.

.

woensdag 4 maart 2009

jeuk, jeuk, jeuk

Voor vanmiddag heb ik toch maar weer een afspraak bij de huisarts gemaakt..ik word langzamerhand stapelkrankjorum van de jeuk...overdag gaat het wel.. dan heb je links en rechts wel wat te doen..maar na vier uur in de middag begint het...dit weet ik dan nog redelijk uit te houden tot na het eten. dan spring ik onder douche en dat doe ik 's avonds nog een keer of drie.. gewoon warm water over me heen laten stromen, niet boenen, niet krabben.. daarna droog deppen..maar als ik dan om 11 uur naar bed ga, begint het binnen een half uur zo heftig dat ik werkelijk het hele bed zie..slapen is er nauwelijks bij, wat doezelen...en dan er maar weer uit.. water over mijn armen laten stromen.. gewoon koud water.. het helpt echte allemaal maar voor één moment.. dus daarom maar weer eens naar de huisarts.. Lips zal toch verder moeten zoeken... want dit trek ik niet meer...het interesseert me niet eens meer waarvan die jeuk komt.. ik weet alleen zeker dat het geen voedselallergie, zonnejeuk of verandering van waspoeder, make up ed is.. ten eerste heb ik gelet op mijn eten, de zon is er niet en ik heb mijn eigen merken die ik al jaren heb.. er is ook niets op mijn huid te zien behalve het rode van het krabben... voor mijn gevoel zit het dan ook dieper.. het lijkt zich wel met het bloed te verplaatsen..
Verder hoest ik de longen uit mijn lijf, een heel droge hoest die niet door zet...en heb ik ineens ook blauwe knieën.. nou dit alles bij elkaar vind ik wel weer een bezoekje aan de huisarts waard.

Als er iemand is die een oplossing weet, dit herkent en weet wat er gedaan kan worden...laat me dat alsjeblieft dan eens weten..antihistamine tabletten helpen niet, corticosteroïden helpen ook niet...ik heb tavegil geprobeerd die speciaal zich op richt op jeuk: geen resultaat.. misschien heb ik het tekort geprobeerd.. slechts één tablet.. maar je moet binnen een half uur resultaat hebben.. zo werken die tabletten nu eenmaal...smeren met crèmes en lotions, zalf en weet ik veel wat ..geen resultaat.. soms lijkt het zelfs te verergeren daardoor..

In ieder geval.. ik kom net van de markt en van de boekhandel.. ik heb toch maar het boek Nigella Express gekocht...dat is een snelkookboek, en ik heb brood gehaald.. en gewoon omdat ik het nodig heb een chocolade croisantje.. die ga ik lekker opeten, bij een heet kopje thee...want er staat weer een dunne koude wind...

Oja ik heb gisteren heel gezellig zitten kletsen met Mieke T. Moeten we vaker doen...:)

6 opmerkingen:

 1. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen om je op te beuren. Ik heb zelf altijd veel last van jeuk door de schildklier toestand, maar zo erg als jij nu, nee . Je vindt er ook weinig over, patienten met kanker zijn gevoelig ervoor maar ook suiker en zwangere vrouwen, sja wat moet je er mee. Verder kunnen lymfomen jeuk geven, gezwellen in de lymfen. Ik hoop dat iemand een idee heeft, zodat het wat draaglijker wordt. Ik las een tip van een vrouwtje die heel erge jeuk altijd heeft, doperwten invriezen in plastic zakken en dat erop leggen. Coolpacks zijn immers hard en vormen niet mee met je lijf. Zakken bevroren erwten wel. Ik hoop dat de dokter nog een slim idee heeft, heel veel sterkte meiske, knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frieke,
  Kan me voorstellen dat je langzamerhand krankjorum wordt van de jeuk, ontzettend zeg, wat een ellende! Ik hoop dat jouw huisarts toch nog een paardenmiddel kan vinden.

  Die chocolade croissant zal zeker gesmaakt hebben.
  Ik was vanochtend ook even bij jullie op de markt en toen ik langs de bakker liep kwam ik ook even in de verleiding om iets lekkers te kopen, het rook er zo lekker, hmmmm!!!!
  Och ja meiske, dat moet toch kunnen zo af en toe!

  groetjes,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Frieke,
  ik reageer hier maar even want zie dat je wenig op valtaf komt, hoop in ieder geval dat het gaat lukken want ben niet zo'n held met de PC!
  Die jeuk, mischien helpt menthol talkpoeder of als je dat al geprobeerd hebt, wrijf met ijsblokjes (in een plastic zakje) over de plekken heen het werk een beetje verdovend is mijn ervaring en ik hoop dat het jou ook verlichting geeft.

  Lieve meid ik hoop dat je er wat aan hebt en dat het vandaag beter met je gaat.
  Sterkte

  Gerlot

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben net bij de apotheker een nieuw zalfje gaan halen tegen de jeuk... heb er ook veel last van, maar toch niet zo erg als jij denk ik.
  bij mij wordt het vooral naar de avond toe erg, en ja, het helpt om onder de douche te gaan staan, maar da's maar voor even hé! ik heb nu een zalfje dat de apo zelf gemaakt heeft, oa met cortisone en menthol erin, maar ik denk dat jij al alles geprobeerd hebt hé meid... bij mij willen de Aerius-tabletjes ook wel helpen als het echt erg wordt, maar ... altijd maar voor even hoor! ik begrijp dat je er krankjorum van wordt! sterkte meid!
  ps: heel erg bedankt voor die leuke tag, maar door probleempjes met mijn laptop krijg ik m helaas niet op mijn blogje, jammer hé!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Triamcinolonacetonide 0,1% fna is de enige zalf die mij helpt. soms weken geen last. stuur je nog een foto van de tube.Heb ook een andere fabrikant gehad zelfde inhoud andere samenstelling werkt bij mij niet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. KANKERJEUK, IK WORD ER OOK KANKER GEK VAN

  BeantwoordenVerwijderen