.

.

zondag 27 januari 2013

Krijsend ijsWat een herrie vannacht hè.. ik schrok van het eerste geratel wakker en realiseerde me niet wat er aan de hand was. Dat begrip kwam pas later... kruiend ijs:) daar leek het op. Maar omdat ik geen water op mijn huis heb, was dat niet de oplossing.  Wat dan wel.... ?

Na een paar krijsende geluiden, meende ik het te weten: de sneeuwlaag was onder invloed van de dooi van het dak aan het glijden. Inmiddels was die sneeuw verijst, maar daar had ik geen last van....

Ik ben niet gaan kijken; ik ben lekker in mijn warme holletje blijven liggen. Luisteren, schrikken, en uiteindelijk in dommelend.

Toen ik vanochtend uit het raam keek, zag ik dat ik gelijk had gehad.
Maar het was een akelig geluid... scheurend, krijsend....net of er iets geamputeerd werd, of iets met grof geweld werd ingeslagen.


De wereld ziet er vandaag grijs uit. Het mooie witte is weg, triestheid alom. Van mij mag het voorjaar worden!!! Met een beetje zon!!!!


Nieuws.nl meldt:
Op diverse plekken in Nederland wordt woensdag gewaarschuwd voor vallende ijspegels en stukken ijs. Door de inzettende dooi is er in het hele land kans dat er ijs van de daken schuift.
De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond adviseert bewoners en eigenaren van panden de ijspegels op een gecontroleerde manier van het dak te tikken of de stoep voor het gebouw tijdelijk af te zetten. In Maastricht adviseert de gemeente burgers en bezoekers enige afstand van gebouwen te bewaren voor het geval er ijs naar beneden valt.
2 opmerkingen:

  1. Hahaha hier hetzelfde helaas de sneeuw is weg nu weer volop herfst!
    Laat het snel weer Lente worden!! Leuk die bolletjes die we geplant hebben weer omhoog zien komen! Misschien kunnen we ze uit de grond kijken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een trieste dag, grauw ,een dag om lekker niks te doen!

    BeantwoordenVerwijderen