk.
  Zojuist heb ik in vogelvlucht je blogjes gelezen van de afgelopen weken. De bruiloft van Janneke was wel het hoogtepunt. Mooie bruid, bruidegom en natuurlijk ook een mooie moeder van de bruid. Meid, je zag er geweldig goed uit! Zo te zien is het een mooi feest geweest en ik denk dat je nog lang zult nagenieten van die fantastische dag.

  Ik zag ook dat je al flink wat werk hebt gedaan voor Léon. Als het teveel wordt, dan stop er mee, want het is nu al meer dan geweldig.

  De 8ste behandeling heb je inmiddels gehad en ik hoop dat de bijwerkingen ervan iedere dag weer wat minder worden.
  Ik moet morgen naar Knibbeler voor controle, ben benieuwd is toch weer spannend!
  Je hoort wel!

  groetjes,
  Coralie  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen