.

.

vrijdag 9 januari 2009

Scholfilet met wortel en prei en mosterdsaus

een slanke hoofdschotel voor 2 personen
bereiding: 30 minuten ( 15 minuten voorbereiding)
de cijfers per portie:
Kcal: 191 Eiwit:25.06 Koolhydraten: 13.36 Vet:2.89

Ingrediënten
1 pak (250 gram) diepvriesscholfilet (IGLO) of 300 gram verse scholfilet
1 winterwortel (250 gram)
2 struiken prei , niet te dik (300 gram)
1 blokje visbouillon
250 ml water
2 theelepels mosterd
2 scheutjes kookroom light
zout, peper
vloeibaar bakmiddel (blueband)

Voorbereiding
Ontdooi indien nodig de scholvisfilet.
Was de prei, halveer de stronken en haal 8 lichtgroen blaadje uit de prei (het zachte binnenste). Breng in een pan wat water met zout aan de kook, voeg die blaadjes toe en kook ze in 4 minuten beetgaar. Haal ze daarna uit het water en leg ze even aan de kant.
Snijd de overgebleven prei in dunne stukjes. Schil de wortel, snijd hem overlangs in 4 stukken, haal de harde groene kern er uit en snijd de over gebleven wortel in kleine blokjes.

Bereiding
Laat in een wokpan wat vloeibaar bakmiddel heet worden, voeg dan de gesneden prei en wortel toe. Roerbak dit groentemengsel een paar minuten. Voeg dan het water met het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook, temper het vuur en laat het mengsel 5 minuten garen.
Neem een stuk aluminiumfolie, vet dat in en leg het groentemengsel erop. Dat haal je uit het kookvocht met een schuimspaan. Bewaar het kookvocht want dat is de basis van de mosterdsaus. Leg nu boven op het groentemengsel de (ontdooide) scholvisfilet. Strooi wat zout en peper over de filet. Leg op de filet de voorgekookte reepjes prei.
Vouw de alufolie dicht en leg hem in en stoompan voor 15-18 minuten. Ik heb geen stoompan, dus ik gebruik een vergiet. Dit hang ik boven een pan kokend water, deksel op het vergiet en stomen maar.
Maak ondertussen een aardappelpuree voor erbij. En natuurlijk de mosterdsaus. Pak het groentenat als basis. Voeg daaraan 2 theelepels mosterd toe en 2 keer een scheutje kookroom. Laat het geheel 3 minuten inkoken.. wel af en toe roeren anders bakt het aan. Even proeven voor de smaak….
Haal na ruim een kwartier het vis-groente pakje uit het vergiet. De vis is gaar gestoomd. Schep wat op een bord en dien het op met aardappelpuree. Schenk wat mosterdsaus over alles..

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen