.

.

zondag 12 april 2009

Pasen

"Zalig Pasen allemaal", dat is een groet waarmee wij elkaar op 1ste Paasdag begroeten. Maar wat wensen wij nu eigenlijk. Dat we lekker mogen eten, dat we veel mogen drinken, dat we gelukkig Paasshows kunnen bezoeken waar we ons geld kunnen laten rollen.. nee... dat alles niet....wat we wensen is de viering van het nieuwe leven en dat wij ons als mens daar in wel mogen bevinden. Pasen is het feest van de opstanding, van vernieuwing. Stil staan bij wat we zijn, hoe we ons bewegen in onze maatschappij en nadenken of dat wel zo goed is. Misschien is dat het wel, maar misschien kan het nog beter. Of misschien is het niet goed… dan is Pasen het feest om het roer om te gooien. Hoe? tja dat weet ik niet.. ik zou zeggen "gewoon doen", maar begin klein. Breng bijvoorbeeld orde in je leven door dingen die gedaan moeten worden op te delen in hapklare stukken.. dan heb je sneller dan je dacht het grote stuk klein gekregen.
Ik las van de week een stukje op soChicken.. het ging over blij zijn met je zelf…een echte eyeopener…lees het eens zou ik zeggen.. Leven is te mooi om alsmaar te mopperen, bang te zijn, of je over de kop te werken. Genieten is het toverwoord…genieten van elke kleine stap, van elk ding. Met mijn klaartjes probeer ik het kleine vanzelfsprekende te benoemen. Voor mijn zijn ze van levensbelang. Gewone dingen zien en er blij om zijn, er geluk uit kunnen halen….dat is voor mij het "zalige Pasen" wat ik ieder van jullie wens….

Mijn klaartje voor vandaag: we gaan straks met zijn allen bij Evelien en Nicky eten, ik moet mijn eigen stoelen meenemen en ze belde gisteren nog of ik wat cognac had….een déjà vu naar onze (Tonny's en mijn) begintijd.. het leven vernieuwd… zelfs hierin

1 opmerking:

  1. En wij wij zitten heerlijk op de camping te genieten van elkaar...Ik hoef niet zo nodig veel te eten zoals het tegenwoordig met pasen is.

    Wens jullie een paar hele fijne dagen toe.
    Dikke knuffel Gisella

    BeantwoordenVerwijderen