.

.

woensdag 3 juni 2009

Samenloop voor Hoop!

Zo Evelien en Jaimey zijn net weer weg, Fieke komt niet, net zo min als mijn eerste leerling.. lekker want het is allemaal wat duizelig aan deze kant van het bord..ik ben benieuwd hoelang alles aanhoudt...die schitteringen en hoofdpijn van achter uit mijn nek naar voren kruipend... en dan zie ik wazig.. dat wil je niet weten...ik was vanochtend even op de markt voor brood en kip.. word ik me toch een partij duizelig.. gelukkig kon ik het toch tot thuis volhouden...na gewoon even zitten, trok het wel weg...alleen die hoofdpijn dan...het is eigenlijk niet eens echt pijn nu, maar zo'n zeurend zwaar hoofd...

Gisteravond had ik wat homeopathische inslaaptabletten in genomen... helaas.. ze hielpen niet.. vanavond maar weer proberen...

Ik werd net door het CIZ gebeld.. ik krijg hulp toegewezen voor 3,25 uur in de week...voor 8 maanden...wil ik langer of meer dan moeten Tonny en ik voor een keuring naar Nijmegen... oja de hulp is voor zwaar huishoudelijk werk en hoog en laag reiken.. strijken moet de partner doen.. nou dan weet ik al wat er gebeurt.. Tonny pakt alles, vouwt niets en gooit het zo de kast in..dus ik ben bang dat ik zal moeten blijven strijken...ja mijn moeder wil het wel doen, maar dat wil ik niet..en Janneke en Evelien willen het gewoon, net als Tonny, niet doen..
Het vervolg ligt nu bij de gemeente... ik zal daar vandaag of morgen wel iets van horen....

Gisteren zijn we goed geslaagd voor mijn moeder...niet in Berlicum maar in Rosmalen bij de Graaf. Ze heeft een paarse top met daarop een doorzichtig paars wit gemêleerde blouse.. het staat haar heel erg goed...zegt ze: "Zo nu ben ik ook voor Janneke's bruiloft klaar.." maar ik meteen.. "Nee hoor, je met ook nog naar de kapper en visagiste"...ach zover is het nog niet...ze is nu zonder hoge kosten een leuk setje rijker dat ook zo heel goed draagbaar is..

Toen ik mijn gmail ophaalde. zat er weer een tag bij gemaakt door Emmy... mooi gedaan hoor en Boeddha doet het prima als vervanger:)...
Je beeldt me zo goed uit...ik met mijn luisterboeken:)..Gisteren kreeg ik een mailtje van Mieke..."Zaterdag en zondag is er in Valkenswaard een samenloop voor hoop!
Marie loopt mee met haar klas, .....,
Speciaal voor jou hebben we een zak versierd, deze wordt met een kaars gevuld en die laten ze de hele loop branden. Hieronder even een fotootje van wat Wout en ik hebben gemaakt."
wat ontzettend lief van Marie en Wout, Mieke.. en van jou ook natuurlijk....

Dit is echt mijn klaartje (jij noemt het opstekertje) voor vandaag hoor..dat kan niet missen...

fijne dag allen


4 opmerkingen:

 1. strijken moet de partner doen.. nou dan weet ik al wat er gebeurt.. Tonny pakt alles, vouwt niets en gooit het zo de kast in..dus ik ben bang dat ik zal moeten blijven strijken...ja mijn moeder wil het wel doen, maar dat wil ik niet..en Janneke en Evelien willen het gewoon, net als Tonny, niet doen..
  PARDON?????????
  Is dit een zin van Frieke?
  WILLEN het niet doen? Maar wel willen dat jij voor hen zorgt.
  Sorry hoor, maar dit begrijp ik echt niet. Zoveel mensen die met je meeleven, zoveel reactie en empathie, een tocht van de hoop voor jou en je eigen gezin WIl niet? Wordt het niet eens tijd om je kaarten op tafel te gooien, of ben je toch niet de sterke vrouw die ik voor ogen heb. Of enkel voor anderen behalve voor man en kinderen. Ik zit paf echt waar.Ik mag toch wel zeggen wat ik er eerlijk van denk hoop ik. Een beetje verdoezelen kan ik niet, dit maakt mij zo boos. Doe er wat aan, vandaag nog! Als er echt geen oplossing is strijk je maar niet, of enkel je eigen dingen. En..ze mogen best lezen hoe ik erover denk.
  Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben ook een beetje verbaasd wat ik hier nu lees Frieke... maar ik ken je gezin niet zo natuurlijk... maar voor zover ik kan volgen, heb je toch 2 volwassen dochters, die best wel eens de strijk kunnen doen voor jou, toch?! maar ik maak het zelf ook mee hoor, heb een broer en schoonzus die amper een kilometer verder wonen maar veel hulp heb ik van hen nog niet gekregen... en ben ook in een paar 'naaste vrienden' erg teleurgesteld... terwijl ik dan ineens wel hulp krijg uit onverwachte hoek, ja, je krijgt er weer wat (levens)lessen bij hé! maar zoals Trudie zegt, opkomen voor jezelf hoor! en desnoods gaan ze dan maar 'gekreukeld' door het leven!
  sterkte meid, met alles!

  tricky
  ps: de woordverificatie die ik moet invullen is 'breast', grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kben het helemaal met Trudie eens.
  Jij zorgt al hun hele leven voor hen, wordt tijd dat ze eens iets voor jou doen. Meis sta op je strepen en anders gaan ze maar gekreukeld de straat op.
  HOelang duurt zo'n strijk nou helemaal. Voor jou zo'n last maar voor hen toch een fluitje van een cent?
  Probeer er een fijn weekend van te maken meis en khoop dat die duizeligheid snel over gaat..
  Knuf van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frieke'
  Ik loop weer eens achter met lezen van je log. Maar ik ben zelf aphahulp en al mag ik dan niet strijken bij sommige daar hoef ik me niets van aan te trekken hoor. Ik weet niet of je bestempeld ben als HV1 of HV2? Want dat maakt nogal verschil. Inderdaar contact opnemen anders met de gemeente.

  groetjes Nonny

  BeantwoordenVerwijderen