.

.

vrijdag 13 maart 2009

het jeukt wanhopig

Ik trek het niet meer!... vannacht weer doorwaakt van de jeuk.. is er nu echt niemand die een oplossing weet??? zo meteen maar weer de huisarts bellen.. ik wilde vannacht eigenlijk naar de SEH, maar Tonny lag zo lekker te slapen..weet je dat je zo wanhopig van jeuk kan worden, jeuk zonder einde dat je er over denkt iets te doen in de vorm van automutilatie of erger?... nou ik weet het inmiddels wel.. en dat is ook om gek van te worden.. het enige dat me tegenhoudt is mijn gezond verstand.. en daar heb ik gelukkig ook zat van.. de wetenschap dat je zelf verwonden de jeuk niet weg neemt.. ja voor even zolang de pijn duurt, maar dat is het dan..

De huisarts heeft een nieuw middel nog... iets wat ik niet ken, dus ook niet gehad heb.. de SEH kan me ook niet helpen zegt hij... en dat weet ik eigenlijk ook wel.. maar daar kunnen ze me wel plat spuiten.. de huisarts geeft aan dat ik echt niet meer hoef aan te duiden hoe wanhopig ik ben.. hij ziet de ernst van de situatie wel... nou niet dus als ik het hem niet vertel.. dus dat heb ik gedaan...en ik moet vertellen hoe wanhopig ik ben anders ga ik daar onderdoor..

Wat een klaagzang, een herhaalde klaagzang wordt deze blog zo... maar de jeuk beheerst mijn leven.. overdag maar vooral 's avonds en 's nachts..

Gisteren was het erg gezellig geweest met Anneke. Dat kunnen we toch goed, beppen, luisteren en lachen.. echte vriendschap heeft niet meer nodig hè..we doen het snel weer over... met Greet en Margot of zonder, misschien met Ineke ook erbij weer een keer...gewoon het oude zorgteam.. zodra ik weer auto kan rijden, zelf kan autorijden, is die mogelijkheid aanwezig.. dan kunnen we afspreken om ergens een vorkje te pikken of zo.. maar dan kan ik ook weer eens naar jou Coralie of naar jullie Trudie en Annie.. om hetzelfde eens te doen.. jullie zien wel.. ik maak plannetjes.. maar in mijn achterhoofd blijft de eeuwige jeuk..

"Leven is een feest van overgave" las ik gisteren ergens.. kan wel zo zijn, maar dan heb ik onderhand mijn recht van leven wel verdient....

Fijne dag alle.. ik ga de nieuwe medicijnen halen en bidden dat het helpt...

grtsps.. op die brede glimlachtfoto mogen jullie echt nog even wachten.. ik heb geen glimlach over.. enkel grimlach...

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop met je mee vrouwke dat de nieuwe medicijn helpt. Al vermindert het de jeuk maar tot een draaglijke versie. Ik zit alles af te googlen, er schijnt voor een jeuk zoals jij hebt niet echt één middeltje te zijn dat afdoende is. Cortisone en antihistamine helpen niet meer of nauwelijks. Het meest wat ik lees is dat de slachtoffers een combinatie vinden die hen enige verlichting geeft. De medicijnen plus koeling met coolpacks of zoiets, mentholgelei, lauwe douches met mentholachtig douche schuim, te koop bij de tuinen, zeezout. Een airco in de slaapkamer , ja als ik kon toveren ...kon toveren...dan wist ik het wel. Stress schijnt ook een grote boosdoener te zijn, door de jeuk krijg je stress en door de stress weer jeuk en dan zijn we er weer. Maar hoe kun je nu ontspannen en je stress verminderen als je die jeuk hebt? Logisch dat je er wanhopig van wordt, knap ook dat je toch je koppie er bij houdt, blijven doen hoor, al is het nog zo moeilijk. Die foto komt er, die jeuk gaat eens weg, wanneer weten we niet maar het komt. Meestal als we zo wanhopig zijn dat we het niet meer weten, komt er iets. Ik bid en hoop dat dat iets snel komt voor jou. Dit is te erg voor mijn Klaartje, knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frieke,
  Wat vreselijk voor je zo'n jeuk,ik hoop zo voor je dat deze nieuwe medicijnen gaan helpen. Lijkt me inderdaad om gek van te worden.Heel veel sterkte!
  Knuf Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieke,
  Ik hoop zo voor je, dat het nieuwe middeltje, je van de jeuk afhelpt.
  Als het niet helpt is het misschien een idee om met een specialistisch ziekenhuis( Antoni van Leeuwenhoek bv) contact op te nemen.
  Zo zie je maar iedereen denkt met je mee!
  sterkte meid!
  groet,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach meiske ik hoop en bid ook dat de medicijnen helpen,als is het dan alleen dragelijk maar niet dat je zo gek word van de jeuk...

  Het enige wat ik ken is een havermout papje maken en dat op de plekken leggen,maar jij heb overal jeuk dus dat zal dan niet helpen denk ik.

  Hier een dikke knuffel voor je en toy toy meiske.

  BeantwoordenVerwijderen