.

.

zaterdag 19 juli 2008

doorgaan

Het was gisteren denk ik toch net weer een brug te ver geweest... geradbraakt ging ik naar bed, en zo ben ik ook opgestaan.. alles doet zeer, maar vooral ademhalen.. ik krijg naar nijn idee te weinig lucht.. dus haal ik dieper adem, gebruik ik buikademhaling... niets helpt.. mijn ribben steigeren, mijn sleutelbenen joekeren en ik krimp..

De lymfedrainage die ik aan huis krijgt helpt wel.. gelukkig..mijn arm is al weer wat minder dik.. mijn hand ook: ik kan weer een pen vast houden!.. Tonny is nu boodschappen doen met mijn geschreven lijstje..hij kon het lezen, zei hij..

Ik heb net een stukje gelezen van Peter Kapteins en zijn manier om met kanker om te gaan.. met name met de vermoeidheid.. ik denk dat ik daar maar een voorbeeld aan neem.. hij zegt dat de omgeving je ziek kan praten.. je moet juist laten zien dat je niet afgeschreven bent en daadwerkelijk iets aan conditie doen: wandelen, fietsen, zwemmen.. het maakt eigenlijk niet uit.. je vecht, je gaat door.. je geeft niet op.. en zo wil ik ook gaan..
Het zal alleen nog wel even duren voor mijn chemo's gaan beginnen. Eerst die longontsteking weg.. en dat lukt alleen maar door medicijnen en geen inspanning.. tegenstrijdig hè.. maar ik merk het wel.. elke fysieke inspanning is teveel..

Er waait hier een warme wind..behoorlijk hard.. niet fijn want zo is niet buiten te zitten.. een beetje binnen hangen, wat leesluisteren.. een boek van Nicolas Evans: de terugkeer.. en wat achter de pc.. maar oook niet echt veel..

Ach het wordt beter is ons via de diverse weerprofeten beloofd.. en daar gaan we dan maar vanuit!

grts

1 opmerking:

  1. Ja het is echt een overgangsdag. Wat je zegt is waar, je kunt iemsnd ziek praten ja. Als je maar vaak genoeg zegt dat kun jij niet want je bent ziek of iets dergelijks, dan reageert je lichaam erop. Goed dat je dat gelezen hebt, je kunt er veel aan hebben. Nu eerst die longen maar, dat moet eerst in orde. Fijn dat je wat minder vocht vast houdt.Nu maar zo door, heb je straks weer lekkere slanke handjes. Ik zit alweer 2 dagen met een zieke man, hij zoekt nu de weekenden uit. Nog iets raars, als hij ligt te spugen wordt ik kotsmisselijk. Ik had dat eerst nooit. Seelensympathie? Knuf: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen