.

.

maandag 15 december 2008

to miep or not to miep

ik kan twee dingen doen: op de bank gaan zitten en mezelf beklagen en zielig zitten vinden.. of gewoon toch de draad op pakken waar het kan en denken... de 23ste januari is de laatste keer.. nog maar 6 te gaan.. en dan zien we wel weer verder..
het zal jullie niet verwonderen dat ik voor de laatste optie ga. anders word ik nog ziek van mezelf..

ik ben nog steeds, of al weer, kerstkaarten aan het schrijven, ik heb net wat gestreken.. daar ontkom ik toch niet aan.. lekker gekletst met Anneke, gemaild met Margot, gedacht aan Greet.. hup Greet: laat je niet ondersneeuwen.. en mijn kantoor wat opgeruimd....Tonny had er wat spul neergelegd... en blijkbaar vergeten dat er deze week nog leelingen komen..

ondertussen ben ik aan het kijken naar een nieuwe kookplaat.. die ik nu heb, roept alleen maar ergrnis op... ik kan wel 2 kookpannen achter elkaar zetten, maar een kookpan en een koekenpan passen niet samen.. en dat is meer dan vervelend want de meest gebruikte pitten kan ik zo niet gelijk gebruiken.. aan de turbopit en warmhoudpit en wokpit.. waar ik ook niet gelijk bij kan, heb ik te weinig als ik gewoon iets wil klaarmaken.. dus .. opzoek naar iets anders... jammer hoor want deze plaat is nog geen jaar oud..en we hadden echt gedacht dat hij zou voldoen... helaas blijkt in de praktijk anders.. hij is prima voor als je gewoon kookt.. maar gebruik je meerdere pannen dan gaat het mis..
momenteel heb ik mijn oog laten vallen op een ATAG plaat gas op glas.. met de wokbrander helemaal links...en de bedieningsknoppen ook links.. maar hij is behoorlijk aan de prijs.. en aangezien ik straks met mijn salaris omlaag ga.. wegens een jaar in de ziektewet..denk ik dat ik het voorlopig nog maar even zo moet doen...ach het kan wel.. maar tja..... je snapt het wel..ik ga de staatsloterij winnen.. dan kan het lekker wel...

ik zal blij zijn als het donderdag is.. misschien heeft Knibbeler een afdoende oplossing voor mijn handen.. want dat gaat steeds slechter...een beetje op en af dat wel, maar als het af gaat, steeds weer wat slechter.. en soort omgekeerde Echternach.
als het kan zal ik een foto maken en plaatsen.. dan zien jullie wat ik bedoel met bramenpaars.....Tonny kwam gistren heel erg lief met een kaasmolenrasp van de Makro.. hij ziet dat het raspen van kaas zo moeilijk gaat..

had ik al gezegd dat mijn invalster van dinsdag er niet is...dat betekent dus 7 leerlingen voor mij deze week... ach het is de laatste week voor de vakantie.. een makkie,.... het zijn 5 leerlingen voortgezet onderwijs.. dat loopt vanzelf.. en 2 basisschool.. dat gaat ook vanzelf....oefenen voor de eindcito.. ik heb een leuk computerprogramma daarvoor.. maar 7 leerlingen zelf betekent ook 7 keer alle inkomsten voor mijzelf.. en dat is wel leuk nu...

morgen lekker naar Coralie op de koffie...en Evelien komt ook morgen... even zien hoe dat in het vat komt...en misschien toch aan die merengue beginnen....

fijne dag allemaal


3 opmerkingen:

 1. Heb snel even je week doorgelezen. Het houdt ook nog niet over hé, maar weet je als je ook maar niet tekort komt. Ik ben effe uit bed voor het eerst, het weekje was een ramp. We waren te slap om maar iets te doen, heb amper een kerstmarkt gezien. Vrijdag op vertrekdag was ik zo ziek dat Hans een waarlijke helletocht heeft moeten maken. In éen ruk van cochem naar rotterdam in 3 en een halfuur, meteen het bed in en ik ben er nu voor het eerst ff uit en achter de pc. De kookplaatproblemen ken ik wel, bij mij passen ook geen 2 normale pannen achter elkaar. Verder hoop ik dat je de loterij wint hoor. Lijkt me erg naar voor je die handen, nu merk je natuurlijk pas hoe erg je ze nodig hebt. Maar zoals je al zei nog maar 6 keer, dat is te overzien nu, er komt een end aan echt waar. Ik mail je nog ff zometeen voor ik weer in bed duik. Zal wel een raar comment wezen dit, maar ja ik ben er nog niet helemaal bij lol!de woordverificatie die ik nu in moet tikken is cully , nou dat kan wel eens kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frieke,
  wat een doorzettingsvermogen heb je, om dit toch te doorstaan met een lach en een traan!
  Dat van die kookplaat ken ik, vlees bakken en aardappels opbakken tegelijk lukt niet, of een van de 2 moet op een lage pit....het lijkt wel of kookplaten worden uitgevonden door mensen die nooit koken LOLLL
  Ik wens je heel veel sterkte deze periode, en wat betreft de loterij: als ik win, krijg je een kookplaat van me :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieke,

  Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag. Maak er ondanks alles toch een leuke dag van meis.

  Wat die kookplaat betreft, ik herken dat probleem helemaal. Komt nog bij dat ik aan boord maar een kleine keuken heb met een klein aanrecht waar ik aan kan werken. Daar staat dan nog mijn senseo op.
  Dus soms is het echt ergerlijk om daarin te moeten koken. Met zijn tweedjes gaat het wel, maar van zodra er mensen bij komen en je iets specialer wil klaarmaken zit ik met het probleem van ruimte tekort. Maar goed, t'kan hier aan boord nu eenmaal niet anders dus tis improviseren..
  Ik beloof je als ik de loterij win krijg je super de luxe kookplaat kadeau..

  Nog 6 keer meid.. het einde van deze lijdensweg is nabij.
  2009 wordt jou jaar lieverd.

  Knuf, klaar

  BeantwoordenVerwijderen