.

.

zondag 12 april 2009

gelukkig zijn

Als je gelukkig wilt zijn voor een uur, doe dan een dutje.
Als je gelukkig wilt zijn voor een dag, ga dan vissen.
Als je gelukkig wilt zijn voor een maand, ga dan trouwen.
Als je gelukkig wilt zijn voor een jaar, erf dan een fortuin.
Als je gelukkig wilt zijn voor een heel leven, beteken dan iets voor anderen.

1 opmerking:

  1. Ik schrijf even een stukje op vanaf mijn blog op Hyves,
    Ik denk wel eens na over die beroemde kreten(ja ik denk dus ik ben) I have a dream is er één van. Nou dromen had en heb ik zat. Het nare van dromen is dat de leuke nooit uitkomen en de nare meestal wel. Ik zou dat graag omgedraaid hebben als het kan. Zo droomde ik dat ik vanavond de lotto win. Heeeeeeerlijke droom, heel de familie vaart er wel bij hoor. Het was jammer dat mijn been besloot wakker te worden , dus ik moest ook. Goed oefeningetjes gedaan, ontbeten en nu zit ik zomaar ff te peinzen. Wat had ik verwacht eertijds en wat is er uiteindelijk uitgekomen. Nou, het verrast jullie niet als ik zeg ....niets! Alles gaat immers altijd zoals het gaat en je kunt er niets aan doen. En Yes, we can! dan?
    Natuurlijk, die hebben we ook, de wilskracht. Daar schermen mensen altijd mee, ook zij die zelf maar weinig hebben. Wilskracht heb je wel nodig tegenwoordig. Het is enkel niet eerlijk van de buitenwereld om alle problemen maar op te hangen aan gebrek aan wilskracht. Roken, graag snoepen, drugs, eetverslaving, angsten, alles gaat natuurlijk meteen over als je maar wilt! Wilskracht dus. Nou we weten allemaal wel dat DAT een fabel is. Niemand komt ergens zonder hulp, begrip, en natuurlijk moeten de omstandigheden meewerken. Ik huiver als ik de onverdraagzaamheid lees en zie van veel mensen. De kritiek, de meedogenloosheid. Dat maakt mij bang. Toch probeer ik elke dag op zoek te gaan naar iets moois, iets dat je hart verwarmt, het helpt echt. Ik ben voor zover dat mogelijk was in ons vreemde gezin, opgevoed(opgevoed?) in het geloof, mede door oma. Dus Pasen zegt mij toch nog altijd iets. Al is het maar een nieuw begin, een nieuwe kans, die verdienen we allemaal! Ik wens jullie dat allemaal toe plus fijne dromen natuurlijk!

    Er brandt hier ook een kaarsje voor Mieke. Verder hoop ik dat Pasen alles brengt wat je er van verwacht, inderdaad het feest van new beginnings. En zoals je al zei old patterns, dat is altijd zo leuk om mee te maken. Je hebt dan toch het idee dat er altijd iets van jou...jullie...doorleeft, dat is een troostrijke gedachte. Knuf: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen