.

.

vrijdag 17 april 2009

schoolopening

Het was keigezellig, superleuk en perfect georganiseerd..goed gedaan mensen!! wat? vraag je je af? nou de opening van onze nieuwe school...eindelijk na jaren soebatten, maanden afwachten, weken toekijken en dagen tellen was het zover. Met het afschieten van 4 confettikokers en het oorverdovend geratel van de sambaballen werd de school geopend.
Maar eerder die dag hadden we spelletjes gespeeld met de kinderen. Melanie, Kim, Thalissa, Berat, Kristel en Emine waren bij Evelien en mij aangeschoven om met kaarten liegen te spelen... na een wat aarzelend begin, voor de meesten was het een nieuw spel, ging het er op..er werd wat afgelogen....jammer dat we moesten stoppen.. voor de kinderen, maar niet voor mij.. ik was me toch moe ineens.. dus ik heb een tijdje in de leerkrachtenkamer gezeten.
Ondertussen waren er werden er allelei hapjes neer gezet. De moeders van onze leerlingen hadden weer ontzettend hun best gedaan.. de tafels waren werkelijk overladen met gerechten uit allerlei verschillende landen...Wij hebben 10 nationaliteiten bij ons op school.. de leerlingen hadden een landen project gemaakt van deze 10 landen. En de moeders hadden uit hun eigen land een gerecht bereid...maar er was nog veel meer en ozo lekker...Van de kinderen kregen we eerst nog een rondleiding door de school. Melanie liep met Evelien en mij mee. Alleen werd ik regelmatig staande gehouden.. ik heb heel veel keren mijn verhaal verteld..tenminste het laatste stukje.. dat ik tot eind oktober bezig ben met de trastuzumab, dat ik medicijnen krijg om de bijwerkingen daarvan te beperken, dat die gecombineerde medicijnen zo sterk zijn, en de bijwerking hebben dat ik niet kan autorijden..toch vond ik het leuk om naast mijn collega's ook Nellie, Frans en Kees te zien, evenals heel veel ouders. Ik merkte dat ik veel namen echter niet meer wist.. niet van de ouders, maar ook niet van de kinderen....die hadden gelukkig naambadges op... wat gaat dat toch snel met je geheugen...
Om kwart over 5 had ik het gehad en zijn we naar huis gegaan.. het was zeker en geslaagde middag.

Mijn klaartje voor vandaag: we zitten midden in het kaartspel, vraagt Berat (7 of 8 jaar) me zomaar ineens (hij zat naast me) "Juf Frieke, heb je nu nog kanker?" Ik was even verbijsterd, ik had het niet verwacht .. maar toen kon ik hem naar waarheid antwoorden "Nee Berat, dat hebben ze allemaal eruitgehaald!" en we speelden verder.........

fijne dag allemaal

4 opmerkingen:

 1. Geweldig zo'n kereltje! Heerlijk dat je zo'n fijne dag had meisje, heb je glansrijk verdiend en kun je even op teren weer! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Frieke,

  Fijn om te lezen dat je het naar je zin gehad hebt. De organisatie van de gebeuren was veel werk, maar we hebben als team er ook veel voor teruggehad. Het was een superopening. We vonden het allemaal ook erg fijn om je te zien. Het is alleen wel voor jou allemaal zo dubbel. Je werkt er maar je maakt niet alles meer mee. Toch fijn dat je nu een eerste indruk hebt gekregen en dat je het fijn gevonden hebt. Misschien zien we je binnekort wel weer eens als het wat rustiger is. Dan heb je ook minder prikkels"
  Groetjes en een knuf Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieke,

  Ik zie dat Monique mij al voor is geweest:) maar ik zag dat je een super leuk stuk over school hebt geschreven.
  Heel fijn dat je het zo leuk hebt gevonden. ik vond het ook erg leuk dat je er bij was en onze grote trots nu gezien hebt.
  De rest van de avond is het nog eigenlijk heel druk geweest en het was een zeer geslaagde dag om moe op terug te kijken haha.

  Haha ja die Berat, wat zijn kinderen toch eigenlijk lekker recht voor zijn raap he.

  Hopelijk geniet je nog even na van deze dag en kan je er weer even tegen.
  Sterkte maar weer met alles.

  Liefs, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat het zo geslaagd was,daar kan je heerlijk op terugkijken :)
  Kinderen zijn zo onschuldig en durfen ook alles te vragen he,dat is het mooie van kinderen.
  Fijne weekend meis ene het goede lijf heb ik nog niet kunnen vinden

  BeantwoordenVerwijderen