.

.

dinsdag 30 juni 2009

rijkHet is weer dinsdag en ik heb mezelf achter in de tuin geplaatst met lappie, 2 telefoons, zennetje en een glas water...reden: mijn hulp is er en ik wil er niet bij blijven..dat werkt niet lekker vind ik..ik heb al tegen haar gezegd dat ze met een mp3 speler in mag werken, maar dat wil ze niet.. ik zal straks eens kijken of ze misschien de radio aan wil....

Gisteren heb ik bijna alles gedaan wat ik me had voorgenomen,op de belastingen na.. ik heb zolang zitten pielen met mijn rekeningen dat ik aan die doos administratie maar niet begonnen ben..rekeningen schrijven ja.. ik noteer elke keer als een leerling geweest is en heeft afgerekend dat in een klein kasboekje.. niet echt een kasboek met liniatuur maar gewoon zo'n geringd opschrijfboekje met lijntjes.. Twee keer per schooljaar schrijf ik rekeningen..in december en in juni.. ik hoef dan alleen maar de namen te noteren en te tellen hoeveel keer iemand geweest is in die periode.. erg simpel hè..en je moet weten dat de notatie steeds in dezelfde volgorde van namen gaat...dus elke wek eenzelfde riedel..gewoon op binnenkomst.nou.. daar heb ik 2 uur over gedaan ongeveer.. eerst kreeg ik de notatie voor de telling niet vor elkaar.. en dat terwijl ik al jaar en dag hetzelfde doe...toen had ik problemen met tellen.. ik heb bij één leerling wel 6 keer iets anders geteld...uiteindelijk heeft Tonny het voor me gecontroleerd..en daarna heb ik totaal bedragen moeten uitrekenen.. ook dat kwam steeds anders uit... zelfs met rekendoos...afijn.. na lang gestruggel heeft Tonny alles gecontroleerd en ik heb kunnen printen...snappen jullie dat ik an de belasting nog niet toe gekomen ben?? frustrerend is dit hoor.. echt op en top ..

Ik zit hier toch wel lekker zo helemaal in de natuurlijke schaduw van de kastanje.. lekker koel.. ja zo kan ik het wel uit houden...Vanmiddag ga ik met Evelien even naar de Makro.. de wijn is in de reclame en ze hebben ballerina's..

Verder wil ik direct de laatste stukken strijken, dan is dat ook weg...en ik denk dat ik straks een pasta salade ga maken..dus dat vergt wat voorkook werk..aan de andere kant. Tonny heeft witlof meegenomen.. best veel voor 2 personen.. en ik heb nog een halve ijsbergsla liggen.. oja hij had ook nog sugar snaps bij zich zaterdag.... wanneer moet ik dat nu allemaal eten.. geen pasta salade dus....het wordt ijsberg met tonijn.. die ijsbergsla moet het eerst op..ik maak gewoon een dressing van olie, azijn, peper, zout en wat honing...daar gooi ik fijngesnipperde ui in (hoera voor de keukenmachine)ik snijd een vleestomaat in kleine stukjes, neem een lepel augurkenblokjes... gooi dat allemaal bij de dressing, snijdt de sla in heel korte stukjes.. vermeng de sla met de gevulde dressing, draai een blikje tonijn op water open en gooi dat bij de sla.. goed vermengen.. klaar..

Op zich is dit een eenvoudig en lekker recept..je eet het met wat gegrilde kipfilet of filetlappen..en ik bak bij zo'n salade altijd 2 aardappelkoeken..kant en klaar uit de diepvries van de Aviko....Het fijne van dit menu is dat je veel van te voren klaar kan maken.. of uit een potje of diepvries haalt.. 2 dingen om te snijden: de ui en de sla..en grillen van filetlappen is zo gebeurd..


En dat willen we wel met deze temperaturen: lekker snel en lekker..

Allemaal een fijne dag
en mijn klaartje.. ik voel me de koning te rijk, hier achter in de tuin.. vogels die kwetteren, kippen die scharrelen, hommels en bijen die zoemend van bloem naar bloem vliegen.. het leven is mooi...kijk ernaar en zie het...

grts


3 opmerkingen:

 1. Voldaan dus, meiske geniet ervan op je koele plekkie in de tuin. Dit is zo'n dag die je dan cadeau krijgt. Lekker hoor! Dikke knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey mam, het kippenhok staat hier ook! Bijna af, dus kipjes zijn bijna welkom!! haha, ze moeten eerst nog wat groeien en laten zien of ze hen of haan zijn!! Want, nee hier aan het water géén hanen!!
  Tot straks!
  Knuf Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @: eten ; Mag Ollie aanschuiven ?;.)
  @; Rijk , Ollie is niet rijk of arm , mijn rijkdom is mijn lieve vrouw mijn kinderen , mijn kleinkind , veel lol hebben en sinds oktober sinds Ollie een blog heeft , zo'n lieve mensen ontdekken.
  @; Billy Joël ; proberen hem eens naar onze concerten te brengen indien dit zou lukken , mag je met mij op de eerste rang zitten !Als Ollies gast.

  Nog een romige taart van Ollie ;.)

  BeantwoordenVerwijderen