.

.

zaterdag 20 oktober 2012

Zweeds woonwarenhuis en hun handleidingen


Roep bij ons in huis Ikea en de hele boel staat te kraaien bij wijze van spreken. Maar niet alleen bij mij binnen, ook bij onze dochter is veel materiaal afkomstig van Ikea.


Vandaag hebben we de laatste dingen geshopt voor hun nieuwe huis. En gelijk ook maar voor ons de badkamer boven in het nieuw gestoken.... nou ja.. ik loop op de dingen vooruit: de spullen zijn in huis maar er zal nog noeste arbeid verricht mogen worden om alles naar wens te krijgen. Je krijgt namelijk bijna alles in gedemonteerde toestand mee: in collies.... platte dozen dus....meestal platte dozen ...
Het is dus nu aan degenen die zich geroepen voelen om de boel in elkaar te passen. Zo als onze dochter al zei: ik moet dat ook kunnen want met die tekeningen kan zelfs een Mongool dat.... klopt.. de teksten zijn ook in het niet Zweeds:) Het is een grote bouw puzzel. En het is zaak om niets over te houden.In ieder geval: zij heeft haar punt bewezen en zelf een stoel in elkaar gezet. Klassewerk!

Nog een week, dan gaan ze over,.... ik ben benieuwd


oja.. nog iets leuks dat ik tegenkwam op het net over Ikea en hun handleidingen


Hoe Ikea Stonehenge zou bouwen

Er is weer een leuke infographic verschenen die inspeelt op de beruchte gebruikershandleidingen van Ikea. 

Met dit stappenplan kan je zelf het wereldberoemde Stonehenge monument in elkaar zetten. Samen met Stevyn Colgan en John Lloyd heeft de Britse schrijver Justin Pollard de volgende grappige infographic gecreëerd. De infographic is geïnspireerd op de o zo beruchte gebruikershandleidingen 


In de ‘Henj’ handleiding staan de stappen die je zou moeten zetten om het bekende Stonehenge monument uit Wiltshire (Engeland) in elkaar te zetten. Net zoals de echte handleidingen van Ikea is ook de infographic in zwart-wit gemaakt. De titel van de handleiding heeft een gekke, Scandinavisch klinkende naam. Ook is er een lijst toegevoegd van alle stukken die je nodig hebt tot het creëren van je eigen Stonehenge. 

De handleiding lijkt op het eerste gezicht erg simpel, maar door het gebrek aan schriftelijke informatie ben je soms veel langer bezig dan je lief is......Een tekening lezen is dan best wel lastig voor volwassenen.
2 opmerkingen:

  1. Grappig! Als je klaar bent met bouwen.....veel plezier met de nieuwe spullen. Enne.... ik mis toch op de tekening van Henj de ossen, zonder de ossen gaat het niet, zitten niet in de collie zeker? XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat herkenbaar!Wij zijn ook altijd aan het knokken met die handleidingen van Ikea, ze lijken makkelijk maar zijn het niet, tegen dat je product in elkaar zit heb je het al 2 overnieuw gedaan en denkt: de volgende keer gaat het vast snelle, nu ken ik het wel! Niet dus!
    Succes met opbouwen en ach het zal best heel mooi worden want als het eenmaal staat is het prachtig! Groetjes Juleke59

    BeantwoordenVerwijderen