.

.

zaterdag 7 april 2012

Paaszaterdag

Voor je lol hoef je echt niet op pad te gaan voor nog wat boodschappen. Het hangt overal met de benen buiten hier op het plein. Niets te merken van enige recessie of geen geld om eten te kopen... tenminste niet in deze contreien. Ik ben wel nog even bij de groenteboer langs geweest voor de laatste dingetjes, en bij de Blokker voor tafelkleedplastic. Bij het Kruidvat moest ik steradent hebben voor mijn man. En natuurlijk nog wat andere dingen waarvan ik vond dat ik ze ünbedingt nodig had of zou hebben. Leuk was het presentje wat ik kreeg. Het nieuwe boek van Heleen van Royen - Verboden vruchten. Kijk, van zulke cadeautjes houd ik wel....

Ik kwam van mijn moeder af die ik tafeltje dekje heb gebracht: een raapstelenstampot die nu bij haar in de vriezer ligt, en een restje stoofpot. Die wil ze morgen eten.

 Nee, we hebben haar niet op bbq uitgenodigd. De reden daarvoor is simpel. Ze komt lopend, wil de hele avond bediend worden, en drinkt wijn. Als ze naar huis wil, laten wij haar niet alleen terug lopen. dat is niet verantwoord. Maar dat betekent dat een van ons ook niet kan drinken. Als ze nu zelf met de auto zou komen... maar dat doet ze niet omdat ze dan niets kan drinken. Ik vraag haar wel op een andere avond. 
Natuurlijk, ik kreeg  het op het plein weer te kwaad. "De kinderen komen.." zo'n gewone zin.

Janneke lieverd, ik mis je. Je bent er nu niet bij, alleen in onze gedachten. Het lijkt wel of het steeds moeilijker wordt in plaats van gemakkelijker. Toch moeten we verder, gaan we verder. Kijk eens naar deze leuke foto van je petekind...Hij is nu 6,5 maand.. en sterk!! En zie je zijn kleur haar? Precies Evelien, je zus, toen zij jong was. Jammer dat hij geen groene ogen heeft:) Lieverd, dikke kus, mamMocht ik jullie niet meer spreken:

10 opmerkingen:

 1. Zalig Pasen ook voor jullie. Geniet ervan en natuurlijk mag je Janneke juist nu heel erg missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig Pasen ook voor jullie. Geniet ervan en natuurlijk mag je Janneke juist nu heel erg missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Lijkt niet alleen moeilijker te worden, 't is ook echt zo. Het leven van de meesten neemt weer z'n gewone vorm aan en in jouw, jullie leven wordt de wond van de lege plek die Janneke achterliet, steeds groter en pijnlijker. En helemaal met dit soort dagen als Pasen.
  Dit soort verdriet heeft heel veel tijd nodig.. er komt een dag dat de pijn minder wordt, maar nu herinnert alles nog té erg aan haar.
  Heel veel sterkte hoor, deze dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn ogen zijn wel groenig!! En volgens ons worden ze steeds groener, met sterretjes! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeeele fijne Pasen. Ik mos mijn kinderen ook, maar dat is toch heel anders meid! Sterkte met het bitterzoet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh, wat apart van je moeder. Is een taxi geen optie?
  En oh, je verdriet. Ik kan het me niet en tegelijktertijd helemaal voorstellen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder is 81 en nee ze wil niet met een taxi. Het is ook niet ver. Ik loop er elke week naar toe en zij naar mij. Gewoon voor een bakske. Nee, mijn moeder is altijd egoïstisch geweest. Maar verder wel heel lief hoor.

   Verwijderen
 7. Gemis is een pijn die schrijnt en blijft schrijnen tot de scherpe kantjes zich invoegen in je leven. Het gemis blijft, de pijn verzacht. Het is nog te kort lieffie, Janneke zit met zoveel touwtjes aan jullie vast. Als er iemand aan die touwtjes trekt doet dat verrekte zeer. Ik heb geen kind aan de dood verloren maar de zin ...de kinderen komen....herken ik en ook de pijn die je dan voelt.Een kar vol met boodschappen, twee vrouwen, ja het hele stel komt weer en dan denken...mens wees blij!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het Truike.. en volgens mij schrijnt dat heel hard... en blij... natuurlijk.. de zon schijnt altijd hier en we lachen door de tranen heen. Natuurlijk blijft Janneke bij ons..

   Verwijderen