.

.

zaterdag 25 oktober 2008

m & m

Ik kreeg van de dokter een ibuprofen recept.. tegen de pijn.. verder kon hij weinig voor me doen.. ook niet tegen de misselijkheid.. dus ik ga maandag maar weer eens een rondje ziekenhuis..
En jullie raden het al.. die ibuprofen knocks me down zo gezegd... alleen de pijn blijft aanwezig.. als een 6-7 maar ineens weer een 8...
Ik ben deze chemo ronde langer misselijk als de vorige keer...nou misschien niet langer maar wel heftiger.. ik ben ook meer moe... zomaar ineens val ik gewoon in slaap.. doze ik off... en dan ineens ben ik weer wakker.. mijn energieniveau ligt heel laag. Ik heb zelfs geen puf om in mijn kantoor te zitten achter mijn pc.. dus ik zit in de kamer met de laptop op schoot een beetje te pielen.. en naar de tv te kijken.. maar als je vraagt wat ik ze.. oja het programma weet ik wel Saturday Kitchen op de BBC... maar de inhoud verlies ik bijna geheel..
Boodschappen doe ik vandaag niet... ik moet oppassen dat ik niet aldoor door blijf eten om de misselijkheid te overeten... iets wat niet lukt.. daar ben ik inmiddeld achter.. ik word alleen maar misselijker door het alsmaar eten.. een soort boulimia effect lijkt het wel..

Het zal wel beter worden komende week... zeker als ik aan jouw oneliners denk Trudie..en al jullie bemoedigende ondersteuningen.....

Mijn klaartje: ik krijg vandaag een boekje dat ik al heel lang wilde hebben...een kookboekje, gekocht via marktplaats... dat maakt me zo blij.....

4 opmerkingen:

 1. Hey kanjer,Doe maar lekker rustig aan,chemo zet je hele lijf op zijn kop.
  Wel verschrikkelijk balen dat je zo erg misselijk blijft.
  Dat de dokter niks kan doen is helemaal kl... pijn is echt niet fijn en je heb het nu al zo lang dat je er wel eens vanaf wil,wat gun ik je dat meis even geen pijn.

  De slakkenhuisjes waren een groot succes hier mmmmm gaan we vaker doen hihi.

  De arbonara ga ik uitproberen als de andere wat anders eten,dat krijg ik er bij hun n iet in en ik heb het ooit gegeten in Griekenland toen ik daar aupair as.

  Ik zal zo ook ff een log plaatsen hihi,wordt weer tijd vind je niet.
  Fijn weekend meis
  Kus Gisella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi wijffie, het is zwaar voor je zo , en ik hoop dat het ook een keer wat lichter te dragen is. Als het eten niet echt helpt moet je het niet doen, hou je dan gewoon aan je normale porties. Ik weet wel dat misselijk zijn een vals hongergevoel geven kan. Ik heb dat wel meegemaakt ook ooit, dan ging ik aan de chips zo stom! Laat de wereld maar even langs je heen gaan joh, vermoei je niet met van alles. Je hebt al je energie al nodig om die chemo de baas te kunnen. Verder ben ik opnieuw gezegend met een kleindochter Fenna genaamd. Het is een klein meidje met zwarte krulletjes. Ben meer weg als thuis, maar Deb heeft me nodig, het gaat niet zo goed met haar. We hopen maar op betere tijden meidje, alles komt goed!
  Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach lieverd kon ik maar wat doen om je pijn te verzachten
  ik vond dit gedichtje en jij zet voor ons heerlijke recepten neer en deze wil ik aan jou geven

  Begin eens met een kleine steelpan
  Daarin drie schepjes kruidenthee
  Dan een scheutje lelietjes-water
  En klavertjes vier, een stuk of twee
  Zeven harten van verliefden
  Doe je er dan ook nog bij
  En als het lukt een lieve glimlach
  Vindt je die niet, krijg je hem van mij


  een dikke knuf Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frieke,
  Al jouw misselijkheden en moeheden zijn voor mij erg herkenbaar. Ik heb deze kuur ook veel meer last hiervan. Op een gegeven moment weet je niet meer of je nou misselijk van de honger of van het teveel eten bent. Maar het is net of je lichaam om eten schreeuwt! Is misschien ook wel logisch, want al die goeie cellen hebben toch ook weer nieuwe energie nodig om te herstellen. Gistermiddag bv. dan moet er ineens een salade worden gegeten, dus maar weer naar de winkel, rucola-sla, geitenkaasje en komkommer gekocht en een lekkere salade gemaakt. Zolang het maar bij een salade blijft dan is er nog niks mis mee, maar zodra die koek- en chipstrommels open gaan dan is het foute boel. Ik ben nu weer terug op mijn oude gewicht en baal hier ontzettend van, maar op dit moment gaat de chemo voor alles en daarna zie ik wel weer!
  Want we gaan ervoor toch, wat kan ons die misselijkheid, moeiheid en alle andere ellende schelen, als het maar helpt.......

  groetjes en geniet van de zondag!
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen