.

.

vrijdag 13 april 2012

gewoon een vrijdag

Hoewel de zon schijnt,  is het waterkoud buiten. Dat weet ik omdat ik net al buiten ben geweest: afvalbak legen!

Zulke huishoudelijke karweitjes komen elke dag terug. En je kunt ze maar meteen doen. Inmiddels heb ik een aardige routine opgebouwd.

Als ik het eerste beneden ben gaan eerst de luiken open voor. Ik klik op mijn lappie om hem op te starten en pak mijn sleutels.

Dan laat ik de katten buiten. Het kattenluik is afgesloten in de nacht vanwege kapers op de kust die de brokken opeten. En ik betaal geen dure brokken voor zwervers. Dat kan deze bruin niet trekken.

 Ik trek en passant ook de rolgordijnen van de bijkeuken open en ontsluit de deur. Vervolgens loop ik terug naar de keuken en open de luiken daar, zet theeketel aan en leeg de afvalbak in de container buiten.  Indien nodig ruim ik een vaatwasser uit en weer in...

Voor dat laatste verzamel ik het vuil goed uit kamer en kantoor. Lege flessen zet ik weg en leeg glas in de bak. Ik haal brood uit de vriezer en ontdooi het. Kijk of de katten brokken en water hebben en loop terug naar mijn lappie. Leg de sleutels in mijn tas en open outlook en chrome.
Ga even op diverse plaatsen op het net langs om goedemorgen te wensen. En loop dan weer naar de keuken. Ik pak een kop thee. Ondertussen is mijn brood ontdooit en maak ik een ontbijt: 2 boterhammen met jam.

Omdat het vrijdag is moet ik rekening houden met mijn fysio afspraak.. Dat betekent dat ik niet teveel kan uitspoken.  Enkel een beetje hand en span dingen. Een los berichtje zoals dit, of een recept.  Tegen deze tijd hoor ik meestal boven leven en ik zet de koffiemaker aan. Vul hem met schoon water en gooi de lekbak leeg.

Het zijn allemaal routine handelingen. Net zo als het afwassen van de koekenpan die mijn man gisteravond laat nog heeft gebruikt. Ik kan hem laten staan, maar dan staat ie er volgende week bij wijze van spreke nog. En het is zo'n kleine moeite...

Ik zet mijn ontbijtvaat in de machine, ondertussen heb ik de senseo aangezet en haal ik een doek over alle aanrechtbladen en indien nodig over het gasstel.

Dan loop ik met mijn kop koffie terug en zijg neer op mijn stoel om gewoon wat te gaan kletsen.En mij klaartje: ik had een fijn gesprek met mijn drainage therapeut.
Ik ga eens goed nadenken en dan wellicht wat vervolg stappen ondernemen.
6 opmerkingen:

 1. Routine kan zo heerlijk verhelderend werken.....succes met de drainagetherapie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo heeft iedereen zijn routinehandelingen als hij/zij beneden komt. Wij hebben hier net een beste bui gehad. J kwam drijfnat thuis. Fijn dat je een goed gesprek heb gehad met je therapeute.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De gewone dingen hé, die gewone dingen! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee meis ik heb geen slaapkamer beneden. Traplopen gaat gelukkig nog goed. De verhuizing was meer de buren en kleiner wonen. Het is voor mij beneden wat makkelijker bij te houden omdat het wat kleiner is. En de kinderen doen hun eigen kamer. Slaapkamer beneden zou ik best willen maar ja dat is voor ons niet weggelegd zolang de kinderen thuis wonen. Maar ik geniet hier met volle teugen. Geen drempels en makkelijk in en uit het huis.En heerlijk aan het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie je lopen... wat grappig dat je dit zo vertelt!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen