.

.

dinsdag 31 maart 2009

kukeleku, kukeleku, kukeleku....

Het was kwart voor 10 toen ik mijn benen uit bed zwaaide.. niet dat ik constant geslapen heb, maar ik heb geslapen.. wat wil je dan ook.. met die medicatie...
2 x daags 1 tablet cretizine
2 x daags 1 tablet hydroxyzine
1 x daags 2 tabletten hydroxyzine ('s avond)
2 x daags 2 tabletten nedeltran
1 x daags 4 tabletten nedeltran ('s avonds)

Je zou er zo'n tijdenpillendoos voor aanschaffen.. want ik was met enkel nedeltran al in de war. Misschien zal ik het wel doen, ik moet direct toch weer naar de apotheek om de rest van de medicijnen op te halen.. ze hadden gisteren niet genoeg.. o ze willen het wel brengen hoor, maar ik ga het net zo lief halen.. het is mooi weer..

In ieder geval die hoeveelheid tabletten gisteravond heeft er voor gezorgd dat ik maar twee keer wakker werd van het krabben....niet slecht hè.. en dan val ik na half 6, was het deze keer, in een onrustige slaap waaruit ik wakker schiet om half 10. Gedesoriënteerd blijf ik nog even liggen, maar dan realiseer ik me dat ik op moet staan...
Mee dat ik bijna een uur later aangekleed en boven uitgerommeld ben, is het 11 uur voor ik beneden aan mijn eerste kopje thee zit met de daarbij behorende boterham en wat tabletten :)

Met de Afghaanse Grote Tentconferentie op de achtergrond, probeer ik wat zinnigs in dit blogje te tikken en tegelijk te volgen wat er gebeurt.. een onmogelijke zaak, realiseer ik me nu... ik kan nog niet praten en breien tegelijk zoals er zo fijntjes gezegd wordt van mensen die kunnen multi-tasken..

Ach, het zal vandaag nog wel uitgebreid allemaal bij elke zichzelf respecterende zender in het nieuws komen. Dus ik richt me wat meer op mijn eigen schrijfsel.

Ik heb net een heel interessant artikel gelezen over de salarisschaal in het onderwijs. Te beginnen in 2010 moeten er in 2014 30% of meer LB schalen onder het onderwijspersoneel zijn. Dat betekent voor mijn school dat ik kans heb in de LB schaal te komen. Het verschil tussen een LA schaal en een LB schaal zijn de doorgroeimogelijkheden. Na een aantal jaren zit iedere groepsleerkracht tegen de bovengrens van de LA schaal aan. En daar blijft hij met wat pech zijn hele leven hangen. Want de LA schaal is gekoppeld aan de functie groepsleerkracht. En je moet eens weten hoeveel beroepen de functie groepsleerkracht hebben in het onderwijs.. neem nu mijzelf.. ik ben intern begeleider, dat is mijn beroep.. maar volgens de salarisschaal ben ik groepsleerkracht met een taak...LA schaal dus...geen enkele mogelijkheid om een carrière move te maken binnen mijn beroep.. onderscheid in salaris bestaat alleen door het aantal dienstjaren.. maar later ook allang niet meer als je aan de top van de schaal zit.. en dit staat op het punt aangepakt te worden…nu zou mijn functie toch wel veranderen gezien het hele vernieuwende functiehuis binnen het basisonderwijs…..met deze constructie zou intern begeleider een functie worden in plaats van een taak van een groepsleerkracht zoals het nu in meer de 90% van de basisscholen het geval is… maar het is fijn te weten dat ook vanuit de andere kant de salarissen van het onderwijs, basisonderwijs dan zeker, worden aangepakt. Dat het salaris niet afhankelijk meer is van de functie, maar ook van ontwikkeling en inzet. Dit artikel staat overigens in het Onderwijsblad nr. 6, het orgaan van de Algemene Onderwijsbond.

Tricky van harte gefeliciteerd met de goede uitslag van je scan. Helemaal schoon is geweldig, is meer dan geweldig.. en nu de rest hè.. de wederopbouw en alles wat daarbij komt kijken…

Truike ik weet het hoor… het wil en moet en zal goed komen en de jeuk moet willens en wetens verdwijnen… was het maar zo gemakkelijk.. Toch zie je me niet bij de pakken neerzitten hoor.. ik ben nog steeds een vechter, een musquetierette… wat jij Annie?... we gaan er zeker voor..

Coralie ik heb je al gemaild… ik ben ook reuze benieuwd naar jouw uitslag… en Heidi wat had je een bijzonder mooi Klaartje..

Ik heb ook een mooi moment…vorige week kreeg ik een telefoontje van Betty, een collega ib-er van een school die niet meer in ons netwerk zit.. hoe gek kan je het maken denk ik dan.. de school deelt een gebouw met een school die wel in het netwerk zit….een bestuurlijke zaak en beslissing dus..
Maar goed.. dat telefoontje van Betty deed me goed.. liet me lachen en gaf me het gevoel erbij te horen…

Mijn klaartje van vandaag: de enige haan in het kippenhok laat luidkeels keer en keer van zich horen: het is lente…..kukeleku…kukeleku…..kukeleku…..


2 opmerkingen:

 1. kukeleku!
  thx voor je duimen, je mailtje, je klaartjes, je doorzettingsvermogen ondanks al die vervelende bijwerkingen en kwaaltjes, je blogje, je gewoon er zijn!
  ben gewoon lekker blij vandaag!
  tricky

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zo blij dat je tenminste hebt kunnen slapen op wat voor manier dan ook. Sja de tentconferentie, we merkten er wel wat van op de snelweg, de hoge pieten zijn toch op rotterdam airport ook geland. Zag onderweg een paar auto's begeleid door motoragenten. Ik ben zo blij dat Wilders er niet stond als gastheer. JP is ook niet mijn favo maar altijd nog beter om mee voor de dag te komen. Ik lees dat we donderdag naar de 19 graden gaan, joepie!Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen