.

.

zaterdag 28 september 2013

Nostalgie?Na ettelijke onleesbare/onluisterbare boeken heb ik nu een boek dat me terugvoert naar mijn jeugd. Een detective. Geschreven door Cor Docter met als titel "Droeve poedel in Delfshaven". Het is het eerste deel uit de serie Misdaad aan de Maas, waarin helaas maar drie boeken zitten. Samen met de auteur loop ik langs door mij vergeten straten in Rotterdam. Ik slenter over de bruggen en bekijk alle gevelstenen die ook in het boek genoemd worden. Overschie, Delfshaven, Kralingen, vormen de achtergrond van de drie boeken. Nee, het gaat me in dit geval niet om het verhaal, maar om de plaatsing.

Wat opvalt is dat ik lange tijd deze hele omgeving "vergeten" was. Maar ik hoef nu geen enkele moeite te doen om het me weer te herinneren. Ik had dat ook met de boeken van, naar ik meen, Corine Hartman die over Haarlem gaan. Al was dat in heel wat mindere mate. Logisch, ik heb meer tijd in Rotterdam dan in Haarlem doorgebracht. Wat ik dus eigenlijk zeggen wil, is dat de cirkel zich lijkt te sluiten. De einden grijpen in elkaar. Tenminste zo voelt het. Niet triest, meer iets ter vollediging.


3 opmerkingen:

 1. Op FB is een groep "Je bent een echte Rotterdammer als ...", er komen oude en heel oude foto's en ansichtkaarten voorbij, erg leuk!
  groeten, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. een wb dan toch hè.. ik ben er geboren en getogen en dat draag je heel je leven mee.. ik tenminste wel:)

   Verwijderen