.

.

woensdag 30 mei 2012

Kookplaten

Vannacht was het weer zover: heel de nacht doorgehaald en nauwelijks geslapen... misschien een uurtje of zo. Uiteindelijk ben ik maar om 6 uur opgestaan. Want van liggen in bed word ik ook zo moe, zeker met deze temperaturen en een man die elke nacht het raam dicht maakt. Hij slaapt verder gewoon:)  


Dit was dus gisteren..  Ik zat er helemaal doorheen.. en ook nog oppassen en hulpendag. Maar goed vannacht heb ik wel geslapen, mag weer oppassen en moet eigenlijk naar de markt. Maar ik haal het niet denk ik... Mijn moeder komt ook nog.

Gisteren is mijn nieuwe kookplaat eindelijk geïnstalleerd. Onder veel gemopper en gesteun is het voor elkaar gekomen. Dat valt me toch op bij Tonny: hij is sinds zijn infarct veel nurkser geworden. Alles is te veel. Natuurlijk heeft hij net zoveel en misschien wel meer meegemaakt dan ik de afgelopen tijd. Dat zal ook wel meespelen.

Maar teug naar mijn kookplaat, of eigenlijk kookplaten....

Het zijn er 3 die naast elkaar zijn gelegd.  Samen 5 pitten. Ik weet het de eerste foto is niet echt scherp...maar we doen het er maar mee...


Samen goed voor bijna 90 cm kookplezier. Ik heb dus nu een gewone 5 pitter over (68 cm). Wie hem hebben wil.......

Het voordeel van deze indeling en deze opstelling is dat ik  nu met 3 grote pannen tegelijk kan koken. Dat lukte met de andere plaat niet echt goed.  Tot mijn ergernis want ik kook graag en gebruik dan graag veel pannen. (Ik heb ook een vaatwasser....) Immers veel dingen roerbak ik in een eigen pan, of zo iets...Niet dat mijn andere kookplaat slecht was.. integendeel... enkel voor mij niet meer genoeg.

Ik heb verlekkerd staan kijken naar die grote gasfornuizen. Die had bij mij ook netjes tussen de platen en de inbouwkast gepast. Er zat wel een oven onder maar okee... Het probleem was eigenlijk dat ik dan mijn laden onder de kookplaat zou moeten opgeven. En dat was niet mogelijk. Ik heb geen plaats voor bovenkastjes, of meer kastruimte in mijn keuken....
Vandaar onze keuze voor 3 losse fornuisplaten naast elkaar. Ook financieel kwam het iets beter uit:)

(De foto is slechts een voorbeeld hoor... gevonden op het web)


In ieder geval.. ik ga het allemaal uitproberen ... wordt vervolgd...

Ondertussen in Dean komen binnen lopen... nouja.. niet zelf maar gedragen door zijn vader. Hij ligt een beetje na te soezen nu van een power napje.

Ik denk dat ik hem gewoon nog even laat liggen zo.


Dat geeft mij de tijd om door wat kookboeken te snuffelen. Want zeg nu zelf: van zo'n mooie kookplek  moet je toch wel gebruik van gaan maken...


Oja.. ik heb vandaag de jurk aan die ik op Jannekes crematie ook aan had... het doet zeer...de gedachten daaraan, maar het is een fijne en mooie jurk die ik graag aan heb gehad en die Janneke ook heel leuk vond staan.

7 opmerkingen:

 1. Mooie plaat zeg! Maar je hebt ook een fijne grote keuken.Ik snap dat je die jurk met een zekere emotie aan hebt. Vind het knap dat je het doet, al zit het verdriet nooit in kleding. Liefs xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit die drie kookplaten naast elkaar. Dat is het enige waar ik spijt van heb toen wij onze keuken lieten plaatsen: gewoon vier pitten in plaats van vijf laten installeren.
  Sterkte verder met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja dat had ik ook toen ik eenmaal aan de slag ging met mijn oude plaat... daar kom je pas achter als je het gaat gebruiken...denk ik..
   dankjewel

   Verwijderen
 3. Wens je veel kookplezier ! En je jurk ondanks het triestige verhaal erachter mag/moet gezien worden ! Hopelijk toch een beter slaap !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kookplaten zijn mooi, net als je jurk...! Janneke zou beiden prachtig hebben gevonden!!! *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik snap je zó goed met je jurk! Ik had donderdag de rok aan die ik op m'n vaders begrafenis aan had. Ik heb de hele dag aan hem lopen denken daardoor...
  Maar toch: knap van je (van ons eigenlijk ;-)) dat we het dan tóch doen hè? Knuffel voor je!

  BeantwoordenVerwijderen