.

.

zaterdag 6 juni 2009

bloeiende boerenjasmijn

Gisteren heb ik de hele dag zo'n beetje slapend op de bank doorgebracht.. het bezoek van Annelies en Monique was erg leuk maar putte me wel volledig uit door de onderwerpen waarover gesproken werd... veel concentratie, veel zoeken naar de juiste woorden... mijn "lepels" waren zo op en ik had er te weinig om in te zetten.. dus ik heb duidelijk "geleend" op de volgende dag...ach niets aan te doen... buiten drainagetherapie had ik niets te doen immers....en dat heb ik ook gedaan: helemaal niets...

Ik kreeg van hen een mooie bos bloemen... dankjewel..ze staan echt heel vrolijk Monique en die pioenrozen ruiken heerlijk.
@Assyma: voel je alsjeblieft niet schuldig voor welke tip je ook geeft.. ik ben een volwassen vrouw en kan heel goed beslissen....LOL... enne.... ik ben natuurgeneeskundig therapeut.. ik weet hoe homeopathische middelen werken..onze Evelien had het ook al over druppels.. ik heb iets op plantenbasis gekozen uit de range van VSM.. dat paste het beste bij mij ...

@Ollie... lijkt me leuk een bezoekje aan West Vlaanderen.. zodra ik weer kan rijden hè..

@Gisella: ja het klopt steeds weer vragen is niet leuk en helaas zien mensen echt niet wat jij nodig hebt...maar we komen er wel hoor..

@Trudie, @Klaar, en @Tricky: natuurlijk kom ik op voor mezelf.. het ligt allemaal alleen niet zo zwart wit als ik schrijf.. was het maar zo.. nee er spelen altijd andere dingen ook mee..maar ik ben wel blij met jullie reacties hoor.. dat geeft mij weer een zetje omhoog!..

Vandaag maak ik er ook een lummeldagje van..de hoofdpijn blijft oop de loer liggen met al dat geschitter... gelukkig wil Tonny alleen boodschappen doen, haalt Evelien kattenbrokjes en Janneke mijn rok die iets ingenomen moest worden..

Gisteren heeft Tonny de ligusterhaag langs het huis gesnoeid..hij heeft hem heel hard terug gesnoeid... al het groen is weg.. maar binnen een maand staat dat er gewoon weer in en op hoor..alles bij elkaar hebben we een meter tuin en oprit gewonnen.. kan je nagaan hoe breed hij was.. het heeft ons alleen een heggenschaar gekost... die we hadden kon niet door wat dikkere takken en is doorgebrand.. dus wel even een nieuwe gehaald..kassa..

En ik heb wat foto's gemaakt van de Boerenjasmijn van de buren...die struik van mijn oma die ze ooit van mij gekregen heeft omdat ik hem niet kwijt kon, staat zo in haar tuin dat ik elk jaar geniet van de bloemenpracht..

En verder heb ik wat foto´s van mijn stukje wilde voortuin....Ik heb ondertussen de `10 kleine negertjes` van Agatha Christie uit...en ik heb gelezen van Niccy French `Verlies` en `De mensen die weggingen`..

Beschrijving
De mensen die weggingen
In De mensen die weggingen ontmoeten we Joey, een meisje van acht, die ons meeneemt in haar fantasierijke belevingswereld. Met haar onschuldige kijk op de wereld laat ze ons kennis maken met haar familie en hun bezigheden: haar vader die veel tijd in zijn schuurtje doorbrengt, haar moeder die meestal ziek op bed ligt, haar oudere broer die er bijna nooit is, haar zus die stiekem rookt en zich vaak in haar slaapkamer terugtrekt en natuurlijk haar kat Pippin die haar de meeste tijd gezelschap houdt. Het begint erop te lijken dat steeds meer mensen uit Joey's omgeving weggaan zonder gedag te zeggen...
Verlies
Verlies is het intrigerende verhaal van een echtpaar dat hun vijfjarig zoontje verliest bij een ongeluk. Vader, moeder en hun tienjarige zoon hebben ieder zo hun eigen manier om het verlies te verwerken. Maar al gauw blijkt dat er binnen het gezin over en weer verdenkingen zijn. Een spannend kort verhaal over families, hun verborgen geschiedenissen en het ontkennen van de waarheid.

Sean French over Verlies:
'Verlies ontstond vanuit de vraag hoe het voelt om je kind te verliezen. We beginnen altijd vanuit een emotionele toestand, 'hoe het voelt om', en gaan dan pas naar het verhaal'.

Anne van Egmond begon haar loopbaan bij de KRO in 1965 met het jongerenprogramma Sjook. Bekend werd ze met het opsporingsprogramma Adres Onbekend, dat ze 15 jaar presenteerde. Na Avro, Tros en Classic FM ontdekte Van Egmond de regionale omroep. Bij Radio Noord-Holland heeft ze op zondagochtend haar eigen programma Egmond Binnen. Met haar prettige en herkenbare stem leest op indringende wijze de literaire thrillers van Nicci French voor.


Momenteel leest ik Obama, de autobiografie van Barrack Obama... `dromen over mijn vader....`

We zien wel waar het schip strandt... ik ga nu voor een kopje thee...het is 11 uur.. ik voel me licht in mijn hoofd door die pillen tegen de jeuk, Tonny is terug van de stort zie ik, Luna ligt buiten in een kladje zon, Mau zit te kijken op de vensterbank..en mijn klaartje van vandaag... Tonny draait heel lief de flessen water voor mij open, elke keer weer.. zelfs zonder dat ik het vraag..

fijne dag allen...
grts

1 opmerking:

  1. Mooi hoor , de wilde bloemen en de jasmijn. Sja lepels kun je nooit genoeg hebben hé, maar snel het lepeldoosje weer volsparen door wat rust te nemen nu. Las gister een goeie, als je op een kruising staat, is het wel zo slim om een weg te kiezen. Stond in mijn horoscoop. Fijne dag meiske: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen