.

.

dinsdag 24 maart 2009

hand en zakken gevuld

Een half uur... zolang ben ik bezig geweest die armkous aan te trekken... stel je maar gewoon een losse mouw voor van elastisch materiaal...nog geen minuut, normaal gesproken, lukt het je om zoiets aan te trekken.. maar dit ding.. pffffffff.. het komt natuurlijk ook omdat je maar met één hand kunt werken.. sokken en kousen doe je anders met behulp van 2 handen aan.. ik tenminste wel... nu moet je 1 hand missen want die is het lijdend voorwerp in deze...en mijn andere hand is ook goed gevuld.. met vocht dan wel.. dat is gewoon de pech...2 dikke handen van oedeem...dus lastig lastig lastig....maar als alles goed is, wordt daar aan gewerkt... ik heb ook een elastische hand voor rechts.. maar die gaf na een halfuur al helemaal blauwe vingers.. daar ga ik de draagtijd nu maar mee opbouwen op advies van de therapeute die de kous heeft aangemeten.. misschien helpt dat..tja Annie het is gewoon zo.. in juli pas kan ik de tweede bestellen..wel raar hoor maar dat zal wel ontmoedingingspolitiek of zoiets zijn van de zorgverzekeraar.. net of je voor je plezier oedeemhanden, voeten benen of armen hebt...of misschien denken ze dat na 3 maanden kous alles zo geslonken is da je een nieuwe maat moet.. ze worden immers aangemeten, zelfs het label in de kous en hand draagt mijn naam....

Gisteren hebben we 4 zakken kleding, 1 zak schoenen en 1 zak lakens, slopen, doekjes enzovoort bij mijn moeder uit de kast gehaald... de moeite waard hè.. het gaat allemaal in de kledingcontainer...
Nu wil mijn moeder dat ik ook met haar naar haar papierwinkel ga kijken.. ik heb al gezegd dat ik er echt één ben van.. o.. een jaar of twee terug.. weg ermee..maar dat is dan goed...we zullen zien.. afspraak voor volgende week maandag...Het gaat overigens prima met haar.. het lopen gaat steeds beter, ook het bukken en wat doen... nee.. die nieuwe heup doet haar goed..

Ik kan met Nedeltran de jeuk aardig in de hand houden.. wel samen met Cetrizine , maar dan lukt het .. slapen blijft wel lastig.. echt pas na 4 uur in de ochtend sukkel ik in slaap.. daarvoor lig ik veel te woelen om maar niet te krabben.. maar het wordt steeds beter beheersbaar, gelukkig.. ik durf nog niet te stoppen met Nedeltran en Cetrizine...geen slapende beren wakker maken ..Ik heb net maar om een herhaling van het recept gebeld...

Mijn gewicht lijkt iets te zakken.. mag ook wel want al merk ik het niet echt aan mijn kleding, dénk ik van wel, en dan zit alles net een beetje anders...toch ga ik vanmiddag met Janneke shoppen voor ondergoed/kleding...met veel of met wat minder vocht, denk ik dan maar. Tjonge wat denk ik weer veel..

Het wordt tijd dat ik een boterham pak... want ontbijten moet, ook al is het 10 uur in de ochtend..

Mijn klaartje.. vanochtend lag ik in bed en ik hoorde de regen op het dakraam tikken...maar toen ik opstond was het droog en scheen er zelfs een waterig zonnetje...en dat doet het nu nog..

fijne dag allemaal


2 opmerkingen:

 1. Vervelend zeg zo die kous aan te trekken,kan Tonie je niet helpen? of is die vroeg de deur uit?

  Gerard heeft plezier in psp zal hem wel aangestoken hebben haha.

  Even over mijn acer,toen ik hem een aantal uur had gaf hij de ene na de andere blauwscherm,de drivers waren van de usb verouderd.
  Ik hebDrivermax agent gedowload en alle drivers geupdate en nu werkt hij als een zonnetje,gelukkig want zag het al somber in.
  Psp draait hier ook alleen een aantal filters heeft die problemen mee maar dat is ook zo opgelost met een path voor muromeister.

  Hier schijnt het zonnetje ook uitbundig met af en toe wat regen jammer genoeg.
  Een fijne dag meis en denk goed omjezelf hier ff een knuffel vanuit Drachten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je weet wel waarom je ziekteverlof hebt hé, al die tijd die je nodig hebt om die kous aan te krijgen...
  hoor toch precies een beetje vooruitgang in het jeuk-verhaal?! nee, zeker nog niet stoppen hoor! geen risico's nemen hé!
  tricky

  BeantwoordenVerwijderen