.

.

zaterdag 8 november 2008

chemo 5 deel1b

zo een dag erna en zo far so good.. of dat door de via het infuus toegediende medicijnen zijn of de morfine komt, weet ik niet maar ik heb gisteren bijna de hele kuur en de rste van de dag geslapen.. wel duizelig en misselijk tijdens het toedienen van de chemo, maar dat was het dan ook, wel minder dan gisteren tijdens het toedienen van de herceptin .. vannacht zowaar ook geslapen.. maar nu toch wel steeds misselijker aan het worden.. net of zodra alles in gang wordt gezet mijn lichaam terughoudend reageert..
op dit moment slik ik alleen paracetemol en morfine.. eigenlijk palladon-sr.. de ibuprofen is er even af.. zolang het duurt dan toch.. de paracetemol moet ik blijven slikken omdat dat gelijk een beschermlaag vormt volgens de verpleegkundige... hoe het precies zit weet ik niet meer.. maar daar zal ik wel weer naar vragen..

Mijn draagbare dvd doet het prima.. al heb ik hem in het ziekenhuis nog niet veel gebruikt.. wel gisteravond thuis.. tja ik wilde het toch weten hoe het ging met een hele film.. nou dat gaat prima op één volle batterij hoor.. zelfs nog over.. maar dan moet je hem wel opladen..
straks als Tonny terug is- hij is bij Evelien en Nicky een poort aan het inhangen- ga ik weer mee boodschappen doen... gewoon een beetje rustig, dan moet het lukken...

Ik hoorde van Coralie dat zij in de ziektewet na een jaar gaat vallen dus maar 70% salaris gaat krijgen... dat moet ik toch ook eens navragen bij Mieke T. hoe dat bij mij zit.. ik kies er immers niet voor om thuis te zitten, maar als ik moet werken om uit die ziektewet te blijven wil ik dat wel van te voren weten.. weten wat me te wachten staat..

Mijn taximachtiging is ook weer rond.. niet voor de hele medicatietijd maar wel tot april.. dus een half jaar.. daarna vraag ik hem gewoon weer aan... maar ik zal eerst zelf wel weer moeten betalen.. want we vallen in een nieuw jaar.. en dan krijg je weer je eigen risico's.. of geldt dat op lopende zaken niet.. navragen bij cz maar weer.. ik hoop dat ik een vriendelijk iemand bij de klantenservice krijg.. want dat wil nogal eens verschillen daar...

Ik ben ondertussen bezig met een recept voor overgebleven rijst.. maar dat komt wel... dat moet ik eerst zelf eens uitproberen..

allen weer bedankt voor de steun, de kaarten en het meeleven.. ondanks jullie eigen sores..

en mijn klaartje: ik heb geslapen... zonder teveel pijn..

fijn weekend
grts

2 opmerkingen:

 1. Hoi Frieke,
  Wat fijn dat je eindelijk weer hebt kunnen slapen, alleen die misselijkheid is vervelend. Ik heb het donderdagavond ook niet binnen kunnen houden en ben gisteren en vandaag ook nog steeds misselijk, Vanaf dag 3 mocht ik een extra pilletje voor de misselijkheid dus dat heb ik zojuist maar ingenomen. Gisteren kreeg ik van de verpleegkundige die de spuit komt zetten de raad om goed te drinken, dat deed ik alwel, maar de koffie, thee en chocomelk smaken me ook niet meer dus zit ik nu aan het water dat ik 10 seconden in de magnetron opwarm, anders is het weer te koud aan mijn tandvlees. Maar hopen dat die chemotroep weer snel uit het lichaam gaat dan is de misselijkheid ook weer over.
  We houden vol!!!!


  Oja, die 70%, heb ik nog nagevraagd bij onze personeelsdienst en het zit zo. Volgens de wet krijg je de eerste 2 jaar van je ziek zijn 170% salaris. Dit heeft mijn werkgever verdeeld over het 1ste jaar 100% en het 2de jaar 70%. Pas als er van de arbodienst een volledige betermelding komt wordt het salaris weer op 100% gezet.
  Dus voorlopig "leve de recessie"!!!!!!!!!!
  Och, daar komen we ook wel weer doorheen, toch.

  Ik wil je hartelijk bedanken voor alle mooie boeketten, het ging inderdaad alleen niet zoals in het mailtje stond aangegeven. Ik
  maar wachten , wachten, wachten en het bleven er maar zes tot vandaag, nu kan mijn weekend niet meer stuk!
  Bedankt!

  Veel succes maandag bij dr Bebber, ik zal aan je denken.

  Probeer een beetje te genieten van het mooie weer en een gezellig weekend.
  liefs,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frieke, fijn dat het tenminste redelijk gaat. Dat je hebt kunnen slapen ook. Ik heb ook een draagbare dvd, gewonnen met bingo, heb hem enkel nog niet uitgeprobeerd. Ik ben niet zo.n filmkijker eigenlijk. Kan mijn gedachten er niet bijhouden. Lezen gaat makkelijker bij mij, raar he? Ik ga zo ook even ertussenuit, proberen of het gaat, de zon lokt. Fijne dag meiske: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen