.

.

woensdag 28 mei 2008

water

Hoe komt het dat de sluizen weer open gaan zodra ik iets zie aan ondersteuning.. of zelfs alleen plannen daartoe...
Gisteren een drukke dag gehad na een nacht niet slapen.. in gesprek geraakt op het Verbeeten met iemand die longkanker heeft.. alle beetjes helpen zei zijn vrouw.. alle beetjes om het leven iets te verlengen.. zijn tumor was nu iets geslonken... dankzij de chemo die hij al gehad had..

Ik merk dat mensen in zo'n omgeving toch ook weer tegen elkaar op gaan bieden.. "ik heb 3 hele zware chemo's gehad.. ik moest zelfs 's nachts blijven..", vertelde de lonkkankerman.. gelijk iemand er over heen.. "ooo.. ik heb er wel 4 gehad.. " waarom moeten mensen een rangorde bepalen.. altijd en overal. zit dat in ons,, in de genen??
Ik ben beter, ik heb meer, met mij gaat het veel slechter, het is veel erger bij mij...

ik ga zo weer naar Tilburg... kijken of mijn humor "beter" of "erger" is dan die van het verpleegkundig personeel.. Kunnen we daar ook weer een grap van maken...en heb ik ook iets om te vergelijken..

2 opmerkingen:

 1. Dat is nu juist de reden dat ik bijna nooit meer iets vertel van wat ik mee heb gemaakt. Ik heb vorig jaar een ruzie daarover gehad met iemand waarvan ik dacht dat ze een vriendin was. Zij vertelde verhalen over haar man die verwaarloost was door zijn moeder in zijn jeugd. Ik heb zoiets natuurlijk ook meegemaakt en zei haar ook dat ik dat best begreep enzovoorts. Vervolgens vloog ze in de brand en zei ja jij hebt zeker ALLES meegemaakt, en nog zoveel meer dat ik liep te janken. Daarna is onze relatie nooit meer geworden wat het was en heb ik een rem. Ik zei haar ook het is verdorie geen wedstrijd! Maar goed, je hebt er rare mensen bij Frieke, versla jij ze maar met humor hoor! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meis..
  Het hele leven is een wedstrijd voor veel mensen ..neem maar voetbal. hele volkstammen hangen voor de buis...
  Zelf probeer ik pas in de rust TV te kijken met voetbal..
  Kan er erg slecht tegen ...

  Lieverd, probeer de sterretjes te plukken op een dag, van mooie momenten.. en bij 10 sterretjes geef je de dag een mooi gouden randje, positief blijven daar win je het meeste mee.
  Je bent veel in mijn gedachten, maar er gebeuren hier thuis andere dingen waardoor ik het even heb af laten weten om te reageren.
  Je bent op de helft... je begon zonder bagage, met een lege fles.dus hij is nu halfvol .. met de rest ga je hem weer vol maken oke? Knuf Sofie

  BeantwoordenVerwijderen